فیلم سینمایی «رها» را باید یکی از اتفاقات خوب جشنواره چهلوسوم فیلم فجر نام برد. کارگردانی این فیلم را حسام فرهمند بر عهده دارد؛ فیلمسازی که اولین تجربه خود را در سینما پشت سر میگذارد اما به مدد یک فیلمنامه قوی و ریزبین توانسته اتفاقی خوب را در کارنامهاش رقم زند.
داستان فیلم درباره پدر خانوادهای است که نقش او را شهاب حسینی بازی میکند. این پدر که پیشتر از کار خود در مترو انصراف داده به هر دری میزند تا خانواده زندگی راحتتری داشته باشد اما در ادامه اتفاقاتی رخ میدهد که فیلم شکل جنایی به خود میگیرد. دختر خانواده نیازمند یک لپتاپ است تا کارهای طراحی خود را پیش برد. پدر که پول لازم را برای خرید ندارد یک لپتاپ دست دوم برای او میخرد اما در ادامه متوجه میشویم لپتاپ دزدی است. این مسئله اتفاقات ناخوشایندی را برای خانواده پیش آورده و به نوعی سبب میشود رفتار هر یک از اعضای خانواده زیر ذرهبین برود.
شخصیتپردازی منسجم و دقیق
فیلم مقدمه خیلی خوبی برای شناساندن این خانواده دوستداشتنی تنگدست دارد. یک جاهایی از دست توحید (شهاب حسینی) عصبانی هم میشوید مثل وقتی لباسهای دست دوم مینا را قبول میکند و این نداشتن عزت نفس، عصبیتان میکند اما شخصیت منحصر به فردی است. تیپ معمول سینمای ایران از مردهای طبقه پایین نیست. اتفاقا آدم روشنی است به خصوص نسبت به دخترش و این حال تماشاگر را خوب میکند.
یکی دیگر از اتفاقات خوب فیلم بازیهای خیره کننده آن است. شهاب حسینی بسیار حضوری پرقدرت و زیبا دارد و کاندیدای دریافت بهترین سیمرغ نیز شده است. غزل شاکری نیز توانسته همپای شهاب حسینی بازی خوبی را در پرونده بازیگریاش رقم زند حتی دو نوجوان فیلم نیز به واسطه حضور شهاب حسینی بازی مقبول از خود نشان میدهند.
محتوای پر بار رها
درباره محتوا و معنای «رها» حرف برای گفتن زیاد است بسیاری از آموزههای اخلاقی در این کار بدون اینکه شعاری داده شود تصویر شده و شکل سطحی و شعاری به خود نمیگیرد. نکته اصلی در فیلم بحث خانواده است که میخواهد موجودیت خود را به هر قیمتی حفظ کند اما هر یک از اعضای خانواده دستخوش وسوسههایی میشوند که عواقب آن برای خانواده مطلوب نیست. «رها» به مخاطبش میگوید شاید مشکلات و مسائل مالی زندگی را با سختیهای فراوان مواجه کند اما آنچه که در نهایت خانواده را تهدید میکند پایبند نبودن به روزی حلال و حرام است.
آموزش به والدین
در رابطه با رفتار والدین فیلم هم میتوان نکتهای مهم را بیان کرد. پدر و مادر در سختترین شرایط کنار فرزندان خود هستند اما سعی نمیکنند این حضور شکلی صحیح داشته باشد. برای مثال زمانی که پسر خانواده اشتباهی را مرتکب میشود مادر میخواهد به نوعی آن را پوشانده تا فرزندش مجازات نشود. پدر نیز رفتاری صحیح نسبت به فرزندانش انجام نمیدهد. بحث معنایی دیگر فیلم به مسائل و مشکلاتی مربوط میشود که جامعه به خانوادهها وارد میکند. این مضمون فیلم تذکری جدی برای مسئولان است تا نسبت به آنچه در جامعه رخ میدهد حساسیت و توجه جدیتر داشته باشد.
در پایان باید گفت اگر حتی نگوییم فیلم سینمایی «رها» بهترین فیلم جشنواره چهلوسوم فیلم فجر است باید آن را یکی از سه فیلم برتر این دوره از جشنواره دانست.
انتهای پیام
source