جوان آنلاین: قرار بر این بود تا جشنوارههای سینما و تئاتر فجر به ویترینی برای هنر و فرهنگ ایران تبدیل شوند تا از طریق آن هنر هنرمندان به بهترین و شکیلترین شکل به نمایش گذاشته شود ولی در سالهای اخیر جشنواره تئاتر فجر بیش از هر چیزی به محلی برای ناله کردن و خصومت تبدیل شده است.
جشنواره تئاتر فجر چند سال پرحاشیه را پشت سر گذاشته است. دبیران جشنواره به جای اینکه حاملپیامهایی امیدوارکننده درباره وضعیت جشنواره و هنرهای نمایشی کشور باشند، در نشستهای خبری و گفتگوهای رسانهایشان مدام در حال گلایه کردن از بودجه و وضعیت تئاتر کشور هستند. در نشست خبری چهلوسومین جشنواره تئاتر فجر که چندی پیش برگزار شد، اتابک نادری، سرپرست اداره کل هنرهای نمایشی تأکید کرد که با هر گونه حاشیهای که بخواهد برای جشنواره تئاتر فجر مشکل درست کند، مقابله میکند. این صحبتها در حالی زده شد که خیرالله تقیانیپور به عنوان دبیر جشنواره کلید اولین حاشیهها برای جشنواره را زد و اعلام کرد یکی از شروط او برای انتخاب دبیری این بوده که با مدیرکل وقت هنرهای نمایشی کار نمیکند. صحبتهای او خیلی زود با واکنش فرهادی نظری، مدیرکل وقت هنرهای نمایشی مواجه شد. نظری در متنی که در اختیار رسانهها قرار داد، حرفهای تقیانیپور را رد کرد و گفت: «در زمانی که مدیر کل هنرهای نمایشی بودم، هیچگاه نام ایشان به عنوان دبیر جزو گزینههای احتمالی هم هرگز مطرح نشده بود.»
در کنار این حاشیه، موضوع بعدی به بحث بودجه تئاتر و میزان بدهیهای مرکز هنرهای نمایشی برمیگردد. این اعلام بدهی سنوات گذشته و نداشتن پول و بودجه و اینکه کسی تئاتر را تحویل نمیگیرد، به شاهبیتی خستهکننده در نشستهای خبری تبدیل شده است.
سال گذشته هم چنین بحثهایی مطرح شد و مدیر کل هنرهای نمایشی درباره بودجه جشنواره و مشکلاتی که بابت کمبود بودجه ایجاد شده بود، توضیحاتی ارائه کرد که باز هم حاشیهساز شد و کوروش زارعی، دبیر دوره چهلویکم را وادار به پاسخگویی کرد. برای این وضعیت عجیب و غریب و اسفناک جشنواره تئاتر فجر باید کاری کرد. بهتر است تمام دعواها درباره بودجه و بدهیها در جای دیگری صورت بگیرد و بعد نتیجه اقدامات به رسانهها گفته شود. رسانهای کردن این موضوع که مدیران اداره کل هنرهای نمایشی و دبیران جشنواره توانایی گرفتن بودجه و مدیریت هزینهها را ندارند، به هیچ عنوان برای جشنواره تئاتر فجر صورت خوشی ندارد.
آوردن اختلافات و صحبت مداوم از نبود بودجه بیشتر از هر چیزی به اعتبار جشنواره تئاتر فجر آسیب میزند. بهتر است مدیران اداره کل هنرهای نمایشی و دبیران جشنواره قبل از گرفتن مسئولیت در جشنوارهای به این مهمی به تمام این کمبودها فکر کنند و بعد پا پیش بگذارند. ادامه روند فعلی برگزاری جشنواره تئاتر فجر این جشنواره را نزد افکار عمومی و هنرمندان کشورهای دیگر از اعتبار میاندازد.
source