به گزارش خبرنگار فرهنگ دفاعپرس، نشست تخصصی مقاومت با عنوان «سرزمین را زنانش زنده نگه میدارند» به دبیری «سحر دانشور» و با حضور «سیده هدی موسوی» خواهر شهید «سید عباس موسوی» و «سیده لیلا موسوی» دختر شهید «سید رضی موسوی» عصر امروز (دوشنبه) در ساختمان حوزه هنری برگزار شد.
«سیده هدی موسوی» خواهر شهید «سید عباس موسوی» در ابتدا با عرض تبریک بهمناسبت ایام «رجب» و میلاد حضرت امیرالمؤمنین (علیهالسلام) اظهار داشت: اهمیت یادآوری این امر ما را به جایگاهی میرساند که دنیا و آخرت را بهراحتی بتوانیم بگذرانیم. دشمن به سختترین شکل با سربازان مقاومت میجنگد.
وی افزود: علی رغم اینکه جنگ سختی داشتیم و با رژیمی میجنگیدیم که وحشی بود، اما رزمندگانی داشتیم که بر سر شهادت و اینکه چه کسی اول به منطقه برود، با هم مسابقه میدادند و این ناشی از عقیدهای بود که از کلام و ذکر خدا و اهل بیت (ع) بروز پیدا کرد.
خواهر شهید سید عباس موسوی گفت: رزمندگان مقاومت نه فقط برای دفاع از منطقه در برابر صهیونیستها به میدان میرفتند؛ بلکه آنجا مکانی بود که ذکر و یاد خدا در آنجا شنیده میشد و بر روحیه رزمندگان مقاومت بسیار تأثیر میگذاشت و باعث شد احساس مسئولیت و مقاومت بوجود بیاید.
وی افزود: این مقاومت از انقلاب امام خمینی (ره) تأثیر گرفت و متولد آن عقیده بود. طبیعی است که وقتی چنین انقلابی بر پایه عقاید الهی و سخنان پیامبر (ص) و اهل بیت (ع) شکل بگیرد، به چنین نتیجهای دست یابد.
سید هدی موسوی گفت: ما آثار و نتایج این انقلاب را در عراق، لبنان و عملیات «طوفانالاقصی» دیدیم و فرمانده این حرکت، امام خمینی (ره) بودند.
خواهر شهید سید عباس موسوی اظهار داشت: تمسک به قرآن و عترت (اهل بیت (ع)) باعث پیروزی یادکنندگان آن بر نفس خودشان و دشمنان خارجی میشود.
وی افزود: مقاومت از خانههای ما آغاز میشود. زن، خودش را عضو مقاومت میداند و فرزندانش را برای حمایت از آن تربیت میکند. زنها در لبنان قهرمانی را برای ما مُصَوَّر کردند. فداکاری زنان لبنانی به هیچ وجه کمتر از مردانی که سلاح دستشان میگیرند، نیست.
خواهر شهید سید عباس موسوی تأکید کرد: لبنان قلب نبرد است و ما مدیون آن تربیتی هستیم که از فرماندهی امام خمینی (ره) و شهید سید عباس موسوی وام گرفته است.
وی در مورد «همدلی طلایی» زنان خطاب به بانوان حاضر در نشست افزود: فروش طلاهایتان به رهبری حضرت آیتالله العظمی خامنهای جهاد بزرگ شماست و ما از شما سپاسگزاریم. زنان ایرانی برای ما الگو هستند.
سیده هدی موسوی در مورد حضرت زینب (س) گفت: حضرت زینب (س) فردی بودند که با صبر و استقامت خود، همه را به ایستادگی و استواری دعوت میکردند و صبرشان نشأتگرفته از عزت و بزرگی ایشان بود.
خواهر شهید سید عباس موسوی ادامه داد: ما دو عامل در جنبه تربیتی داریم که یکی از آن در خانه است و دیگری در خارج از خانه و زن برای خودش، مدرسه است. شهید «سید عباس موسوی» همیشه میگفت که هر خانهای که یک شهید دارد، مانند یک مدرسه است.
وی اظهار داشت: فرمانده بهخاطر تربیت و مدرّس بزرگی که در خانه دارد، یک فرمانده میشود.
بیشترین هدف رژیم صهیونیستی، زنان هستند
در ادامه «بتول سالم دیب» اهل غزه که در ایران تحصیل میکند، اظهار داشت: نقش زنان در غزه نقش پررنگی است و بیشترین هدف رژیم صهیونیستی این است که زنان را نابود کند. زنان ما در غزه در این جنگ اخیر سختیهای زیادی داشتند و از بسیاری از حق و حقوق مادی و غیر مادی خود محروم شدند.
وی افزود: جامعه فلسطینی و غزه، جامعه متدین و مبارزی است و روند تربیتی که طبق آن بزرگ میشویم، بر پایه قرآن و تعالیم آن است.
بتول سالم دیب ادامه داد: ما داریم زندگی خود را میکنیم و سعی میکنیم تا زنده بمانیم تا بتوانیم به خانههای خود بازگردیم و آن را از اول بسازیم. ما باید برگردیم و سرزمین خود را آزاد کنیم و بسازیم.
وی افزود: ما در مورد آزادسازی فلسطین و با محوریت مقاومت برای فرزندانمان لالایی میخوانیم و فرزندانمان با این عقیده بزرگ میشوند و مردان ما هم اینگونه هستند.
بتول سالم دیب گفت: زنان فلسطینی الگوی زیادی داشتند و نخستین الگوی ما حضرت خدیجه (س) بودند.
وی افزود: جامعه غزه یک جامعه سُنّی است به همین خاطر روی حفظ قرآن و ذکر تعالیم آن تأکید دارد و ما، شیعیان هم کربلا، امام حسین (ع) و حضرت زینب (س) را داریم.
در ادامه این نشست، خواهر شهید سید عباس موسوی اظهار داشت: امتی که فرماندهان آن شهید هستند، امتی زنده است. زمانی که فلسفه شهادت را بفهمیم و بدانیم که شهید زنده است، باعث میشود که صبوری کنیم و استوار بمانیم.
پس از آن بتول سالم دیب گفت: فرماندهان مقاومت تأکید دارند که قضیه فلسطین، قضیه اسلام است و چیزی که باعث میشود بچههای فلسطینی در این راه ادامه دهند و خسته نشوند، این است که رژیم صهیونیستی سرزمین ما را گرفته و غاصب است که این باعث میشود مقاومت کنند و قضیه «مقاومت» اذهان را به هم نزدیک میکند.
سیده هدی موسوی گفت: اخلاق و ایمان، ما و مقاومت ما را کنار هم قرار داده است و از اخلاق ما نیست که بخواهیم برادران و خواهران خود را در غزه رها کنیم.
مقاومت باید ریشهای در ما تقویت شود
در ادامه این نشست «سیده لیلا موسوی» دختر شهیدالقدس «سید رضی موسوی» اظهار داشت: اینکه حضرت زینب (س) یکی از سربازان خود را میخرد، حاصل سالها خدمت اوست.
وی افزود: وجود یک زن و یک مادر قوی که قرار است فرزندانی را به دنیا بیاورد و تربیت کند، تأثیر گرفته از حضرت زهرا (س) و حضرت زینب (س) است.
سیده لیلا موسوی گفت: مقاومت باید خیلی ریشهای در ما تقویت شود. اینکه فرزندانمان را با مقاومت آشنا کنیم، خیلی کار بزرگی است.
دختر شهید موسوی گفت: دعا خیلی تأثیر دارد و فقط هم بخشش طلا و پول نیست. ما فرماندهان زیادی را در این راه از دست دادیم.
«فاطمه شایانپویا» عضو کانون ادبی «بانوی فرهنگ» در مورد دغدغههای اخیر این کانون اظهار داشت: ما از ابتدای امسال دغدغه این را داشتیم که یک نشست کاربردی از زنان مقاومت داشته باشیم که صرفاً یک نشست فرمایشی نباشد که طی آن میهمانانی بیایند و بروند؛ بلکه ما بهعنوان زنان نویسندهای که دوست داریم برای این حوزه کار کنیم، بتوانیم محصولی از این نشست ارائه کنیم.
وی افزود: پیش از آنکه این نشست برگزار شود، یکسری جمعخوانی کتاب داشتیم و حدود سه چهار عنوان کتاب در حوزه روایت و رمان در حوزه زنان و مقاومت مطالعه و جمعخوانی کردیم و در نمایشگاهها و رویدادهایی که برگزار میشد، شرکت کردیم و چالشهایی برای نوشتن بچهها در حوزه زن و مقاومت در کارگروه خود ایجاد کردیم.
این نویسنده در مورد هدف برگزاری این نشست تخصصی گفت: ما از برگزاری این نشست با حضور میهمانان داخلی و خارجی دو هدف داشتیم و آن، این بود که نویسندگان ما ماده خام و خوراک برای نوشتن، روایت و داستانک بهدست بیاورند و اینکه یادمان بیاید که ما مقاومت را از ایران به دنیا صادر کرده، اما آن را فراموش کردهایم در حالی که همه دارند از آن استفاده میکنند. دلمان میخواهد کمی به اصالت خود نزدیک شویم.
وی افزود: ما کارگروههای داستان، داستانک و روایت داریم و این رویداد را کارگروه «ناداستان» ما برگزار کرده است.
«ناداستان» شاخه بزرگ روایت و مفهوم عام آن است که از آن جستار، مقاله و… تولید میشود. تمرکز ما بیشتر بر مرورنویسی کتاب، جستارنویسی و کپشننویسی است.
شایانپویا ادامه داد: ما برای این نشست چند مسابقه برگزار کردیم و برای برندگان آن جوایزی در نظر گرفتهیم. ما با این دغدغه یک بیانیه تهیه کردهایم که اسرائیل را محکوم میکنیم و ما که نویسنده هستیم، در بیانیه خود یکسری زنان شهید فلسطینی را معرفی کرده و در آخر بیانیه نامی از یک نویسنده زن فلسطینی برده و از او حمایت میکنیم و ما خواستار خارج شدن اسرائیل از مجامع بینالمللی هستیم.
این نویسنده گفت: ما فکر کردیم در کنار نشست ادبی، بتوانیم بازارچهای هم به نفع مقاومت داشته برگزار کنیم. هر کدام از بچهها هرطور که توانستند، کمک کردند و حتی مزایدهای هم برگزار میشود که طی آن سنگ حرم حضرت امیرالمؤمنین (علیهالسلام) بهمناسبت روز پدر و میلاد حضرت علی (علیهالسلام) به بالاترین قیمت فروخته و اینگونه به جبهه مقاومت کمک میشود.
انتهای پیام/ 118
source