Wp Header Logo 919.png

به گزارش خبرنگار فرهنگ دفاع‌پرس، هفتمین قسمت از برنامه جبهه با موضوع «روایت نبرد با شیطان بزرگ» همزمان با روز بوشهر به روایت‌هایی از رویارویی مستقیم ایران و رزمندگان ایرانی با آمریکا در جریان جنگ پرداخته شد و از مقابله با حملات نظامی و عملیات‌های جاسوسی تا ایستادگی در برابر تهدیدات و مداخلات مستقیم این کشور در منطقه گفته شد. در این برنامه به این موضوع پرداخته شد که در هشت سال دفاع مقدس تنها با رژیم بعث عراق درگیر نبودیم، هر کشوری که چراغ سبز امریکا را دریافت می‌کرد وارد عمل می‌شد و حتی خود امریکا هم در خلیج فارس وارد درگیری با ما شد.

از ایرانی بودنمان احساس غرور می‌کردیم
مهمان نخستین بخش از این برنامه، عبدالکریم مظفری، همرزم شهیدان نادر مهدوی و محمدی‌ها در منطقه دوم دریایی بوشهر بود که اظهار داشت: «اواخر سال ۶۵ دستور داده شد باید گرو‌هایی مانند گروه‌های نامنظم شهید چمران تشکیل شود و به مقابله به مثل با ارتش بیگانه امریکا در خلیج فارس پرداخته شود. نادر مهدوی اخلاقی داشت که ناوگروه ما را تغییر داد و بچه‌ها شیفته او شدند. این گروه‌ها آموزش مین‌های دریایی دیدند و مین اصلی ما که در عمق خلیج فارس می‌خواستیم در ۹۰ متر راه‌اندازی کنیم در یکی از اسکله‌های ما در بوشهر مونتاژ می‌شد. جایی که امریکا اولین ضربه را خورد زمانی بود که کشتی الرخا کویتی که بعدا با پرچم امریکا به نام بریجتون معرفی شد به همراه خبرنگارانی از سراسر دنیا به اضافه ناو بر‌های امریکایی به منطقه آمد و خواست به دنیا بگویند ما به خلیج فارس ورود کردیم و کسی جرأت نکرد به ما نزدیک شود. خودشان می‌گفتند کشتی‌های نظامی و غیرنظامی باید از ۹ کیلومتری اجازه بگیرد و به ما نزدیک شود. ولی ۲۴ ساعت قبل توسط گروهی به فرماندهی شهید مهدوی جلوی ناو‌های امریکایی مین ریخته شد. یکی از مین‌ها که مربوط به خود امریکایی‌ها بود باقی ماند تا آبروی امریکا ببرد و این مین ۴ متر مربع گودی در کشتی ایجاد کرد.»

مواجهه مستقیم با آمریکا در دفاع مقدس

مظفری ادامه داد: «ما سه شناور بودیم و همه ما سنین بین ۱۸ تا ۲۴ سال داشتیم. وارد جزیره فارسی شدیم و ماموریت توضیح داده شد. کشتی‌های امریکایی که از این مسیر به سمت نیروگاه اتمی می‌آمدند همه کشتی‌ها را می‌زدند. این شجاعت بچه‌ها باعث شد دیگر امریکا کشتی‌هایی که نزدیک سواحل ما بود را مورد هدف قرار ندهد.»

وی در ادامه گفت: «نادر به ما توضیح داد که هلیکوپتر‌ها را در آب‌های خودمان هدف قرار دهیم. تا اینکه شبی در کمتر از یک دقیقه هلیکوپتر امریکایی که بدون صدا آمده بودند به ما نزدیک شد و اولین قایق ما مورد اصابت قرار گرفت. شهید محمدی‌ها بلند شد و موشک را روی اتوماتیک گذاشت. در این فرصت خیلی مهم است که چه تصمیمی گرفته شود. هلی‌کوپتر امریکایی‌ها مورد اصابت قرار گرفت و انفجار شدیدی در آسمان پدید آمد و بچه‌های ما صلوات فرستادند.»

مظفری ادامه داد: «پس از آن شلیک در جدایی از شناور مورد هدف قرار گرفتیم و در آب افتادیم و توسط امریکایی‌ها در ناو آنها اسیر شدیم. ما را بی‌رحمانه با قنداق اسلحه می‌زدند در حالی که بدنهایمان سوخته بود. ۴ نفر بودیم که اسیر شده بودیم و از حال بقیه همرزمان خبر نداشتیم. اولین سوالی که از ما پرسیدند این بود که «تو نادری؟ نادر کیست؟» ما را از هم جدا کردند و تا ۱۳ روز دست امریکایی‌ها اسیر بودیم. ما را با آمپول بیهوش کردند و زمانی که بهوش آمدیم بازجویی به ظاهر خوش اخلاق را دیدیم که ایرانی ولی منافق بود. روزی دو وعده ما را در راهروی ناو می‌بردند، نظامی‌ها می‌ایستادند، ما را برهنه و تمسخر می‌کردند. این است حقوق بشر امریکا در حالی که ما با اسیران آنها این گونه رفتار نکردیم. در بازجویی‌ها هر جای بدنمان که بیشتر سوخته بود بیشتر اذیت می‌کردند و هر جا برایشان گنگ بود ما را می‌زدند. روزی ما را داخل اتاقی بردند و گفتند می‌خواهیم شما را آزاد کنیم. با هواپیمای ۳۳۰ ما را به عمان بردند. زمانی که در قرنطینه بودیم جوانان عمان به دیدن ما می‌آمدند، دست روی بدن ما می‌کشیدند و با گریه می‌گفتند ما آرزو داشتیم جوانان شجاع ایرانی را از نزدیک ببینیم. از این که ایرانی بودیم احساس غرور می‌کنم.

مواجهه مستقیم با آمریکا در دفاع مقدس

در ادامه فرزند شهید محمدی‌ها روی صحنه آمد و گفت: می‌خواهم ابعاد دیگری از پدرم را بازگو کنم. زمانی که پدرم می‌خواست با مادرم ازدواج کند به او گفته بود من پیش از این ازدواج کرده‌ام؛ من با شهادت ازدواج کرده‌ام و اگر به من بله بگویی باید بدانی که من در نهایت شهید می‌شوم. مادرم با علم به این موضوع با ایشان ازدواج کرد و ۵ سال زندگی مشترک کوتاه و عاشقانه را تجربه می‌کنند؛ پس از آن پدرم به شهادت رسید. 

چطور ایران گران قیمت‌ترین هواپیمای امریکا را ساقط کرد
مهمان بخش بعد این برنامه سرتیپ پاسدار علی بلالی، همرزم شهید حسن تهرانی‌مقدم بود که گفت: امریکایی‌ها زبان قدرت را خوب می‎فهمند، اما به زبان‌های دیگر توجه ندارند. هواپیمای رادارگریز به خاک ما فرستادند، تذکر دادیم و فکر کردند بلوف می‌زنیم. بعد از آن که هواپیمایشان را زدیم دیگر پیدایشان نشد.

سردار علی بلالی در این برنامه گفت: «از سال ۹۹ تاکنون مسئول پارک ملی هوافضا و محل دستاورد‌های دفاعی و نیرو‌های مسلح هستم. اتفاقی در ۳۰ خرداد ۹۸ در آسمان‌های جنوبی کشور رقم خورد که نشان از قدرت نیرو‌های مسلح و هوافضای سپاه جمهوری اسلامی ایران را دارد. امریکا هواپیمایی بدون سرنشین دارد که متعلق به نیروی دریایی امریکاست؛ این هواپیما بلندپروازترین، گران‌قیمت‌ترین و کاربردی‌ترین هواپیمای بدون سرنشین دنیاست. 

مواجهه مستقیم با آمریکا در دفاع مقدس

وی ادامه داد: «از این هواپیما جمعا چهار عدد در دنیا موجود است که یکی از آنها پیش ماست و آن سه هواپیمای دیگر در امریکاست. قیمت هر کدام معادل ۱۵ ایرباس مسافربری است. گران بودن آن به این دلیل است که ارتفاع پروازی آن بسیار بالاست و مداومت عملیاتی آن بیش از ۳۰ ساعت است و با نیرو‌های زمینی و پرنده‌ای که همراه آن پرواز می‌کند ارتباطات ماهواره‌ای دارد. پرنده دیگری که همراه ان پرواز می‌کرد حامل ۳۸ افسر اطلاعاتی ارتش امریکا بود تا عملیات انجام دهند. این هواپیما می‌تواند مین‌های دریایی، حرکت زیردریایی‌ها و قایق‌های تندرو را هم شناسایی کند. حتی می‌تواند بی‌سیم‌ها را شنود کند و تا کیلومتر‌ها یک کشور را رصد کند و رادارگریز و پنهان کار است. هوافضای سپاه ایران شروع به شناسایی این هواپیما کردند. باید از شهید مهدی لطفی نیاسر، از بچه‌های پدافند سپاه یاد کنیم که تمام داده‌های این هواپیما را به دست آورد، به طوری که وقتی رادارهایش را خاموش می‌کرد هم می‌توانستیم آن را ردیابی کنیم.»

سردار بلالی افزود: «آن روز این هواپیما همه شاخصه‌های شناسایی را خاموش کرده بود. ترافیک آسمان جنوب هم شلوغ است، اما دقیقا مشخص کردیم این هواپیما در مسیری که می‌رود وارد فضای جمهوری اسلامی شد. ما از طریق شبکه یک پارچه پدافند هوایی به این پرنده سه بار تذکر دادیم که شما وارد فضای جمهوری اسلامی ایران شده‌اید و خارج شوید، اما آنها توجهی نکردند. نهایتا آن را با یک سلاح بومی ساخت هوافضا به نام سامانه سوم خرداد ساقط کردیم.»

مواجهه مستقیم با آمریکا در دفاع مقدس

وی در ادامه گفت: «این ایده حاج حسن طهرانی مقدم بود که همیشه می‌گفت خودمان باید بسازیم. صنایع موشکی ما بسیار پیشرفت کرده و سامانه‌ای ساخته شده بود که ما از آن طریق به راحتی می‌توانیم از مرز‌ها حراست کنیم. بعد از این اقدام، ترامپ گفت سپاه ایران جرأت کرده به پرنده ما شلیک کند و آن را مورد اصابت قرار داده و در جواب من سه پایگاه سپاه را از بین می‌برم و مهم نیست چند ایرانی کشته شود چرا که هواپیمای اسطوره‌ای ما را ساقط کردند. سپاه هم در جواب گفته بود اگر شما این کار را بکنید ایران نیز تمام پایگاه‌های امریکا در منطقه را با موشک‌های کوتاه برد خواهد زد. چندی بعد از این حمله خبری نشد و از ترامپ درباره این حمله سوال شده بود و او گفته بود که من از فرماندهان سپاه ایران تشکر می‌کنم چرا که آنان به راحتی می‌توانستند هواپیمای p۸ ما را که حامل ۳۸ امریکایی بود را بزنند، اما آن هواپیمای ما را که کشفش سخت‌تر بود را زندند.»

انتهای پیام/ 121

source