به گزارش گروه فرهنگ دفاعپرس، جدیدترین جلسه از سلسله نشستهای بچههای رستا با حضور جمعی از نوجوانان برگزار شد.
موضوع این جلسه از نشست، نقاط ضعف و قوت انقلاب اسلامی بود و حاضران در جلسه در قالب دو گروه موافق و مخالف نقطه نظرات خود را در مورد موضوع این نشست بیان کردند.
در مقدمه این جلسه، علیرضا معادی کارشناس و پژوهشگر رسانه درباره هدف برگزاری این جلسات توضیح داد و گفت: هدف اصلی ما در رستا شنیدن نظرات مختلف و گفتوگو درباره آنهاست. برای رسیدن به این هدف به دو چیز نیاز داریم و آنهم سعه صدر و تعصبی نشدن است. ما میخواهیم با یکدیگر گفتوگو کنیم تا موضوعات مختلفی را از هم یاد بگیریم. به جای اینکه صدای خود را بالا ببریم باید استدلال هایمان را بالا ببریم.
سپس نوجوانان حاضر در جلسه نظرات خود را بیان کردند؛ یکی از نوجوانان که در تیم مخالف حضور داشت، گفت. هر حکومتی یکسری نقاط قوت دارد و تعدادی نقاط ضعف؛ البته من امروز میخواهم درباره نقاط ضعف صحبت کنم. باید بگویم که اقتصاد ایران بر پایه اقتصاد یهودی است، در حالی که اقتصاد کشوری مثل ایران باید اسلامی باشد. بانکها براساس اقتصاد اسلامی عمل نمیکنند و کار خلاف شرع انجام میدهند. به نظرم اگر اقتصاد اسلامی در کشور جاری شود بسیاری از مشکلات اقتصادی مثل تورم و گرانی از بین میرود.
یکی دیگر از نوجوانان در ادامه مباحث مطرح شده گفت: موضوع انرژی و مصرف آن در ایران دارای چالشهای متعددی است؛ البته بعضا استفاده از انرژی را به گردن مردم میاندازند و میگویند مردم بیش از حد مصرف میکنند، اما من معتقدم اشکال از جای دیگری است. همچنین به مقوله عدالت آموزشی در ایران انتقادات زیادی وارد است. کافیست مدارس دولتی را با مدارس غیردولتی از نظر امکانات مقایسه کنید و متوجه نبود عدالت آموزشی بشوید.
یکی دیگر از حاضران در این نشست که در تیم موافق حضور داشت به قانون حجاب اشاره کرد و گفت: این روزها درباره قانون حجاب چالشهای زیادی وجود دارد؛ این اتفاق در حالی است که کشور ما اسلامی است و باید نسبت به چارچوبهای دینی ملاحظات بیشتری صورت گیرد. پرسش من این است که چرا قانون حجاب در کشور اجرا نمیشود و کسی آن را رعایت نمیکند؟
ما در دوران پهلوی، از نظر اقتصادی بسیار وابسته بودیم و نفت بسیاری از کشورها را تامین میکردیم، اما اکنون از نظر عدم وابستگی اقتصادی وضعیت بسیار بهتری داریم. هم اکنون در بسیاری از رشتههای اقتصادی به خودکفایی رسیدیم و دورترین نقاط کشور حتی روستاها نیز از خدماتی مثل برق و آب برخوردار هستند.
نوجوان دیگری ضمن تکمیل مباحث مطرح شده گفت: در عصر پهلوی تعداد افراد بیسواد بسیار زیاد بود، اما هم اکنون میبینیم که همه افراد جامعه سواد دارند و به دانشگاه رفتهاند. همچنین قبل از پیروزی انقلاب اسلامی پزشکان خارجی برای مداوای مردم ایران به کشورمان میآمدند در حالی که هم اکنون بهترین افراد تحصیل کرده و پزشکان را در داخل ایران داریم. راه اندازی نهضت سوادآموزی گام بسیار موثری برای از بین بردن بی سوادی بود.
توجه به مقوله فرهنگ یکی دیگر از مباحث مطرح شده بود که نوجوان دیگری درباره آن صحبت کرد. او گفت: معتقدم از نظر فرهنگی، جمهوری اسلامی ضعیف کار کرده است. شاید به همین دلیل است که فرهنگ غربی در کشورمان نفوذ پیدا کرده است. علاوه براین، شاهد نفوذ ماهوارهها به داخل خانه مردم هستیم، چرا که تلویزیون برنامه خوبی برای نمایش ندارد. جالب است که تنها راه دولت برای مقابله با جنگ نرم فقط، فیلتر کردن است که آنهم به راحتی و با استفاده از یک فیلترشکن کنار زده میشود.
وی ادامه داد: فیلترینگ هیچ کمکی به ما نکرده است و مردم با اندکی هزینه میتوانند از این فیلترها عبور کنند. موضوع دیگری هم که میخواهم به آن بپردازم موضوع «مذاکره» است. ما میدانیم که مذاکره با آمریکا و انگلیس، هیچ سودی برای ما ندارد و تنها تحریمهای بیشتری را برای ما به ارمغان میآورد؛ در این شرایط چرا باید مذاکره کنیم؟
یکی از نوجوانان حاضر در جلسه در واکنش به صحبتهای فرد دیگری که حضور ایران در کشورهای منطقه را مورد انتقاد قرار داده بود، گفت: بگذارید یک مثال بزنم؛ اگر خانه همسایه شما آتش بگیرد، به آتش نشانی زنگ میزنید و دلیلش این است که میترسید آتش خانه او به منزل شما هم سرایت کند؛ بنابراین منطقی است که ایران به کشورهای همسایه اش برود و در آنجا بجنگد تا آتش به خانه خودش نرسد.
نوجوان دیگری ضمن طرح یک پرسش صحبتهای خود را ادامه داد و گفت: سوالی که من دارم این است که چرا سراغ انرژیهای تجدیدپذیر نمیرویم، به ویژه آنکه این انرژیها امروزه در دنیا بسیار به کار به کار گرفته میشوند؟ همین طور میخواهم این سوال را مطرح کنم که چرا در خودروسازی این قدر ضعف داریم و خودرو گران است؟ یکی از اعضای تیم مخالف بیان کرد: کشورهای همسایه ما در بسیاری از موضوعات عملکرد بهتری دارند و ایران نتوانسته به اندازه آنها پیشرفت کند. باید این مسئله را ریشه یابی کرد. جالب اینجاست که مردم هم به عنوان مقصر معرفی میشوند؛ وقتی اقتصاد ما ضعیف است، آنها نیز نمیدانند چه باید بکنند؟
نوجوان بعدی در همین راستا گفت: همه ساله جمع زیادی از دانشجویان از دانشگاه فارغ التحصیل میشوند، اما نمیتوانند شغلی برای خود پیدا کنند. همین موضوع باعث میشود که تصمیم به مهاجرت از ایران بگیرند. در اینجاست که آمار مهاجرت بالا میرود و با معضل دیگری مواجه میشویم.
یکی از افراد حاضر در گروه موافق با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری گفت: بسیاری از مردم حرفهای آقای پزشکیان را در زمان انتخابات شنیدند و مشخص بود که با حضور افرادی مثل آقای ظریف و همتی و … وضعیت اقتصادی کشور به سمت و سوی خوبی نمیرود؛ با این حال، مردم تصمیم گرفتند آقای پزشکیان را انتخاب کنند که نتیجه اش را امروز میبینید.
در بخش پایانی این جلسه معادی گفت: موضوعات بسیار خوبی مطرح شد و فکر میکنم خوب باشد که رسانهای داشته باشیم تا در مورد موضوعات مطرح شده بیشتر صحبت کنیم.
وی ادامه داد: چیزی که مشخص است این است که هم نقاط قوت داریم و هم نقاط ضعف و این موضوعی است که شما باید به آن دقت داشته باشید.
انتهای پیام/ 121
source