Wp Header Logo 1713.png

حامد محقق، شاعر و ادب‌پژوه در حاشیه برگزاری سی‌ودومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن در گفت‌وگو با ایکنا بیان کرد: یکی از نکات خوب نمایشگاه حضور گروه‌های سرود در نمایشگاه قرآن است. این امر نشان می‌دهد تاکید مقام معظم رهبری روی سرود تاثیرگذار بوده و ما نمود آن را در نمایشگاه قرآن شاهد هستیم.

وی افزود: در دهه 70 اتفاقات بسیار خوبی را در حوزه سرود شاهد بودیم، اما برای مدتی این امر کمرنگ شد تا اینکه اخیرا شاهد رویکرد مراکز دانش‌آموزی به سمت سرودهای دانش‌آموزی شکلی جدی‌تر به خود گرفته است. امیدوارم جشنواره سرودی که سال‌ها قبل از طرف آموزش و پرورش برپا می‌شد، مجدد راه‌اندازی شود؛ رویدادی که تبعات مثبت بسیار خوبی داشت.

این شاعر درباره برخی آفت‌های رایج در سرود چنین توضیح داد: یکی از آفت‌های جدی در سرود به شعر بر می‌گردد. در این عرصه کمتر اشعار مختص کودکان و نوجوان است، در حالی‌ که نباید برای کودکان شعر بزرگسال انتخاب کنیم، بلکه اشعار هم متناسب با سن کودکان باید باشد. به یاد دارم در دهه هفتاد گروه‌های سرود برای بچه‌ها حکم نمایش را داشت. این خصیصه را در گروه‌های سرود بچه‌های آباده به خوبی مشاهده می‌شد.

وی پیرامون چرایی نبود اشعار خوب برای کودکان و نوجوانان هم چنین توضیح داد: ما در ترانه‌ها و تصنیف‌هایمان همیشه یک حلقه مفقوده داشتیم، زیرا بین ترانه‌سرا و شاعر فاصله وجود دارد در حالی‌که اگر این فاصله از بین برود شاهد اتفاقات بهتری در سرود کودکان خواهیم بود. این خواسته اخیراً در حال اجرایی شدن است و این مسئله برای سرود امری خوشایند محسوب می‌شود.

این شاعر ادامه داد: پیشنهاد می‌کنم نهادها یا مراکزی وجود داشته باشد تا شعرها و ترانه‌های مخصوص سرود کودک را به همراه ملودی برای مدارس ارسال کنند تا در گذر زمان شاهد اتفاقات بسیار بهتری در این عرصه باشیم البته آنگونه که شنیدم مراکزی چون «سینوا» در حال انجام چنین کاری هستند که باید حمایت شوند.

محقق تاکید کرد: در سال‌های قبل نمایشگاه قرآن همانند نمایشگاه کتاب عمل می‌کرد و ما شاهد حضور ناشران در این رویداد بودیم. حتی رویدادهای ادبی از جمله شب‌های شعری که در نمایشگاه برگزار می‌شد، اتفاقات خوبی را در این عرصه رقم می‌زد، اما متاسفانه آن فضا دیگر در نمایشگاه قرآن دیده نمی‌شود! من چندین شب است که در نمایشگاه حضور دارم، اما تا به امروز اتفاق ادبی در نمایشگاه قرآن مشاهده نکرده‌ام هر چند منکر اتفاقات خوب هنری از جمله سرودها و خوشنویسی‌ها نیستم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا نیاز به یک سالن نظیر سالن اهل قلم در نمایشگاه کتاب برای نمایشگاه قرآن احساس نمی‌شود؟ گفت: دقیقاً الزام چنین امری به شکلی جدی حس می‌شود، همچنین امیدوارم در دوره‌های بعد محافل ادبی اگر برنامه رمضانی متناسب با ماه مبارک برگزار می‌کنند، آن را در نمایشگاه قرآن برپا کنند تا شاهد اتفاقات بهتری در این عرصه باشیم.

این شاعر در پایان بیان کرد: در برنامه «ستاره‌های سحری» که به همت سیدضیا شفیعی برگزار می‌شد، بزرگانی چون آقایان گرمارودی، میرشکاک و دیگر صاحب‌نظران عرصه ادب و هنر حضور پیدا می‌کردند. این جلسات در نمایشگاه باعث ایجاد علاقه بین جوانان می‌شد.  

انتهای پیام

source