به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از روابط عمومی چهل و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، در چهارمین روز از این رویداد فرهنگی – هنری ۱۱ گروه صحنه جشنواره را تجربه میکنند که از میان آنها ۶ اثر نمایشهای صحنهای و ۵ اثر نمایشهای خیابانی را تشکیل میدهند و بخشی از این آثار در حوزه مقاومت (غزه) خواهد بود.
برنامه چهارمین روز این رویداد فرهنگی-هنری به شرح زیر است:
«پروانه بر ناقوس» به کارگردانی علی افشار، «با من بمان» به کارگردانی پدرام رحمانی، «استرالیا» به کارگردانی محمد جوهری، «خالکوب» به کارگردانی مهرداد بخشی، «لجنخوار» به کارگردانی ویدا موسوی و «نیوجرسی» به کارگردانی سعید دشتی اجراهای صحنهای چهارمین روز از جشنواره چهل و سوم را در مجموعه تئاترشهر، تئاتر مولوی و تماشاخانه ایرانشهر تشکیل میدهند.
همچنین نمایشهای خیابانی «رایت فلایر» به کارگردانی مالک آبسالان، «مستر دیفال» به کارگردانی سیدسروش پیمبری، «طوفان الاقصی» به کارگردانی میثم کردی، «رفح» به کارگردانی احسان محمدیان و «تار و پود» به کارگردانی فاطمه رنجبر و کمیل جعفری در محوطه بیرونی تئاترشهر وفرهنگسرای رازی اجرا میشود.
«دیگری شبیه خودش» به کارگردانی شاهین چگینی نیز نماینده بخش به علاوه فجر در چهارمین روز جشنواره در تماشاخانه مشایخی روی صحنه میرود.
کارگاه «مواجه کارگردان با نمایشنامه» نیز با تدریس فرهاد مهندسپور در کارگاه نمایش مجموعه تئاترشهر برگزار میشود.
همچنین روز نخست سمینار علمی – پژوهشی این دوره از جشنواره شنبه ۶ بهمن از ساعت ۱۴ تا ۱۸ با موضوع «جایگاه و جریان نمایشنامهنویسی در ایران بعد از انقلاب اسلامی» برگزار و از تلویزیون تئاتر ایران با لینک https://tv.theater.ir پخش میشود.
نمایشگاه عکس و پوستر جشنواره بین المللی تئاتر فجر نیز ساعت ۱۶ روز شنبه ۶ بهمن در مجموعه فرهنگی هنری صبا نگارخانه آینه افتتاح میشود.
جشنواره تئاتر فجر در دست گروههای استانی/سهم ۸۵ درصدی هنرمندان استانها در بخش خیابانی جشنواره
گروههای استانی با در اختیار داشتن ۶۲ درصد آثار در چهل و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر حضور پررنگی دارند.
به گزارش روابط عمومی چهل و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، در این دوره از این رویداد فرهنگی – هنری ۱۰۵ اثر ایرانی روی صحنه میرود که سهم آثار استانی با دراختیار داشتن ۶۲ درصد آثار، به شکل چشمگیری در میان اجراهای صحنهای و خیابانی بسیار بالا است.
همچنین گروه های استانی با ۷۵۴ نفر در بخش های مختلف از جمله کارگردانی، نویسنده، تهیه کننده، بازیگران، طراحی صحنه و لباس و دیگر عوامل تولید در جشنواره امسال تئاتر فجر حضور دارند که براساس اجراهای تعیین شده در ایام برگزاری جشنواره میهمان این رویداد هنری خواهند بود.
جشنواره چهل و سوم تئاتر فجر میزبان ۶۵ اثر ارسالی از استانها و ۴۰ اثر از شهر تهران است که به صورت تفکیک شده در آثار صحنهای از میان ۶۵ اثر ۳۴ نمایش از استانهای گوناگون در جشنواره حضور دارد.
همچنین در آثار خیابانی نیز از ۳۳ اثر اکثریت مطلق آثار با ۲۸ نمایش در دست گروههای استانی است و ۳ اثر در بخش دیگرگونهها از هنرمندان استانی حضور دارد.
فهرست حضور آثار در بخش های مختلف جشنواره به تفکیک بدین شرح است:
آثار صحنهای (رقابتی وغیر رقابتی)
۶۵ اثر شامل: تهران ۳۱ اثر (۴۸ درصد آثار) سایر استانها ۳۴ اثر (۵۲ درصد آثار)
آثار خیابانی
۳۳ اثر شامل: تهران ۵ اثر (۱۵ درصد آثار) سایر استانها ۲۸ اثر (۸۵ درصد آثار)
آثار دیگر-گونههای اجرایی
۷ اثر شامل: تهران چهار اثر (۵۷ درصد آثار) سایر استانها سه اثر (۴۳ درصد آثار)
نمایشهای «دوکانی خوکژین» به کارگردانی باقر سروش از بیجار، «کاتالونیا» به کارگردانی مصطفی ذوقی از کرمانشاه، «و چند داستان دیگر» به کارگردانی محمد امینیراد از اراک و «سارا» به کارگردانی حسن شیخزاده از اردبیل، تمامی بلیتهای خود را به صورت کلی تا پایان جشنواره فروختهاند.
تقدیر سرپرست اداره هنرهای نمایشی از تئاتر مشترک کشور ترکیه و پرتغال
جلسه اتابک نادری سرپرست اداره کل هنرهای نمایشی و خیرالله تقیانیپور دبیر چهل و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، در دفتر این مدیر هنری برگزار شد.
جلسه تقدیر از گروه نمایش «چیزهایی که تحمل میکنیم» به نویسندگی و کارگردانی فرانسیسکو کماچو محصول مشترک کشور ترکیه و پرتغال که در بخش صحنهای چهل و سومین جشنواره تئاتر فجر حضور دارد، صبح امروز مورخ ۶ بهمن ماه ۱۴۰۳ با حضور خیرالله تقیانیپور دبیر این جشنواره برگزار شد.
در ابتدای این دیدار اتابک نادری پس از خوشآمدگویی به مهمانان جشنواره با این گروه به گفتگو پرداخت و موضوعاتی چون تماشاخانههای ترکیه و میزان حمایت از گروههای نمایشی در کشورهای ترکیه و پرتغال مورد بحث قرار گرفت.
سرپرست اداره هنرهای نمایشی عنوان کرد: روابط دیرینه ایران و ترکیه ریشه در اشتراکات فرهنگی، زبانی و ادبی عمیق دارد. مولانا، شاعر بزرگ، نمادی از این پیوند است.
او ادامه داد: در حوزه تئاتر نیز، همکاریهای طولانیمدت با همکاران ترک، باعث افتخار ما است. برگزاری رویدادهای فرهنگی بینالمللی، به خصوص بین دو کشور همسایه، چالشهای بسیاری دارد. اما دولت ایران بهطور جدی به گسترش دیپلماسی فرهنگی و حفظ این ارتباطات اهمیت میدهد.
خیرالله تقیانیپور دبیر چهل و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر با اشاره به حضور هنرمندان ترک در این رویداد گفت: در این جشنواره، اشتراکات فرهنگی فراوانی را با دوستان ترک خود تجربه میکنیم. مرزهای جغرافیایی ممکن است ما را از هم جدا کنند، اما فرهنگ ما را به هم پیوند میدهد. امیدواریم این همکاریهای هنری ادامه یابد و شاهد گسترش بیشتر ارتباطات فرهنگی بین ایران و ترکیه باشیم.
در ادامه این دیدار، بازیگر این نمایش عنوان کرد: در این مدتی که ایران بودیم پیوند عمیق فرهنگی دو کشور را احساس کردیم. جشنواره بینالمللی تئاتر فجر با ۴۳ سال سابقه، رویدادی بینظیر در خاورمیانه است.
درنهایت سرپرست اداره کل هنرهای نمایشی از این گروه تقدیر و تشکر کرد.
جوانترین و پیشکسوت کارگردانان حاضر در جشنواره تئاتر فجر چه کسانی هستند؟
جشنواره چهل و سوم تئاتر فجر جوانترین و باتجربهترین کارگردان آثار خود را شناخت.
به گزارش روابط عمومی چهل و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، میانگین سن کارگردانان آثار نمایشی حاضر در جشنواره چهل و سوم تئاتر فجر ۳۸ سال است.
جوانترین کارگردان جشنواره با ۲۱ سال سن، ساحل صالحی کارگردان نمایش «دغاگر» از بوشهر در بخش آثار صحنهای حضور دارد که این اثر برگزیده جشنواره استانی نیز بوده است.
قطبالدین صادقی کارگردان نمایش «سفرنامه آبجی مظفر» که در بخش صحنهای حضور دارد، با ۶۸ سال سن با تجربهترین کارگردان حاضر در جشنواره ۴۳ تئاتر فجر است.
میانگین سنی کارگردانان آثار ایرانی حاضر در جشنواره به تفکیک بخش بدین شرح است:
آثار صحنه ی: ۳۹ سال
آثار خیابانی: ۳۷ سال
آثار دیگر -گونههای اجرایی: ۳۴ سال
در این دوره از این رویداد فرهنگی – هنری ۱۰۵ اثر ایرانی حضور دارد که ۱۱۱ کارگردان این آثار را روی صحنه میبرند.
چهل و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، سوم تا ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ به دبیری خیرالله تقیانیپور در تهران در حال برگزاری است.
۲۴۴۵۷
source