به گزارش خبرنگار فرهنگ دفاعپرس، نشست خبری حجتالاسلام و المسلمین «علی ملانوری» مشاور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور بهمناسبت ۱۸ اسفند (سالروز تأسیس کانونهای فرهنگی هنری مساجد) صبح امروز (سهشنبه) در سالن جلسات این ستاد برگزار شد.
حجتالاسلام و المسلمین ملانوری در ابتدای این نشست ضمن تبریک بهمناسبت حلول ماه مبارک رمضان اظهار داشت: ۱۸ اسفند از نظر دلبستگان فعالیتهای فرهنگی، مبدأ پیدایش ابزارهایی نو در مورد فعالیتهای فرهنگی است.
وی افزود: زیرساختهای فرهنگی بستر تحقق فعالیتهای فرهنگی هستند و رسانه نیز یکی از ابزارهای آن است.
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور ادامه داد: کانونهای فرهنگی و هنری مساجد در دوره تحقق خود، پدیده نویی بودند و اساس آن، اندیشه نویی بود که پس از پایان جنگ، رحلت امام، آغاز رهبری مقام معظم رهبری و آغاز تحولات اقتصادی پیدا شد.
وی گفت: لزوم صیانت بیشتر از ارزشهای اصیل فرهنگی و پاسداشت آنها و احساس نیاز مراقبت از ارزشهای فرهنگی دفاع مقدس باعث پیدایش تفکرهای پیدایش کانونهای فرهنگی هنری مساجد شد.
حجتالاسلام و المسلمین ملانوری افزود: در طول این سه دهه، تحولات زیادی در حوزه فرهنگ و کانونهای مساجد ایجاد شد، اما این سازمان با وجود فرازونشیبها مسیر خود را ادامه داده است.
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور با مرور داشتههای کانون فرهنگی هنری مساجد اظهار داشت: ۲۸ هزار کانون فرهنگی هنری مساجد در شهر و روستا با مساوات وجود دارد و از آنجایی که تعداد این کانونها زیاد و هدایت آنها سخت است، بیش از هزار و ۲۰۰ کانون از این ۲۸ هزار کانون انتخاب شدهاند که بهعنوان رابط فعالیت میکنند.
وی افزود: ۲.۵ میلیون نفر عضو این کانونها شدهاند و از این تعداد، صد هزار نفر بهعنوان فعال فرهنگی در رستههای مختلف از جمله موسیقی، تولید محتوا، رسانه و… در این مجموعه وجود دارند و علاوه بر آن، توانستهایم شبکه به هم متصلی هم در این سالها بهدست بیاوریم.
حجتالاسلام و المسلمین ملانوری با اشاره به اینکه ۱۲ هزار کتابخانه مخزنی و باز داریم، گفت: ما در کانونهای فرهنگی هنری مساجد سه وظیفه داریم که یکی از آنها این است که موظفیم در هر مسجدی که بیش از هزار نفر به آنجا میآیند، کانون ایجاد کنیم. دومین وظیفه ما ایجاد طرح «مسجد، پایگاه قرآن» است و تا الآن چهار هزار مسجد در این سامانه قرار گرفتهاند و سومین وظیفه ما، طرح «مسجدمحوری محلات» است که در هر محله، یک مسجد بهعنوان کانون انتخاب میشود که بخشی از وظایف بر زمین مانده نیروهای حاکمیتی را انجام دهد.
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور با اشاره به اینکه یکی از سیاستهای سازمان فرهنگی هنری مساجد، مخاطبشناسی و تمرکز بر نوجوانان است، افزود: از آنجا که قشر نوجوان مسلح به ابزار جدید است و بستری مانند هوش مصنوعی را در اختیار دارد، سیاست دوم ما توسعه فناوری و نوآوری است که ممکن است در اولویتبندی محتوا و عناصر فرهنگی تغییر ایجاد کند.
وی ادامه داد: تمرکز بر توانمندسازی مدیران کانونها سیاست مهم دیگری است که باید دنبال شود. در اینمسیر، کانونهای راهبر ما تحت آموزشهای ویژهای قرار خواهند گرفت و برای نیازسنجی و مهارتآموزی آنها هزینه و برنامهریزی خواهیم کرد.
حجتالاسلام و المسلمین ملانوری در تبیین برنامههای سال آینده این ستاد گفت: قرار است رویداد ملی «بچههای مسجد» سال 1404 برگزار شود و ذیل این طرح تمام رویدادهای ملی ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور در عرصههای ادبی، هنری و فرهنگی را به شهرستانها منتقل خواهیم کرد. به این ترتیب هم از توان کانونهای خودمان در شهرستانها بهره خواهیم برد و هم اینکه در مسیرعدالت فرهنگی گام برمیداریم. رتبهبندی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد نیز در قالب همین رویداد رقمخواهد خورد. در این طرح ما دنبال این هستیم که رویدادهای هنری و فرهنگی را در شهرستانها متمرکز کنیم و برنامه نهایی را در تهران برگزار کنیم.
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور افزود: در حوزه جوانی جمعیت با همت ستاد ملی جمعیت، برنامههای زیادی را منطبق با سیاستهای کلی نظام خواهیم داشت. فعالیت اول، تمرکز بر آموزش و توانمندسازی است که با عنوان «سفیران جوانی» شناخته میشود و دومین فعالیت، جشنواره «منادیان امید» است که در حوزه تولیدات فرهنگی اجرا میشود و مخاطب اصلی آن، مخاطبان مسجد و عموم هستند.
حجتالاسلام و المسلمین ملانوری ادامه داد: فعالیت جدی دیگر ما، طرح «مسجد پایگاه قرآن» است و ذیل این طرح، کرسی ثابت تلاوت حرفهای قرآنکریم توسط یک قاری توانمند و خوشصدا یک روز در هفته در هر مسجد برگزار میشود. این برنامه همراه با یک تفسیر و تدبر مختصر همراه خواهد شد.
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور با اشاره به اینکه قله فعالیتهای قرآنی همین طرح «مسجد پایگاه قرآن» است، افزود: البته هماکنون طرح «تلاوت نو» در 40 هزار مسجد سراسر
کشور برگزار میشود و ذیل این طرح، نمازگزاران بعد از هر نوبت از نماز، یک صفحه از قرآنکریم را تلاوت میکنند. وی با اشاره به اینکه پویش ملی اهدای کتاب و تجهیز کتابخانههای مساجد را خواهیم داشت، خاطرنشان کرد: ما ۱۲ هزار کتابخانه مسجدی داریم که از حیث منبع، پشتیبانی کافی را ندارند. بچهها و دانشآموزان ساکن روستا، کتابهای کمکآموزشی خودشان را از کتابخانههای کانونهای فرهنگی و هنری تأمین میکنند.
حجتالاسلام و المسلمین ملانوری گفت: ما به یک پویش مردمی ملی نیاز داریم تا علاقهمندان، واقفین و خیرین وارد این فضا شوند. در قالب این پویش برای ۱۰ هزار مسجد برنامهریزی کردهایم که به هر مسجد ۲۰۰جلد کتاب مفید اهدا شود.
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور افزود: ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور تسهیلگر، نظارهگر و حامی کانونهای فرهنگی هنری مساجد است و کانونها بر اساس زیستبوم خود یک رشته وحدت و نخ تسبیح برای انسجام فرهنگی کشور بهحساب میآیند.
در ادامه این نشست، لهراسبی، سرپرست معاون فرهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد اظهار داشت: ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور در سالهای گذشته در نمایشگاه بینالمللی قرآن تنها یک غرفه داشت و فعالیتهای خود را ارائه میکرد، اما امسال بخش «مسجد پایگاه قرآن» ایجاد شده است که ذیل آن تمام فعالیتهای این حوزه را نمایش میدهیم.
وی افزود: برگزاری نشستهای تبیینی با موضوع مسجد و جامعه، ترویج کتاب و کتابخوانی با محوریت کتاب طرح کلی اندیشههای اسلامی، برپایی برنامههای مهد کودک با عنوان مهدالرضا با همکاری آستان قدس رضوی، تلاوت نور و تدبر قرآن و … از دیگر برنامههای ستاد در نمایشگاه قرآن است.
در پایان نیز از سه پوستر «سیودومین سالروز تأسیس کانونهای فرهنگی هنری مساجد»، «منادیان امید» و «سفیران جوانی» رونمایی شد.
انتهای پیام/ 118
source