Wp Header Logo 1254.png

جوان آنلاین: همایش ملی عرصه جنگ شناختی گامی به‌سوی برتری در علوم و فناوری‌های شناختی برداشت و این موضوع را مورد بررسی قرار داد. 
دکتر حسن محجوب عشرت‌آبادی، دبیر علمی همایش ملی عرصه جنگ شناختی، از برگزاری این رویداد علمی با هدف تبیین قابلیت‌ها، فرصت‌ها و تهدیدات علوم و فناوری‌های شناختی در پایان دی ماه خبر داد و گفت: دانشگاه صنعتی مالک اشتر با همکاری کنشگران و متخصصان شناختی و دانشگاه‌های نظامی و غیرنظامی برتر کشور، با شعار «توسعه، تاب‌آوری و برتری شناختی» اقدام به برگزاری همایش ملی عرصه جنگ شناختی کرده است. 
دکتر محجوب با اشاره به تأکید فرمانده معظم کل قوا (مدظله‌العالی) بر ضرورت پرداختن به حوزه علوم و فناوری‌های شناختی و پیامد‌های غفلت در این عرصه، اظهار داشت: این همایش با استناد به اسناد بالادستی از جمله سند اکتساب و توسعه علوم و فناوری‌های شناختی ستاد کل نیرو‌های مسلح، بستری را برای پرداختن به ابعاد مختلف جنگ شناختی ایجاد کرده و به دنبال بهره‌گیری از ظرفیت‌های دانشگاهی و علمی کشور است. این همایش در پنج محور هوش مصنوعی و سایبرشناختی، علوم اعصاب و روانشناسی شناختی، مهندسی شناختی، علوم اجتماعی و جامعه‌شناسی شناختی و مدیریت راهبردی فضای شناختی برگزار می‌شود. 
دبیر علمی همایش در ادامه افزود: «این رویداد نه تنها اهداف علمی، فنی و آموزشی را دنبال می‌کند، بلکه بستری برای تقویت تعامل میان نیرو‌های مسلح و دانشگاه‌های غیرنظامی کشور فراهم آورده است. ایجاد شبکه‌های دانشی، فنی و تحقیقاتی مشترک می‌تواند ظرفیت‌های جدیدی برای حل مسائل سازمانی و ملی ایجاد کند.» به گفته دکتر محجوب، تاکنون ۳۵۱ مقاله علمی به دبیرخانه ارسال شده است. همچنین، ۲۷ نشست تخصصی و ۲۸ کارگاه آموزشی برنامه‌ریزی شده که تاکنون ۲۲ نشست و ۱۶ کارگاه برگزار شده و مابقی برنامه‌ها طبق تقویم همایش تا ۲۲ دی‌ماه ادامه خواهد داشت. 
این همایش اهدافی، چون مفهوم‌سازی دقیق عرصه جنگ شناختی، کمک به توسعه و تعمیق علوم، تحقیقات و فناوری‌های عرصه جنگ شناختی، تبادل نظر در زمینه آخرین دستاورد‌های پژوهشی و توسعه فناوری‌های عرصه جنگ شناختی و ایجاد بستری مناسب جهت رقابت سازنده کنشگران عرصه جنگ شناختی را دنبال می‌کند. دبیر علمی همایش تأکید کرد که این رویداد ملی می‌تواند گامی مؤثر در مسیر تاب‌آوری و برتری شناختی کشور باشد.

source