Wp Header Logo 686.png

وزیر میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی گفت: استاد حسن حبیبی، سرمایه سیاسی و اجتماعی بود.

صالحی: استاد حبیبی سرمایه سیاسی و اجتماعی بود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ سیدعباس صالحی امیری  در مراسم گرامیداشت استاد حسن حبیبی در باغ نگارستان تهران افزود: استاد حبیبی، یک شخصیت سیاسی متعهد به اخلاق بود و سرمایه مانا و ماندگار است.
وزیر میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی افزود: باید این اسطوره‌ها به نسل جدید برای هویت بخشی معرفی شود. در حاشیه این مراسم با حضور جمعی از دعوت شدگان، نهالی در محوطه باغ نگارستان غرس شد.

سیدحسین حسینی، سرپرست دانشگاه تهران در این مراسم، اقدام دکتر حبیبی برای حفظ و احیای باغ نگارستان دانشگاه تهران را نمونه خوبی از خدمات فرهنگ‌دوستانه وی خواند و گفت: باغ نگارستان که بیش از دو قرن قدمت دارد، به نوعی خاستگاه آموزش عالی در ایران و خاستگاه دانشگاه تهران است, این مجموعه در طول تاریخ، محل مدرسه فلاحت مظفری، دارالمعلمین، دانشسرای عالی، دانشکده ادبیات، دانشکده جغرافیا و سرانجام دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران بوده است. اما پس از نقل مکان دانشکده علوم اجتماعی، این محل متروک و بی‌استفاده شد و سازمان‌های دیگر کوشیدند آن را از دانشگاه بخرند و برای کاربری دیگری مورد استفاده قرار دهند.

پیروز حناچی، رئیس پژوهشکده فرهنگ و هنر دانشگاه تهران هم در این مراسم به تأثیرگذاری دکتر حبیبی در عرصه‌های فعالیتش اشاره کرد و گفت: وی پس از دوره جنگ، در مقام معاون اول رئیس‌جمهور، حفظ مواریث فرهنگی را در اولویت قرار داد و اقدامات متعددی چون مرمت کاخ مرمر و کاخ ریاست‌جمهوری، حفظ باغ نگارستان، مرمت خانه‌های تاریخی در شهرهای مختلف، انتقال شاهنامه طهماسبی به کشور، ایجاد بنیاد ایران‌شناسی و بازسازی سفارت‌خانه‌های ایران در کشورهای مختلف بر اساس معماری ایرانی انجام داد.

غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی هم در مراسم گرامیداشت استاد حسن حبیبی، شخصیت دکتر حبیبی را جامع صفاتی دانست که معمولاً درون یک فرد جمع نمی‌شوند.
حداد عادل افزود: استاد حبیبی هم‌زمان دیندار و خردمند، مسلمان و ایرانی، دانشمند و مدیر، سیاستمدار و فرهنگ‌دوست، اهل قلم و اهل عمل بود, به علت همین جامعیت، شخصیتی معتدل داشت و توانست حلقه واسطی بین انقلاب و حاکمیت از یک‌سو و هنرمندان و نویسندگان از سوی دیگر باشد.

source