Wp Header Logo 2086.png
منوچهر والی زاده در گذشت/ هفته‌ای تلخ برای هنر دوبله ایران 

پیشکسوت هنر دوبله و مجری با سابقه تلویزیون، منوچهر والی زاده دقایقی پیش درگذشت. والی‌زاده دومین هنرمند پیشکسوت دوبله ایران بود که طی هفته اخیر جان به جان آفرین تسلیم کرد.  

خبرگزاری میزان

منوچهر والی زاده دوبلور باسابقه و مطرح امروز چهارشنبه اول اسفندماه پس از دو هفته بستری بودن در آی سی یو  درگذشت. 

این هنرمند فقید با نام اصلی «منوچهر والی‌زاده‌ی طهرانی» (زاده‌ی ۴ تیر ۱۳۱۹) مدیر دوبلاژ، دوبلور، بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون، مجری و گوینده رادیو بود. 

وی صداپیشگی شخصیت کارتونی لوک خوش‌شانس و مایکل اسکافیلد در مجموعه تلویزیونی «فرار از زندان» را بر عهده داشت. 

منوچهر والی‌زاده در ۴ تیر سال ۱۳۱۹ در محله‌ی لاله‌زار، تهران متولد شد. او در سال‌های ۱۳۳۸–۱۳۳۷ از دوران دبیرستان بعد از چند تئاتر آماتوری به تئاتر تهران راه یافت و در یک نمایشنامه به کارگردانی خانم مورین نقش کوتاهی به عهده گرفت و پس از آشنایی با منصور متین که از هنرمندان تئاتر و دوبلاژ فیلم بود به استودیوی شاهین فیلم در خیابان بهار برای دوبله دعوت شد و پس از همکاری در چند فیلم کوتاه نزد او به علی کسمایی معرفی شد و چندین سال در کنار کسمایی کارآموز بود و بعد از مدتی در فیلم «دختر بنفشه فروش» نقش اول فیلم «هل فرر» را به عهده گرفت. 

والی‌زاده در سال ۱۳۴۰ از طریق تاجی احمدی به امین امینی معرفی شد، (استودیو عصر طلائی) و اولین بازیگری او در سینما بازی در فیلم خداداد (۱۳۴۱) بوده است و تا سال ۱۳۵۷–۱۳۵۶ نزدیک به ۱۸ فیلم سینمایی بازی کرد. 

وی در فیلم‌های گل گمشده (۱۳۴۱) و فرشته‌ای در خانه من (۱۳۴۲) و فیلم‌های حریص (۱۳۵۲) و هیولا (۱۳۵۵) با رضا بیک ایمانوردی هم‌بازی بوده است، او همچنین در فیلم‌های حرمت رفیق (۱۳۵۶) و با عشق مردن (۱۳۵۷) در کنار همکار صداپیشه‌اش حسین عرفانی که یکی از نامداران دوبله‌ی ایران بود به هنرپیشگی پرداخته بود. 

شخصیت جیم وست با بازی رابرت کنراد در مجموعه تلویزیونی وست زبل و زرنگ، با صدای او، به محبوبیت زیادی در ایران دست یافت. 

گویندگی به جای بازیل رتبون در مجموعه فیلم‌های شرلوک هلمز، رابرت دنیرو (جوانی ویتو کورلئونه) در فیلم پدر خوانده ۲، جان میلز (پیپ) در فیلم آرزوهای بزرگ و کیانو ریوز در سه‌گانه ماتریکس و همین‌طور گویندگی در مجموعه تلویزیونی فرار از زندان به جای شخصیت مایکل اسکافیلد در فیلم منتالیست (مجموعه تلویزیونی) بجای شخصیت جین و کارتون لوک خوش‌شانس به جای شخصیت لوک، از زمره آثار بیاد ماندنی وی هستند. وی در تمام فیلم‌های شرک که در سندیکا دوبله شده است، گوینده شخصیت گربه چکمه‌پوش با بازی آنتونیو باندراس بوده است. 

خبرگزاری میزان درگذشت این هنرمند و دوبلور باسابقه ایران را به خانواده وی و جامعه هنری کشور تسلیت می‌گوید.

انتهای پیام/

source