Wp Header Logo 2368.png
به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی اجتماعی خبرگزاری رسا، آیین رونمایی از کتاب “من اطلاعاتی بودم” (خاطرات جذاب یک افسر اطلاعاتی از دوران تعقیب و مراقبت سپاه تا مسئولیت میز انجمن حجتیه و معاونت حراست مجلس) در تالار کنفرانس هتل آفتاب ولایت با حضور نویسندگان و پژوهشگران کتاب، حجت الاسلام سالک، عضو جامعه روحانیت مبارز و نماینده ادوار مجلس، حجت الاسلام خزایی، رئیس موسسه مطالعات و پژوهش‌های سیاسی، جمعی از فعالان حوزه نشر و کتاب و اصحاب رسانه برگزار شد.

 

انتشار خاطرات یک افسر اطلاعاتی برای اولین بار

حجت الاسلام رضا اکبری آهنگر، پژوهشگر و نویسنده کتاب “من اطلاعاتی بودم” در ابتدای این جلسه گفت: این کتاب خاطرات شفاهی یکی از افسران اطلاعاتی ایران و شامل روایت‌هایی درخصوص زندگی و کار پر تنش این مامور در سالهای ۵۸ تا ۹۲ است که ابتدا در واحد تعقیب و مراقبت سپاه فعالیت می‌کرده و سپس بعد تشکیل وزارت اطلاعات در سال ۶۳ وارد وزارت اطلاعات می‌شود.

 

وی با تاکید بر اینکه این اولین بار است که خاطرات یک افسر اطلاعاتی منتشر می‌شود افزود: پس از ورود به سازمان اطلاعات راوی که در خصوص فعالیت های انجمن حجتیه مشکوک بوده گزارشاتی را بدست می‌آورد که باعث می‌شود واحدی اختصاصی برای پیگیری این پرونده تشکیل وخود این فرد نیز مسوول میز انجمن حجتیه در وزارت اطلاعات می‌شود. 

 

نویسنده کتاب “من اطلاعاتی بودم” در ادامه به برخی فعالیت های غیر قانونی این انجمن اشاره کرد و گفت: البته تقارن رونمایی از این کتاب با فوت آقای افتخارزاده که از مسوولین این انجمن است اتفاقی بوده ولی خوب است که در ایامی که این مساله در صدر اخبار کشور است ماهیت این انجمن نیز افشا شود.  

 

وی تصریح کرد: هرچند به دلایل ملاحظات اخلاقی و امنیتی بخش هایی از این حقایق و مستندات تاریخی را منتشر نکردیم ولی بازهم ناگفته های زیادی از پشت پرده این انجمن نقل شده است، چرا که پای خیلی از حتی بزرگان در این خصوص به میان می‌آمد و حتی شاید منجر به دادگاهی شدن برخی افراد شود. 

 

حجت الاسلام اکبری آهنگر، سربازان گمنام امام زمان را قهرمانان بی‌نام انقلاب دانست و تاکید کرد: چه بسیار فداکاری‌هایی که توسط سربازان گمانم امام زمان در کشور اتفاق می‌افتد و کسی حتی خبردار نمی‌شود. چه خوب است که برخی از این وقایع که تاریخ حقیقی کشور هستند نقل شود تا هم مردم با واقعیت‌های تاریخی انقلاب آشنا شوند و هم بخشی زحمات این عزیزان که هیچگاه دیده نمی‌شود ارج نهاده شود. 

 

سرکار خانم راضیه ولدبیگی دیگر نویسنده این کتاب که نقش روایت گری و تنظیم این کتاب در قالب یک رمان جذاب را برعهده داشته نیز در این جلسه گفت: تنظیم اولیه کتاب برمبنای روال مرسوم ثبت تاریخ شفاهی و به صورت پرسش و پاسخ بود ولی نظر ناشر این بود که کتاب به صورت نرم و داستان گونه روایت شود و این شد که با موافقت آقای اکبری این کتاب به یک رمان هیجان‌انگیز، جذاب و پر تنش پلیسی تبدیل شده است. 

 

وی افزود: هرچند برخی وقایع به خاطر زیرسوال رفتن آبرو و اعتبار برخی افراد یا مسایل امنیتی حذف شد اما، تلاش شده تا روایتی کامل از قول راوی آورده شود. همچنین در نگارش کتاب تلاش کردم تا سیر روایت که از کودکی و نوجوانی این افسر اطلاعاتی هست همزمان با رشد و و تجربیات او ارایه شود تا مخاطب نیز پا به پای او با پشت پرده ها آشنا شود. 

 

نویسنده کتاب گفت: کتاب در دو جلد تنظیم شده که در جلد اول با وقایعی جذاب از حوادث اوایل انقلاب تا همین سال های اخیرآشنا می‌شوید که کمتر گفته شده است. از خنثی کردن معجزه گونه توطئه های کودتاچیان تا اعدام فرزند ناخلف انقلاب، صادق قطب زاده. در جلد دوم نیز پشت پرده های انجمن حجتیه و ارتباط تنگاتنگ این انجمن با برخی خواص قید شده و حضور راوی در حراست مجلس و مشاغل جدید و در انتها نیز روایتی از سردار سلیمانی داریم.

 

وزارت اطلاعات اجازه انتشار پشت پرده های انقلاب را بدهند

حجت الاسلام خزاعی، رئیس موسسه مطالعات و پژوهش‌های سیاسی نیز در ادامه این نشست گفت: تاریخ شفاهی یکی از اثرگذارترین مسائل در تبیین و روشنگری جامعه است و کار پژوهشگر تاریخی نیز کشف حقایق تاریخی براساس یک فرایند نظام‌مند از لابلای اسناد و کلام افراد و وقایع و نقل آن است. 

 

عضو جامعه روحانیت مبارز گفت: نفوذ دیگر عامل مخاطره آمیز برای نظام است. متأسفانه در طول تاریخ انقلاب حتی بیت بزرگانی چون آیت الله منتظری نیز از نفوذ در امان نمانده بود. الان نیز نفوذ در لایه ها و سطوح مختلف کشور وجود دارد. شبکه هایی که توسط سرویس های جاسوسی دنیا ایجاد شده و در حال تخریب ارکان نظام هستند وباید با آنها مقابله کنیم. 

 

وی با اشاره به تاکید رهبر انقلاب برای نقل روایت های انقلاب افزود: در کشور ما متاسفانه در حوزه ثبت تاریخ انقلاب بسیار ضعیف عمل کردیم‌ به عنوان مثال درباره تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در دنیا بالغ بر ۱۸۰ کتاب و روایت منتشر شده ولی در کشور ما هیچ! فقط به تازگی ما کتابی را در این خصوص منتشر کردیم که اتفاقا مورد تایید رهبری قرار گرفت و تقریظی نیز برآن نگاشتند.  

 

رئیس موسسه مطالعات و پژوهش‌های سیاسی با تحسین نویسنده کتاب برای نگارش کتاب من اطلاعاتی بودم، این اثر را یک فتح باب خوب در همکاری نهادهای اطلاعاتی با پژوهش‌گران و نویسندگان دانست و بیان کرد: انجمن حجتیه یکی از جریانات خطرناک و از فرق انحرافی کشور است که لازم است مردم با حقایق و پشت پرده فعالیت های آنها آشنا شوند و خوب است که اجازه انتشار این کتاب داده شد. 

 

وی افزود: البته نویسنده در راه نگارش این کتاب سختی ها و مسائل مختلفی را پشت سر گذاشته و خیلی اذیت و آزاد دیده است ولی با ثبات قدم و اراده خود کار را به سرانجام رساند. 

 

حجت الاسلام خزاعی گفت: برای تبیین انقلاب لازم است که دستگاه های اطلاعاتی و امنیتی فریاد رهبری در باب جهاد تبیین را درک و اجازه دهند پشت پرده های حوادث تاریخی کشور و حداقل دهه اول انقلاب نقل شود. همانطور که با دستور ستاد نیروهای مسلح اسناد جنگ از طبقه بندی حفاظتی خارج و باعث شد آثار و کتب بسیار ارزشمندی در حوزه دفاع مقدس منتشر شود.

 

وی تاکید کرد: اگر ما حقایق انقلاب را افشا و منتشر نکنیم قطعا دشمن روایت خواهد کرد و آنگاه روایت نادرست و مغرضانه آنهاست که ثبت شده و مورد استناد مردم قرار می‌گیرد. اگر ما حقایق انقلاب را افشا و منتشر نکنیم قطعا دشمن روایت خواهد کرد و آنگاه روایت نادرست و مغرضانه آنهاست که ثبت شده و مورد استناد مردم قرار می‌گیرد. 

 

رئیس موسسه مطالعات و پژوهش‌های سیاسی خاطر نشان کرد: در خصوص انجمن حجتیه که بخش عمده این کتاب است و بسیار حائز اهمیت، باید گفت که اگر ملاحظات انجام شده نبود پای خیلی از حتی بزرگان کشوری بود و حتی باید در دادگاه پاسخگو می‌بودند. حجتیه با روایت های غلط خود جای ظالم و مظلوم را عوض و خود را مظلوم جلوه داده و حتی هستند علمایی که فریب تظلم‌خواهی آنها را خورده و گمان می‌کنند این گروه مورد ظلم واقع شده اند واز آنها حمایت می‌کنند که در فقره فوت افتخارزاده که یکی از تئوریسین های اصلی این گروه بود و در دوره های مختلف به خصوص اواخر دهه ۶۰ حتی امام راحل را تمسخر می‌کرده، این را شاهد بودیم!

 

حفظ نظام با تبیین تاریخ میسر است

حجت‌الاسلام احمد سالک، نماینده ادوار مجلس و عضو جامعه روحانیت مبارز نیز در این جلسه گفت: به فرموده امام راحل حفظ نظام از اوجب واجبات است و واکاوی این کلام ایشان ضرورت نشر چنین کتاب‌هایی را که نقل تاریخ و پشت پرده های انقلاب و جریانات کشور است را نشان می‌دهد. 

 

وی با تاکید بر لزوم اطلاع مردم به خصوص نخبگان و اهالی قلم و رسانه از عمق استراتژیک نظام افزود: ما چقدر با اصول و مبانی انقلاب و حفظ نظام آشنا هستیم؟ حفظ نظام حتی در دین وقرآن ونهج البلاغه نیز ساختار و تفسیر دارد، باید به این مبانی پرداخت. تنها با شناخت مبانی حفظ نظام مقدور است.  

 

برای حفظ نظام باید حقایق تاریخ انقلاب بازگو شود

این فعال سیاسی تصریح کرد: نکته اول در این مساله شناخت مخاطب است. چه داخل و چه خارج از کشور. باید مخاطب با بشناسیم. به عنوان مثال نسل جدید بیشتر از فضای مجازی تاثیر می‌پذیرد. در جنگ شناختی دشمن به دنبال تسخیر ذهن و عقل نوجوانان است و اگر ما با ادبیات مناسب به سراغ مخاطب نرویم موثر نیستیم. حفظ نظام امروز در گرو حفظ نسل جدید است، آنهم از طریق تبیین و تفهیم صحیح تاریخ انقلاب. 

 

وی گفت: نکته بعدی در مساله حفظ نظام اثرگذاری خواص است. متأسفانه خیلی از خواص در طول تاریخ انقلاب گمراه شده یا با غفلت مورد سو‌ءاستفاده دشمن قرار گرفته اند و به دلیل اثرگذاری بر بخشی از جامعه، باعث فتنه‌های زیادی شده و مصائب بزرگی را برای انقلاب و کشور ایجاد کرده اند. 

 

سالک با اشاره به اهمیت آشنایی مردم با تاریخ انقلاب تصریح کرد: در نقل تاریخ باید از زبان رمان و داستانی استفاده کرد تا با جذابیت بیشتر مورد اقبال همه به خصوص نسل نوجوان و جوان قرار بگیرد، چیزی که در این کتاب به خوبی رعایت شده است. 

 

وی بصیرت افزایی را دیگر شرط حفظ نظام دانست و یادآور شد: در قرآن بیش‌از ۱۵۶ آیه درباره لزوم بصیرت افزایی آورده شده است. عمق دکترین حفظ نظام، بصیرت است، اگر بصیرت رفت انقلاب می‌رود.

source