مراسم اختتامیه بیست و یکمین اجلاس فناوری رسانه، که از دوشنبه اول بهمن آغاز شده است، عصر امروز برگزار میشود.
علیرضا شریفی معاون توسعه و فناوری رسانه ملی با حضور در استودیو شبکه خبر در بخشی از سخنانش گفت: اجلاس فناوری رسانه بهانهای است برای قدردانی از زحمات یک ساله مجموعه فنی سازمان و حل مسائل موجود و آسیب شناسی کردن چالش ها.
وی افزود: نگهداری زیرساخت سازمان صداوسیما کار بزرگی است، در بسترهای مختلف انرژی، سیگنال رسانی و انتشار. حدود ۷ هزار ایستگاه و کلی مولد داریم که اگر بخواهیم به روش سنتی عمل کنیم عقب میافتیم از امر نگهداری. مجبوریم با توسعه زیرساختها، نگاه و نگرش را به امر نگهداری تغییر دهیم و از فناوریهای جدید استفاده کنیم و پایش را دقیقتر و به روزتر کنیم.
وی گفت: در محصولاتی که امروز با حضور رئیس رسانه ملی رونمایی می شود، در بخش بزرگی این فناوریها را پیاده کردهایم. به عنوان مثال سامانهای طراحی شده که با شنیدن صدای مولدها یا ژنراتورها متوجه میشوید که آیا این دستگاه در شرف ایراد است یا نه.
وی گفت: ما الان از سامانههای پهبادی برای دکلها استفاده میکنیم، با هوش مصنوعی تصویربرداری می کند و بعد کارشناسان متوجه میشوند که چه مشکلی دراین دکلها بوجود آمده است.
وی درباره هوش مصنوعی گفت: سازمان بالاجبار باید به سمت هوش مصنوعی برود. رسیدگی به شبکههای سازمان با روشهای قدیم امکان پذیر نیست.دو تا عامل همیشه کمک کننده پرکردن ایده تا عمل بوده است، پول و نیروی انسانی. ما با هر دوی اینها مشکل داریم هم از لحاظ بودجه در مضیقه هستیم هم نیروی مهارت یافته متناسب با نیاز صنعت رسانه کم است. باید از فناوری های نوین استفاده بکنیم این را معاونت توسعه و فناوری به عنوان ابزار تحولی رئیس سازمان درک کرده و تاکید رئیس سازمان هم این است که باید به این سمت برویم. استفاده از هوش مصنوعی باعث کم شدن حجم کار و به به روزتر شدن کارآمد می شود.
وی درباره ارتباط فنی سازمان با دانشگاه صداوسیما گفت: دانشگاه باید پیشران باشد، جلسات خوبی داریم با دانشگاه، باید هر روز بیشتر مطالبه کنیم سازمان احتیاج دارد به نیروهای متخصص. نیروها وقتی در دانشگاه تربیت میشوند هم دقیقترند هم متعهدتر. از این منظر دانشگاه باید موتور پیشران سازمان صداوسیما باشد.
source