Wp Header Logo 516.png

«خسرو کریمی» کارگردان فیلم کوتاه «پایان انتظار» در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگ دفاع‌پرس، درباره روند شکل‌گیری سوژه فیلم اظهار داشت: ستاد برگزاری کنگره ملی ۱۱ هزار شهید بسیج اصناف بازاریان و فعالان اقتصادی کشور فیلم قبلی بنده «چند خاک‌ریز آن‌طرف‌تر» را دیده بود و از بنده دعوت کرد تا در پروژه «پایان انتظار» به‌عنوان کارگردان حضور داشته باشم. در ابتدای کار شروع کردیم به جمع‌آوری اطلاعات و مطالعه کتاب‌ها و مقالات در خصوص رزمندگان و شهدای اصناف؛ جلسات متعددی را نیز در این زمینه با سردار «غلامرضا حسن‌پور» رئیس بسیج اصناف کل کشور داشتیم که تأکید داشتند قصه صرفاً در زمان گذشته نباشد و اشاراتی به زمان حال و نگاهی به ایثارگری‌های مادران و پدران شهدا داشته باشد. 

کارگردان سینمای کوتاه: ۱۱ هزار شهید اصناف گواه نقش‌آفرینی این قشر در دفاع مقدس است
کریمی با اشاره به داستان فیلم «پایان انتظار» گفت: داستان «پایان انتظار» روایتگر پدری است که در جستجوی پیکر فرزند شهیدش اتفاقات خاصی را تجربه می‌کند. البته قصه‌های واقعی زیادی در زمینه نقش‌آفرینی اصناف در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس وجود دارد، اما تلاش ما این بود که بتوانیم یک کلیت را در نظر داشته باشیم. نمی‌خواستیم صرفاً یک گروه صنفی را به نمایش بگذاریم برای همین قصه را طوری طراحی کردیم که همه جامعه اصناف را پوشش بدهد به همین دلیل برای نگارش فیلمنامه دو ماه زمان صرف کردیم.

کارگردان فیلم «پایان انتظار» در پاسخ به این سؤال که اقشار مختلف مانند اصناف تا چه میزان می‌توانند در حوزه شناساندن شهدا مؤثر باشند، گفت: «پایان انتظار» اولین فیلم با موضوع شهدای اصناف است. متأسفانه در آثار گوناگون عمدتاً شاهد این بودیم که بازاریان را افرادی احتکار کننده نمایش داده‌اند و متأسفانه کمتر به موضوع الگوسازی مناسب برای نسل جدید خصوصاً نوجوانان پرداخته شده است. ۱۱ هزار شهید بسیج اصناف گواهی بر نقش‌آفرینی مهم جامعه بازاریان و فعالان اقتصادی در روز‌های حساس و مهم دفاع مقدس است. البته خود بازاریان باید پای کار بیایند و دغدغه‌مند در مسیر تولید آثار فرهنگی گام بردارند و برای معرفی هرچه بیشتر شهدای اصناف تلاش کنند. در خصوص اقشار دیگر هم همین اتفاق باید بیفتد. 

کارگردان سینمای کوتاه: ۱۱ هزار شهید اصناف گواه نقش‌آفرینی این قشر در دفاع مقدس است

وی درباره اهمیت رسانه‌ای مانند فیلم کوتاه در حوزه دفاع مقدس بیان کرد: سینمای کوتاه به نظر بنده قدرت بیشتری دارد. چرا که دنیای امروز و فضای رسانه‌ای  بسیار گزیده‌گو است و کار‌های کوتاه جامعه بیشتری از افراد را می‌تواند با خودش همراه کند. ما نباید از این فرصت را از دست بدهیم. موضوعات بسیاری در حوزه دفاع مقدس وجود دارد که می‌توان در قالب فیلم کوتاه به مخاطب ارائه کرد و تأثیرگذاری بیشتری نیز دارد. نسل امروز نسل نوجوانانی است که به تلفن‌های همراه و فضای مجازی عادت کرده‌اند و ما نباید از این مسئله مهم غافل بشویم. امام خامنه‌ای در یکی از بیاناتشان فرمودند «انتقال روحیات و خصوصیات اخلاقی شهدا، صرفاً با کار‌های هنری امکان‌پذیر است.» این فرموده رهبری یک پیام بزرگ به اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه مخابره می‌کند که مسئولین ارزش کار‌های هنری را بشناسند و مسیر تولید آثار کوتاه را هموار کنند. 

کارگردان سینمای کوتاه: ۱۱ هزار شهید اصناف گواه نقش‌آفرینی این قشر در دفاع مقدس است

وی درباره حمایت مراکز نظامی در تولید فیلم کوتاه بیان کرد: نکته مهم در این مسئله این است که هنرمند باید خودش یک نوع سماجتی برای ساخت آثار دفاع مقدسی داشته باشد. ما برای «پایان انتظار» یک سکانس تشیع پیکر شهید در بازار داشتیم. برای درخواست تابوت باید مجوز‌هایی را از کمیته جستجوی مفقودین دریافت می‌کردیم. طبعاً این کمیته هم برای این موارد دستورالعمل خاص خود را داشت ما تقریباً یک هفته نامه‌نگاری کردیم و صحبت داشتیم که به لطف شهدا موفق هم شدیم.

کریمی در پایان گفت: ما معتقد هستیم که شهدا هم نظر می‌کنند و ما را تنها نمی‌گذارند، اما همه دستگاه‌های مرتبط با دفاع مقدس هم باید پای کار باشند. هدف ما برای طراحی و اجرای این سکانس به نمایش گذاشتن همراهی و مشارکت مردم در حفظ ارزش‌های دفاع مقدس بود که خوشبختانه این سکانس باشکوه هرچه بیشتر به تصویر کشیده شد. 

انتهای پیام/ 161

source