Wp Header Logo 1307.png

به گزارش شهرآرانیوز، چهل و سومین جشنواره فیلم فجر در حالی به کار خود پایان داد که با حواشی زیادی از جمله اعتراضات به داوری‌ها و عدم نمایش برخی فیلم‌ها تا واکنش‌های تند هنرمندان و سینماگران به تقسیم سیمرغ‌ها رو‌به‌رو شد. برخی هنرمندان در فضای مجازی واکنش‌های تندی نسبت به نتایج این جشنواره نشان دادند و برخی افراد بیانیه‌هایی نسبت به این موضوع صادر کردند که در این مطلب حواشی این رویداد را مرور می‌کنیم.

موسی کلیم‌الله حاتمی‌کیا بهترین فیلم جشنواره بود؟

فیلم «موسی کلیم‌الله» با کسب ۵ سیمرغ از جمله مهم‌ترین فیلم‌های جشنواره بود، در حالی که برخی از فیلم‌ها مانند «پیشمرگ» و «پسر دلفینی۲» توانستند سیمرغ مردمی را به دست آورند. همچنین فیلم «زیبا صدایم کن» به کارگردانی رسول صدرعاملی به عنوان بهترین فیلم انتخاب شد. با این حال، اختتامیه جشنواره بدون حواشی و اعتراضات به پایان نرسید و برخی بر این باورند که فیلم ابراهیم حاتمی‌کیا مستحق این جایزه‌ها نبود و باید به آرای مردمی بیشتر توجه می‌شد.

از جای نشستن وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تا پخش‌نشدن موسیقی زنده در تلویزیون

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در پی ورود به مراسم اختتامیه، توجه‌ها را به خود جلب کرد. او برخلاف روال معمول، در ردیف‌های وسط سالن نشست و این حرکت واکنش‌هایی را در پی داشت. همچنین، پخش نکردن کلیپ مرور خاطرات جشنواره و نیز پخش‌نشدن موسیقی زنده با خوانندگی علی زندوکیلی در تلویزیون، باعث ناراحتی بسیاری از تماشاگران و سینماگران شد.

اعتراضات به نامزدنشدن «خدای جنگ» و واکنش‌ها

فیلم «خدای جنگ» از جمله آثاری بود که نتوانست در هیچ رشته‌ای غیر از جلوه‌های بصری نامزد شود؛ موضوعی که باعث شگفتی بسیاری از سینماگران و مخاطبان شد. حتی عوامل این فیلم در نامه‌ای، امتناع از دریافت سیمرغ ویژه جشنواره را اعلام کرده‌اند. ساعد سهیلی نیز با انتشار پستی در اینستاگرام نسبت به این موضوع واکنش نشان داد و از حمایت منتقدان و مخاطبان قدردانی کرد.

سعید خانی و انتقاداتش از اکران‌نشدن «قاتل و وحشی»

سعید خانی، تهیه‌کننده فیلم «رها»، پس از دریافت سیمرغ بهترین فیلم اول، از عدم اکران فیلم «قاتل و وحشی» انتقاد کرد و خواستار اکران آن شد. او با لحن تند نسبت‌به سیاست‌های اکران فیلم‌ها اعتراض کرد و به نقش بخش خصوصی در سینما اشاره داشت.

سیمرغ‌های «ناتوردشت» و حمایت‌های مردمی

محمدرضا خردمندان، کارگردان فیلم «ناتوردشت»، با انتشار یادداشتی از حمایت‌های مردمی و نقد‌های سازنده نسبت به فیلمش قدردانی کرد. او با بیان اینکه «سیمرغِ او همان حمایت‌های مردمی است»، به بی‌مهری هیئت داوران اشاره کرد و از مخاطبان به خاطر حمایت‌هایشان تشکر کرد.

اعتراض نرگس آبیار به سیاست‌گذاری‌های سینما

نرگس آبیار، فیلمساز و عضو شورای پروانه نمایش، با انتشار نامه‌ای از استعفای خود از این شورا خبر داد. او به سیاست‌گذاری‌های محدودکننده در عرصه سینما اعتراض کرد و به دلیل مشغله‌های کاری دیگر انگیزه‌ای برای پیگیری مسائل سینمایی نداشت. نرگس آبیار پیش از این به مدیران سازمان سینمایی گفته بود که در صورت اکران‌نشدن فیلم «قاتل و وحشی» در جشنواره، از عضویت در شورای پروانه نمایش استعفا می‌دهد.

دیپلم افتخار بازیگران و انتقادات از جشنواره

عنایت بخشی و نوید پورفرج، بازیگران فیلم‌های «شاه نقش» و «ناتوردشت»، به ترتیب دیپلم افتخار دریافت کردند. هر یک از آن‌ها در سخنان خود از شرایط سینما و جشنواره انتقاد کردند. نوید پور فرج، پس از سال‌ها کاندیدا شدن، بالاخره این دیپلم افتخار را دریافت کرد و گفت: «این جایزه زمانی به دست می‌آمد که حال مردم بهتر بود.»

شهاب حسینی و یادآوری‌های تلخ

شهاب حسینی نیز پس از اختتامیه جشنواره فجر پیامی نوشت که در آن به شرایط دشوار معیشتی مردم و مشکلات اجتماعی اشاره کرد. او از رها، فیلمی که به گفته‌اش حکایت همدلی و غمخواری با مردم بود، یاد کرد و بیان کرد که مردم به دنبال شعفی هستند که از امید نشئت می‌گیرد.

انتقاد مسعود فراستی و اعتراض‌ها به رفتار جشنواره

مسعود فراستی، منتقد سینما، با اشاره به عدم نمایش «قاتل و وحشی» در جشنواره فجر، این رفتار را «غیرانسانی» و «کثیف» دانست. او به‌شدت از برگزارکنندگان جشنواره انتقاد کرد و این موضوع را در کارنامه جشنواره ثبت‌شده عنوان کرد.

منوچهر شاهسواری و انتقادات مدیریتی

منوچهر شاهسواری، دبیر جشنواره فیلم فجر، با انتقاداتی از مدیریت خود در جشنواره رو‌به‌رو شد. او گفت که دیگر حاضر به پذیرش دبیری جشنواره با این ساختار و مدل نیست و به نظر می‌رسد که خود نیز از برخی اتفاقات جشنواره رضایت نداشته باشد.

source