به گزارش ایکنا؛ نشست خبری «هفدهمین جایزه ادبی جلال» روز یکشنبه، 30 دی؛ با حضور ابراهیم حیدری، مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران؛ مسعود کوثری، دبیر علمی گام هفدهم جایزه جلال و حامد محقق، معاون شعر و ادبیات داستانی خانه کتاب و ادبیات ایران و دبیر اجرایی این جایزه ادبی در سرای کتاب خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد.
حیدری در ابتدای این نشست با اشاره به آنکه به سبب تغییرات در بدنه دولت در پایان مسیر برگزاری به این رویداد پیوستم خاطرنشان کرد: سهم عمده آنچه که در حوزه کارهای اجرایی این جشنواره انجام شده را باید به پای آقایان کوثری و محقق نوشت.
وی با تأکید بر آنکه جایگاه ادبیات در فرهنگ و تمدن ایران جایگاهی خاص است یادآور شد: به همین خاطر ادبیات و جلالها در کشور ما جایگاه ویژهای دارند و برگزاری چنین جوایزی هم ارجاعی برای به یاد بودن آن نامهای بزرگ عرصه ادبیات کشورمان؛ هم بیان فرهنگ و هم زنده نگهداشتن ادبیات در کشورمان است.
توجه به ادبیات اقلیم رویکرد گام هفدهم جایزه ادبی جلال
مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران با اشاره به آنکه هر بخش ایران دارای ادبیاتِ اقلیم خاص خود است تصریح کرد: طبق شعار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت چهاردهم که «ایران فقط تهران نیست» در این دوره جایزه ادبی جلال به ظرفیت شهرها و روستاهای ایران عزیز در حوزه ادبیات اقلیم توجهی ویژه داشتهایم.
حیدری با اشاره به آنکه طبق گزارشهایی که به دست او رسیده گام هفدهم جایزه ادبی جلال از نظر کمی و کیفی رشد خوبی داشته درباره چرایی عدم برگزاری این رخداد در زمان مقرر گفت: به سبب تحولاتی که در کشور از نظر اقتصادی و سیاسی شاهد بودیم همچنین تغییر مدیران، نتوانستیم آنگونه که قول داده بودیم در تاریخ مشخص همزمان با سالروز تولد جلال این رویداد را برگزار کنیم. حال در سوم بهمن ماه شاهد برگزاری مراسم اختتامیه گام هفدهم جایزه ادبی جلال خواهیم بود.
جوایز ادبی کشور نیازمند بازنگری و بازتعریف
بخش دیگری از صحبتهای مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران به روایت او بر رسالت اصحاب قلم در حوزه مطالبهگری استوار بود و یادآور شد: رخدادهای حوزه کتاب نیازمند روزآمد شدن هستند و در این میان در حوزه شیوه اجرایی جایزههای ادبی نیازمند نگاه نقادانه و کارشناسانه رسانهها؛ اهالی قلم و اندیشمندان هستیم تا در حوزه سیاستهای عرصه کتاب و ادبیات به آن بازنگری و بازتعریف لازم دست یابیم.
وی افزود شرایط اقتصادی، شرایط بینالملل و نسل جدید سه مؤلفهای است که در حوزه خلق آثار ادبی در عصر و زمانه حاضر برای رسیدن به زبان مفاهمه و گفتوگو باید نگاهی ویژه بر آنها داشته باشیم تصریح کرد: نسل امروز نیازمند درک حرفهای ماست و ما بهشدت نیازمند متوجه شدن حرفهای آنها هستیم. در این میان بهترین بستر برای گفتوگو کتاب و ادبیات است.
حیدری در پایان سخنان خود با اشاره به افزایش 20 تا 30 درصدی جوایز این دوره یادآور شد: آقای صالحی در دوره وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت دوازدهم طی مصوبهای شرایط اهدای جوایز جایزه جلال از سکه بهار آزادی را به شکل ریالی تغییر داد. سال گذشته شاهد اعطای 400 میلیون تومان به نفر برگزیده این رخداد بودیم و امسال این رقم به 500 میلیون تومان افزایش پیدا کرده است. همچنین جایزه نفرات شایسته تقدیر نیز به ارزش 200 میلیون تومان خواهد بود.
بیان نقاط ضعف رویدادهای ادبی وظیفه رسانهها
در بخش دیگری از این نشست حیدری در پاسخ به پرسش خبرنگار ایکنا مبنی بر آنکه بعد از گذشت شانزده دوره از جایزه ادبی جلال کماکان در هر دولتی شاهد رفتار آزمون و خطایی برای برگزاری این رویداد هستیم و آیا جایزه ادبی جلال توانسته در حوزه تأثیرگذاری بزرگی چون جلال آلاحمد نقشی در فضای ادبیات کشور داشته باشد گفت: نقطه نظرات میان اهالی رسانه، مدیران ادوار و دبیران بخشهای مختلف این جشنواره و نفرات برگزیده این رویداد همواره متفاوت بوده است؛ این اصل پویایی ادبیات است.
وی خاطرنشان کرد: بیان آسیبها و نقاط ضعف رویدادهای فرهنگی و ادبی وظیفه رسانهها است. ما نیز تلاش میکنیم تا جایزه ادبی جلال را بهعنوان مکمل و مقوم رفتارهای ادبی در حوزه جشنوارهها و جوایز ادبی کشورمان بهروز نگه داریم.
مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران یادآور شد: به عنوان مثال در راستای روزآمد شدن و شعار دولت در حوزه توجه به مقوله عدالت فرهنگی میان اهالی قلم و نویسندگان در سراسر کشور؛ امسال بخش ادبیات اقلیم را با توجه به گستره نویسندگان منطبق با آداب، رسوم و نگرشهای مختلف روایتهای ادبی این سرزمین پهناور به عنوان رویکرد دولت در حوزه اجرایی جایزه ادبی جلال جاری ساختهایم.
انتهای پیام
source