Wp Header Logo 1939.png

دانشگاه تهران ، با تلاش استاد دانشکده فیزیک دانشکدگان علوم به عضویت آزمایشگاه بین‌المللی سِرن سوئیس درآمد.

دانشگاه تهران به مؤسسه بین‌المللی سِرن پیوست

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ کاظم عزیزی در معرفی این مؤسسه علمی بین‌المللی گفت: سرن، مرکز تحقیقات فیزیک هسته‌ای و ذرات اروپا و بزرگ‌ترین آزمایشگاه علمی جهان است. کشور‌های اروپایی اعضای اصلی سرن هستند، ولی بیش از ۷۰ کشور به شیوه‌های دیگر با سرن همکاری می‌کنند.

به گفته استاد دانشکده فیزیک دانشکدگان علوم دانشگاه تهران ، توصیف ساختار ماده در بنیادی‌ترین سطح، شناسایی دقیق مؤلفه‌های تشکیل‌دهنده انرژی کل کیهان شامل ماده و انرژی تاریک، بررسی تحول کیهان از لحظه اولیه تاکنون و بررسی سناریو‌های محتمل برای آینده کیهان از جمله اهداف این آزمایشگاه علمی است.

عضو کارگروه سِرن در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درباره دیگر فعالیت‌های علمی جاری در سرن گفت: در سرن، به موازات فیزیک، پژوهش در شاخه‌های دیگر علم همچون مهندسی، کشاورزی، پزشکی، هوش مصنوعی و فناوری‌های نوین انجام می‌شود.

عزیزی، در خصوص اهمیت مشارکت در سرن و مراکز علمی مشابه گفت: پژوهش‌های جاری در سرن در ابعاد ده به توان منهای هجده (نانو-نانو) انجام می‌شود. چنین تحقیقاتی منجر به پیشرفت در فناوری‌های ریز می‌شود که اساس تحول صنعتی است.

این استاد دانشگاه تهران پیشینه همکاری مؤسسه‌های علمی-پژوهشی ایرانی با سرن را چنین برشمرد: پیش از این پژوهشگاه دانش‌های بنیادی و دانشگاه صنعتی اصفهان در برخی پروژه‌های جاری در سِرن عضویت داشته‌اند و عضویت دانشگاه تهران مربوط به پروژه دایروی علمی آینده (FCC) است.

source