Wp Header Logo 1125.png

به گزارش ایکنا، در حاشیه برگزاری چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر، نشست پرسش و پاسخ فیلم «خدای جنگ» امروز ۲۱ بهمن در برج میلاد برگزار شد.

در این جلسه؛ حسین دارابی کارگردان، سعید سعدی تهیه‌کننده، ساعد سهیلی، پیام احمدی‌نیا، داریوش کاردان، حسین سلیمانی و نادر فلاح بازیگر حضور داشتند.

حسین دارابی، کارگردان فیلم در ابتدای جلسه در پاسخ به سؤال ایکنا مبنی بر اینکه تحقیقات این فیلم به چه میزان بوده و اینکه چگونه می‌توان به شهدا در آثار سینمایی نزدیک شد، گفت: فیلمنامه این کار برای ۵ سال پیش است. زمانی که به اتفاق آقای شفا خواستیم این فیلم را شروع کنیم تلاش کردیم به نگرش و نگاه جدید در این حوزه برسیم همچنین درصدد بودیم تخیل کرده و چالش بیشتری ایجاد کنیم. 

اقتباس از زندگی شهید طهرانی مقدم

وی افزود: زندگی قهرمان ما که ابراهیم نام دارد اقتباسی از زندگی شهید طهرانی‌مقدم است. دلیل‌مان برای پرداخت غیر مستقیم به زندگی شهید طهرانی‌مقدم این بود که نمی‌خواستیم اجحاف یا کمبودی در فیلم ما وجود داشته باشد. همچنین این رویکرد به ما اجازه می‌داد دخل و تصرف بیشتری در کار داشته باشیم البته شهدای بسیاری در کشورمان وجود دارند که می‌توان در رابطه با هر یک از آنها فیلمسازی کرد. 

احسان ثقفی نویسنده فیلم نیز در ادامه پاسخ به سوال ایکنا گفت: خیلی تلاش کردیم که قصه را به گونه‌ای روایت کنیم که با حقیقت همخوانی بیشتری داشته باشد پس از المان‌های واقعی نیز بهره بردیم. البته همانگونه که کارگردان گفت بخش‌هایی از فیلم هم تخیل شده‌ است. البته اگر دوستانی می‌خواهند به صورت دقیق و مستقیم به زندگی شهید تهرانی مقدم بدانند کتاب‌های بسیاری درباره ایشان نوشته شده و همچنین سریال و مستند نیز پیرامون ایشان ساخته شده است.

ساعد سهیلی بازیگر فیلم درباره چرایی انتخاب نقش بیان کرد: در ابتدا خیلی خوشحالم امسال بعد از چند سال غیبت در جشنواره فجر حضور دارم. تشویق‌هایی که از این فیلم کردید برایم شگفت‌انگیز بود و خستگی را از تن ما درآورد. من برای قبول نقش‌ها در آثار سینمایی تنها به حسم تکیه می‌کنم. دلیل دیگر ادای دین من به یکی از بازیگران تئاتری بود که زمان جنگ توسط عراقی‌ها به شهادت رسید. 

وی ادامه داد: برای نزدیک شدن به نقش، مستندها و کتاب‌های بسیاری را مورد پژوهش قرار دادیم تا بتوانم بهتر به نقش نزدیک شویم. فیلم «خدای جنگ» فارغ از هر دسته‌بندی یک اثر ملی است که همه مردم با آن ارتباط برقرار می‌کنند. 

ناگفته‌های جنگ بیان شود

داریوش کاردان نیز در این جلسه بیان کرد: در ۸ سال دفاع مقدس اتفاقات ناگفته‌ای رخ داده که باید بیان شود. عده‌ای برای دفاع از این سرزمین به جنگ رفتند و به شهادت رسیدند. سینما قادر است به این موضوع نگاهی دقیق داشته باشد البته این نکته را بیان کنم با اینکه خودم در ابتدای جنگ در جبهه حضور داشتم جنگ را اتفاقی خوب نمی‌دانم و آرزو می‌کنم مردمم همیشه در آسایش و آرامش باشند. 

وی ادامه داد: ما باید در فیلم‌های دفاع مقدسی به خانواده شهدا نیز نظر داشته باشیم. همسران مادران و فرزندان شهید ناگفته‌های بسیاری دارند که سینما موظف است به آنها نظر کند.

این بازیگر تاکید کرد: وقتی نقش به من پیشنهاد شد و من با کارگردان صحبت کردم متوجه شدم تا چه حد نقش پیشنهادی به شخصیت من نزدیک است برای همین با کمال میل حضور در این فیلم را پذیرفتم. امیدوارم در آینده فیلم‌هایی ساخته شود که وجوه دیگر دفاع مقدس را مدنظر قرار دهد. در انتهای سخنم بیان می‌کنم که از بازی در تک‌تک لحظات فیلم لذت بردم. 

سلیمانی دیگر بازیگر فیلم در ادامه جلسه تاکید کرد: در این فیلم نقشی متفاوت را بازی کردم چون تا به حال چنین شکلی از شخصیت را بازی نکرده بودم و البته حمایت، راهنمایی و مطالعاتی که انجام شد باعث شد نقش به شکل دلخواهم شکل گیرد.

در پایان جلسه سعید سعدی ضمن تشکر از سردار حاجی‌زاده و خانواده شهید تهرانی مقدم گفت: بدون همیاری این عزیزان هیچگاه فیلم خدای جنگ ساخته نمی‌شد.

انتهای پیام

source