Wp Header Logo 1078.png

داور و مشاور بخش رسانه ای چهلمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر درباره انتخاب بخش موسیقی و رسانه در فراخوان جشنواره بین المللی موسیقی فجر و انگیزه شرکت‌کنندگان در این زمینه به خبرآنلاین گفت: از نگاه من بخش موسیقی و رسانه در بخش مطبوعات، خبرگزاری ها و رسانه های تصویری و دیداری و شنیداری، بی تردید یکی از مهمترین انگیزه ها است به این دلیل که عده ای خبرنگار، روزنامه نگار یا گزارشگر، طی یک سال درتولید محتوا زحمات بسیاری را به دوش می کشند و دراین زمینه فعالیت می کنند تا در ویترین جشنواره مورد نقد و بررسی و ارزش گذاری قرار بگیرند. براین اساس اینگونه به نظر می آید نقش جشنواره همیشه یک نقش ثابت  و بدون خدشه بوده است.

این روزنامه نگار پیشکسوت در ادامه صحبت هایش  درباره اثرگذاری این بخش درشیوه نگارش و انتخاب موضوع در رسانه ها اظهار داشت : در چند دوره ای که با عنوان داور به همکاری در جشنواره بین المللی موسیقی فجر  دعوت شدم و با قیاس این دوران  نسبت به ادواری که آن زمان به روزنامه نگاری مشغول بودم که امروز به  ۴۰ سال میرسد، باید بگویم، دیدگاه، سطح کاری  و نگارش اهالی رسانه بسیار پیشرفت کرده و با دوران فعالیت من قابل مقایسه نیست. البته آن زمان که به این حرفه می پرداختم، فعالیت خبرنگاران در این زمینه بسیار کم تعداد بود و  شاید به ۴ یا ۵ نفر می رسید. اما در حال حاضر رسانه های دیداری و شنیداری هم به بخش خبرنگاری افزوده شده اند  و به سبب دستیابی آسان به منابع مختلف و اطلاعات و شبکه ارتباط جهانی، به لحاظ اجرای حرفه ای ، سطح کار افزایش پیدا کرده اما به لحاظ محتوایی، به غیر از چند نفر نخبه، متاسفانه 
‎بی اعتنایی  به امر دانش و سواد و معلومات  اهالی رسانه مشاهده می شود که از نگاه من راهکار آن صرفا از طریق خواندن کتاب هایی مربوط به همین زمینه امکان پذیرخواهد بود. 
‎این پژوهشگر تصریح کرد: با گشت و گذار در سایت ها و صفحات مجازی  و ورود پیدا کردن از این صفحه اینستا به آن صفحه اینستا ، دانش واقعی گرد آوری نمی شود؛ موضوع مهمی که همه دنیا به آن تاکید دارند. بنابراین افرادی که در رسانه ها فعال هستند و به تولید و محتوا می پردازند؛ چه مطبوعات و چه رسانه های دیداری و تصویری  وشنیداری، ضرورت دارد، یک برنامه مطالعاتی همه روزه  و جدی را در کار روزانه خود قرار دهند و به آن بپردازند. 

داور بخش رسانه ای چهلمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر بیان کرد: باردیگر تاکید میکنم اگر در تولیدات اهالی رسانه نسبت به گذشته ضعف اندکی  وجود دارد، به لحاظ دانش واقعی آنها است اما به لحاظ کار حرفه ای و اجرایی و برخورد با ابزار کار چه مطبوعات یا رادیو و پادکست و … شرایط  بسیار متفاوت تر شده و بایستی بگویم جهان رسانه تغییرات بسیار کرده .درواقع  امروز آن چه را که دلم می خواهد نمیبینم و به ایده آل دل خوش بین نیستم ولی به آینده امیدوارم. 
‎میرعلیرضا میرعلینقی در پایان صحبت هایش گفت : امیدوارم دوستان نقش مطالعه و دانش اندوزی را فراموش نکنند و جدی بگیرند و براین نظر نباشند آن چه را که در سایت ها و صفحه هات مجازی و بعضی از پادکست ها مشاهده می شود، دانش است . این موارد فراورده افراد از مقدار دانشی است که دارند  بنابراین  ضرورت دارد هر فردی به جستجوی دانش واقعی خود باشد. بطورمثال یک روزنامه نگار حرفه ای باید در زمینه رشته فعالیت خود، در عرض یکسال حداقل دو یا سه  کتاب را بصورت حرفه ای بخواند و آنها را فهم کند.   
چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر به دبیری رضا مهدوی، ریاست احمد صدری و مدیریت اجرایی محمدعلی مرآتی، به همت معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همکاری دفتر موسیقی ارشاد، انجمن موسیقی ایران و بنیاد فرهنگی هنری رودکی، از ۲۳ تا ۲۹ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ در تهران و استان‌های کشور برگزار می‌شود.

۵۷۵۷

source