به گزارش ایکنا، در حاشیه برگزاری چهلوسومین جشنواره فیلم فجر، نشست پرسش و پاسخ فیلم «شوهر ستاره» امروز 19 بهمن در برج میلاد برگزار شد.
در این جلسه؛ ابراهیم ایرجزاد کارگردان، علی اوجی و نرگس محمدی تهیهکننده، فریبا نادری، نازنین احمدی، حامد بهداد و هومن حاجیعبداللهی بازیگر، علیرضا برازنده مدیر فیلمبرداری حضور داشتند.
ایرجزاد در ابتدای جلسه در پاسخ به سوال ایکنا مبنی بر اینکه آیا در این فیلم پیامهای اخلاقی به صورت انباشته شده عرضه نمیشود؟ گفت: هیچ پیامی غیر از اینکه زنان این سرزمین شایسته احترام است در این فیلم وجود ندارد.
به مسائل اجتماعی بیتفاوت نیستم
وی ادامه داد: خوشحالم بعد از ۵ سال با فیلم سومم در جشنواره حضور دارم. در این نشست جا دارد از همه گروه «شوهر ستاره» کمال تشکر را داشته باشم. فیلم «عنکبوت» را سال ۹۸ ساختم و همه از اتفاقاتی که برای آن رخ داد آگاه هستید. از آن سال تا به امروز مسائل اجتماعی مهمی رخ داده که تاثیرش بر جامعه ایرانی کاملاً عیان بوده است. من نیز نمیتوانستم بدون تاثیرپذیری از وقایع، فیلمی دیگر بسازم پس فیلم «شوهر ستاره» ساخته شد.
وی ادامه داد: ما سعی کردیم به تمام چالشهایی که زنان این سرزمین سالها به آن دست و پنجه نرم میکنند اشارهای داشته باشیم. مردم نشان دادند که اجازه نمیدهند به دختران و مادران این سرزمین هتک حرمتی شود.
ایرجزاد تاکید کرد: بهانه روایت من در هر سه فیلمم خانواده است. کوچکترین نهاد اجتماعی در هر کشوری خانواده است اگر برای خانواده بستر مناسبی فراهم نباشد جامعه آسیب فراوان خواهد دید. من در کارهایم دوست دارم به خانواده توجه کنم و این نکته را در قالب روایتهای متفاوت نشان میدهم.
این فیلمساز اضافه کرد: من اگر بخوام درباره اسیدپاشی صحبت کنم باید به زندان بروم. من اگر بخواهم درباره بسیاری از مشکلات زنان حرف بزنم به زندان میروم بنابراین مجبورم پرانتزهایی باز کنم تا به واسطه آن هم حرفم را بزنم هم اینکه مخاطب در کشورمان به تماشای آثار مربوطه بنشیند.
وی تاکید کرد: ۲۰ سال پیش فردی زنان مشهد را به بهانه مذهب با روسری خفه میکرد. ما درگیر آدمهایی هستیم که در اقلیت وجود دارند و به اسم دین اتفاقات ناخوشایندی را رقم میزنند.
پیرامون خود را با دیده تامل بنگریم
حامد بهداد بازیگر فیلم نیز تصریح کرد: من در طول ۲۵ سال بازیگری دریافتم همیشه ما در شرایط انتخاب نیستیم اما این را میدانم که تجربه کردن بسیار پر اهمیت است. من با کارگردان کار در فیلم «چای تلخ» ساخته ناصر تقوایی آشنا شدم. در این فیلم فیلمساز در رابطه با زنان حرف میزند. این نکته را نیز بیان کنم آدمهای بینام و نشان و نیازمند کمک در اطراف ما وجود دارند که ما به آنها اهمیت نمیدهیم.
وی افزود: در این فیلم آدمهایی را میبینیم که در نزدیکی ما وجود دارند. این آدمها چه کسانی هستند؟ جواب این پرسش را با توجه به پیرامونمان باید پاسخ دهیم.
بهداد بیان کرد: من از همه دوستانی که در این فیلم با من همکاری داشتند کمال تشکر را دارم. صحنه امری شوخیبردار نیست به ویژه که آن فیلم، اجتماعی باشد. فیلمساز دغدغهمند از عهده این امر برمیآید و ابراهیم ایرجزاد چنین خصیصهای را دارا است.
فریبا نادری بازیگر نقش ستاره نیز بیان کرد: این فیلم تغییر روشی در بازیگری من خواهد بود. امیدوارم این مسیر به شکل بهتری ادامه پیدا کند. من اشتباهاتی در بازیگری داشتم اما به واسطه این کار سعی میکنم دیگر آنها را تکرار نکنم. از کارگردان و تهیهکننده بابت اعتمادی که در این فیلم به من داشتند کمال تشکر را دارم.
در ادامه جلسه علی اوجی تهیهکننده فیلم اظهار کرد: برای رسیدن به نقش ستاره، پلهپله قدم برداشتم جلسات متعددی با کارگردان و بازیگران برگزار کردیم تا بتوانم اتفاقات بهتری را در فیلم رقم بزنیم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا سیمرغ برایش اهمیت دارد؟ بیان کرد: اصولاً درباره جایزه و سیمرغ حرف نمیزنم چون دادن جایزه وظیفه داوران است. من وظیفه دارم فیلم خوب بسازم. امیدوارم در آینده شاهد حضور فیلمسازان زن بیشتری در کشورمان باشیم.
نرگس محمدی تهیهکننده فیلم بیان کرد: اولین نفری که فیلمنامه را خواند من بودم اما وقتی آن را مطالعه کردم همان لحظه به آقای علی اوجی گفتم دوست دارم کار تهیهکنندگی خود را با این فیلم آغاز کنم. در این فیلم به موضوعاتی پرداخته میشود که تا به حال کمتر مورد توجه قرار گرفته است. امیدوارم این فیلم بتواند نظر مردم و مخاطبان را جذب کند.
انتهای پیام
source