به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، پنجمین جشنواره بینالمللی فیلم دینی(اشراق) پنجشنبه شب با حضور اساتید هنرمند، چهرههای شاخص رسانهای حوزه و برگزیدگان پنجمین جشنواره و سخنرانی حجج اسلام والمسلمین واعظی “رییس دفتر تبلیغات اسلامی”، قمی “رییس سازمان تبلیغات اسلامی”، دکتر معینی پور “دبیر پنجمین جشنواره” ، دکتر فریدزاده “معاون سینمایی وزارت ارشاد” و دکتر اسفندیاری “رییس دانشکده صدا و سیما” در سالن همایش های غدیر دفتر تبلیغات اسلامی شهر مقدس قم برگزار شد.
سید شهاب لاجوردی دبیراجرای در پنجمین جشنواره بینالمللی فیلم دینی اشراق که در سالن همایشهای غدیر دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد، اظهار کرد: فراخوان دریافت آثار این جشنواره از ۲۰ مردادماه آغاز شد و تا ۱۰ آبانماه ادامه داشت.
دبیر اجرایی پنجمین جشنواره بینالمللی فیلم دینی اشراق بیان کرد: این جشنواره در دو بخش رواق ویژه طلاب و اشراق ویژه عموم در شش عنوان شامل فیلمنامه، نقد فیلم، پژوهش قبل از فیلم نامه، مقالات نقد آثار سینمایی دینی و تصویری، مستند و فیلم کوتاه برگزار شد.
وی ادامه داد: در پی این فراخوان بینالمللی از کشورهای اطراف نیز آثاری دریافت شد و طی این مدت حدود ۶۰۵ نفر از سراسر کشور با مجموع هزار و ۱۰۸ آثار در جشنواره مشارکت کردند.
لاجوردی گفت: فیلمهای منتخب دینی اشراق در قم، تهران، مشهد و اصفهان به اکران خواهد رسید و تاکنون ۱۲ نشست در راستای این جشنواره برگزار شده که تجمیع آن در قالب کتاب رونمایی خواهد شد.
در ادامه مسعود معینیپور، دبیر برگزاری پنجمین جشنواره بین المللی فیلم اشراق با اشاره به اینکه این جشنواره دو سال یک بار برگزار میشود، گفت: بخش رواق تولید کنندگان طلبه و بخش اشراق عموم تولید کنندگان آثار دینی خشهای اصلی این جشنواره هستند.
معینی پور افزود: از مرداد ماه فراخوان این جشنواره آغاز شده و هزار و ۱۰۸ اثر در حوزه مستند، داستانی، فیلمنامه، فیلم کوتاه، فیلم بلند و دو بخش پژوهش قبل از فیلمنامه و نقد فیلم به این جشنواره ارسال شده است.
وی گفت: در آیین اختتامیه این جشنواره دینی از صاحبان بیش از ۵۰ اثر تجلیل شد.
حجتالاسلام سرلک با بیان اینکه هئیت داوران ضمن بررسی دقیق همه آثار توجه ویژه به سوژه و مفاهیم دینی داشته اند، ابراز کرد: سینمایی دینی باید برای استعلای انسان، فارغ از امر جنسیت بکوشد تا موضوع «زن» به معضل در فضای اجتماعی بدل نشود. جریان روشنفکری غیرمتعهد و ناآشنا با مفاهیم و حقایق افتخار آمیز اسلام، درباره زن تلاش وافر و البته نافرجامی میکند تا دین را در مقابل زن قرار دهد. سینمای دینی میبایست بیش از پیش با الهام از آموزههای قرآنی و روایی به این مهم توجه و نگرش ویرانگر به زن را با کارهای اثباتی و تأثیرگذار اصلاح کند.
وی تصریح کرد: هیئت داوران از مسئولان جشنواره فیلم فجر بهویژه وزیر محترم ارشاد و معاونت محترم سینمایی درخواست میکند با تمهیدات مناسب در سیاستگذاری و استفاده از راهکارهایی چون ایجاد بخش ویژه سینمای دینی در ادوار آینده جشنواره فیلم فجر، زمینه لازم را برای ارتقا کیفی آثار سینمای دینی را فراهم کنند.
حجتالاسلام والمسلمین قمی گفت: هر اثر هنری واجد وخالق معناست و قبل از اینکه هنرمند بخواهد پیامی را به مخاطبش منتقل کند یک بهره ای از معرفت گرفته است.
وی ادامه داد: معمولا میخواهیم طلاب با استفاده از قالب هنر مفاهیمی را به جامعه منتقل کنم در صورتی که باید زمینه های دریافت نگاه هنری فراهم باشد و باید با فقه جواهری به این موضوع نگاه کرد که هنرمند دریافتی دارد که باید با استفاده از ابزار هنر به آن نگریست و تنها به چشم یک ابزار نگاه نگاه کرد و اگر قرار است تبلیغ میله اول حوزه باشد از ملزومات فهم هنر است.
حجتالاسلام والمسلمین قمی گفت: طلبه دغدغه حقیقت دارد لذا باید زمینه های تجربهحیاتهنری برای طلاب فراهم باشد اگر جهاد تبیین مهم است بدون هنر نمی توان تبلیغ و تبیین کرد. اگر بناست تبلیغ میله یک حوزه باشد و دست به روشنگری حقیقت بزند بایستی زمینه تحقق واقعی جهاد تبیین با ابزار هنر و مسلح شدن به هنر فراهم کرد.
در پایان از برگزیدگان با اهداء لوح تقدیر و دیپلم افتخار و هدایای نقدی تقدیر و تشکر شد و از کتاب در جستجوی سینمای دینی رونمایی شد.
گفتنی است پنجمین دوسالانه جشنواره بینالمللی فیلم دینی اشراق را با هدف شناسایی و پرورش استعدادهای هنری طلاب و تقدیر از فعالان رسانهای موفق حوزوی به همت معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شده است.
source