گروه فرهنگی: علی فیضی از معدود تولیدکنندگان محتوا در فضای مجازی است که به ساخت پادکست ها و ویدیوهایی درباره تاریخ می پردازد. موضوعی که خودش هم معتقد است که کار در این حوزه دشواری های خاص خود را دارد و همیشه باید به گونه ای به روایت بپردازد که برای مخاطب به شکل داستان باشد. فیضی البته تولید محتوا درباره تاریخ ایران را دشوارتر می خواند چون برخی از چهره های سیاسی در قید حیات هستند و گاهی انتظاراتی دارند که قابل رفع نیست.
به گزارش بولتن نیوز، علی فیضی مهمان قسمت پنجم از فصل سوم از «آپارات کست» با اجرای منصور ضابطیان شد و به ارایه توضیحاتی درباره تولید محتوای تاریخی پرداخت.
وی گفت: یکی از قهرمانان دوران کودکیم ژول ورن بود او اولین کسی بود که باعث شد با درام آشنا شوم یادم است نحوه آشنایی ام با آثار او اینچنین بود که پدرم کتابش را برای خواهرم خرید ولی من آن کتاب را خواندم و از آن به بعد به او علاقه مند شدم این درواقع یک توفیق اجباری برای من شد و باعث شد رویاپردازی کنم البته هنوز هم آدم رویاپردازی هستم و برایم ارزشمند است.
وی گفت: اولین پادکستی که در حوزه تاریخ شروع به تولیدش کردم تاریخ دراما بود البته همیشه تاریخ خواندن را دوست داشتم و با این ایده که تاریخ را تبدیل به داستان کنم تولید پادکست را آغاز کردم. البته اگر پنج سال پیش با من صحبت می کردید فکرش را هم نمی کردم که یک روزی تمام کارم خواندن تاریخ باشد و دنبال اطلاعات بگردم اما به صورت ناخواسته این اتفاق رخ داد. تولید محتوا در حوزه تاریخ ایران واقعا کار سختی است چون افراد آشنا هستند و انتظارات زیادی از تو دارند ضمن اینکه کتاب های زیادی درباره موضوعات وجود دارد و باید خیلی وقت بگذاری تا اطلاعات به دست بیاوری ولی برخی موضوعات هم تنها نیاز به خواندن چند مقاله دارد. من خودم پادکست هایی را دوست دارم که در آن با چهره های تاریخی مصاحبه هایی شده باشد.
فیضی با اشاره به شخصیت های تاریخی که او را شگفت زده کرده اند، توضیح داد: هر زمان درباره زنان ایران در طول تاریخ مطالعه کرده ام شگفت زده شده ام. مثلا در دوران مشروطه خیلی از کشورهای اطراف ما به این شکل مدرن نشده بودند و به شکل عشیره ای اداره ای می شدند اما همان زمان ما زنانی داشتیم که باعث شده بودند مستشاران آمریکایی بنویسند که زنان ایرانی پیشروترین زنان جهان هستند. یعنی زمانی که خیلی از زنان ایرانی در پستو بوده اند عده ای از زنان بیرون بوده اند و برای جامعه تلاش می کرده اند. یا مثلا ما در تاریخ زنی به نام زینب پاشایی از خطه تبریز داریم که پیش از مشروطه یک ارتش زنانه تشکیل داده بود و به مبارزه با افرادی می پرداختند که آرد را احتکار می کردند او در واقع رابین هود مونث بوده است مگر می شود شما این موضوعات را بخوانید و شگفت زده نشوید؟ شما تصور کنید 150 سال پیش این اتفاقات رخ داده است!
در بخشی از این برنامه هم منصور ضابطیان مجری این برنامه عنوان کرد: من داشتم پادکستی درباره آرامگاه فردوسی می ساختم که متوجه شدم در سال 1308 برای ساخت آرامگاه فردوسی با کمبود بودجه مواجه می شوند. آن زمان خواننده ای به نام قمر در مشهد کنسرتی برگزار می کند و عواید آن را برای ساخت آرامگاه فردوسی اختصاص می دهد که اتفاقا آن کنسرت سولداوت می شود. شما تصور کنید 100 سال پیش چنین اتفاقی در مشهد رقم خورده است. ضمن اینکه بلیت بخت آزمایی برای اولین بار در همان زمان عرضه می شود و مردم این بلیت ها را می خریدند که هم جایزه ببرند و هم درآمدش صرف ساخت آرامگاه فردوسی شود. طراح این موضوع معتقد بوده است که اگر این بلیت های بخت آزمایی عرضه شود مردم احساس می کنند خودشان در ساخت این آرامگاه سهیم بوده اند و بیشتر علاقه مند می شوند.
انتهای پیام/#
source