به گزارش خبرنگار فرهنگ دفاعپرس، «مسعود دهنمکی» کارگردان سینما و تلویزیون در نخستین همایش بینالمللی «طوفانالاقصی و غزه؛ روایتها و واقعیتها» که امروز (سهشنبه) در مجتمع دانشگاهی «سرباز ولایت» دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز برگزار شد، اظهار داشت: آن چیزی که در غزه اتفاق افتاده، یکی از مهمترین وقایع تاریخ بشری است؛ اگر درست روایت نشود، دشمنان آن را تحریف میکنند.
دهنمکی افزود: برای اولین بار در تاریخ مردم مظلوم فلسطین و جریان مقاومت است که یک روایتی از بین روزنههای روایتهای غالب رسانههای صهیونیستی و امپریالیستی بیرون آمده است. روایتی که نه از طریق رسانههای رسمی که از طریق وسایلی همچون تلفنهای همراهی که در دستان مردم فلسطین بیرون آمده است.
این کارگردان ادامه داد: کاری که روایت فردی از ابعاد این جنایت و از آن طرف از ابعاد عظمت مقاومت خودشان انجام دادند موجب شده تا به نظر من انسان رسانهها را در موضع رسانههای رسمی قرار داده است. این نکته بسیار مهمی است که برای من میتواند به عنوان یک درس قرار بگیرد.
وی خاطرنشان کرد: همین الان برخی از دوستان میگویند چرا فیلمهای سینمایی ایران در دنیا نمایش داده نمیشود؟ مسئله این است که اگر شما تلاش خود را هم انجام بدهید آیا به شما اجازه نمایش میدهند یا نه؟ زیرا هزاران سالن سینما تحت سیطره و کنترل آنها است.
دهنمکی اضافه کرد: شعار جریان روشنفکری در کشور این است که ورزش و سینما را سیاسی نکنید؛ ولی از آن طرف میبینیم که همه چیز سیاسی شده و در دنیا با ما سیاسی برخورد میکنند. البته من بحث برخی از خواص آزادمرد که به نوعی آزاداندیشی دارند را از این ماجرا جدا میکنم.
این کارگردان عنوان کرد: ببینید در قصه جنگ غزه اتفاقاتی روی داد که نادر بود. به تصویر کشیده شدن مظلومیت مردم غزه در سطح جهان اتفاقاتی است که توسط انسانرسانهها و فضای مجازی به تصویر کشیده شده است. رسانههایی که میتوانند کاری کنند که مظلومیت مردم غزه به گوش مردم سراسر دنیا برسد.
وی یادآور شد: حمله آمریکا به «هیروشیما» و «ناکازاکی» 80 هزار کشته داشته است ولی در شهر کوچک غزه 50 هزار نفر کشته شدند. البته میگویند که 25 هزار نفر هم همچنان زیر آوار هستند و اگر میزان بمبهایی که در غزه بر سر مردم ریخته شده است را تخمین بزنیم همانند یک بمب هستهای بوده است.
دهنمکی عنوان کرد: برای نخستینبار مشاهده کردیم که دانشجویان سراسر جهان به خصوص در غرب در اعتراض به رژیم صهیونیستی به میدان آمدند؛ اما این بار در جریان جنگ غزه شاهد بودیم که دانشجویان، اساتید و مردم اعتراض کردند و این نوعی رسوایی بود برای آنهایی که ادعای آزادی بیان دارند و کشورهای دیگر را به دیکتاتوری متهم میکنند.
این کارگردان اظهار داشت: از طرف دیگر مردم – انسان رسانهها – کاری کردند که تظاهراتهای بالای نیم میلیون نفری در انگلیس دیده شود. ولی از آن طرف پوشش رسانهای آن بسیار کم و محدود بود زیرا رسانههای رسمی تحت کنترل دولتمردان غرب بود.
وی تصریح کرد: در جریان جنگ غزه بسیاری از خواص میتوانستند تریبون مردم غزه در عالم باشند. همچنان که برخی دیگر در کنار مردم فلسطین قرار گرفتند و شعار آنها این بود که میتوانید فلسطینی نباشید ولی میتوانید انسان باشید و از مظلومیت دفاع کنید.
دهنمکی گفت: دشمنان با تمام توان آن و امکانات رسانهای که در اختیار داشتند، نتوانستند روایت جنگ غزه را در دستان خودشان بگیرند. البته متاسفانه ما هم بین ۷۰ تا ۸۰ درصد وقایع جنگ غزه را نتوانستیم به صورت کامل و آنگونه که باید روایت کنیم.
این کارگردان در پایان گفت: در قصه بحران غزه با جنگ روایتها روبهرو هستیم. جنگ غزه یک پروسه و نه یک پروژه بود. اگر نتوانیم از حاکمیت و رسانه ملی مطالبه کنیم که روایت درستی از جنگ غزه و ترور هنیه در تهران داشته باشیم فردا باید به فرزندان خود پاسخگو باشیم.
انتهای پیام/ 134
source