به گزارش ایکنا به نقل از انتشارات اطلاعات؛ پس از گذشت بیش از یک قرن از تولد زندهیاد جلال آلاحمد (۱۳۰۲) نویسنده، روزنامهنگار، مترجم و نظریهپرداز اجتماعی و فرهنگی نیز در آستانه یکصدمین سال انتشار روزنامه اطلاعات، جلد اول کتاب یادداشتهای روزانه جلال آلاحمد منتشر شد.
جلال آلاحمد نقش ممتازی در شکلگیری ادبیات متعهد ایران در سالهای پایانی عمر خود و حتی دههها پس از درگذشتش دارد. او در زندگانی کوتاه خود فضاهای متفاوتی را تجربه کرده است. از نظریات نوگرایانه و نگاه نقادانه به مذهب تا فعالیتهای سیاسی و همکاری با احزاب در دهههای 20 تا 40 شمسی و نیز ایفای نقش در تحولات فکری و فرهنگی جامعه. در بررسی سیر تحولات فکری و فرهنگی آلاحمد به این واقعیت پی میبریم که ما با یک «جلال» روبهرو نیستیم. نه میتوان و نه باید جلال آلاحمد را در یک ساحت معرفی و خلاصه کرد.
تجسم این ویژگیها در یادداشتهای روزانه او نمایانتر است و از لابهلای این دستنوشتهها میتوان ویژگیهای شخصیتی جلال را بهتر شناخت. آل احمد در جایی از این روزنوشتها، یادداشتهایش را پناهگاهی برای حرفهایش میداند و در جایی دیگر تأکید کرده که آثار باقیمانده از او از جمله یادداشتها و سفرنامهها با نظر بازماندگانش چاپ شود.
یادداشتهای روزانه در عین حال روایتگر فضای روشنفکری دهه 40 و مناسبات کنشگران فرهنگ و هنر در آن دوران است که میتوان به عنوان سندی تاریخی به آن نگریست.
جلد اول کتاب یادداشت های روزانه جلال آلاحمد دفترچه اول روزنوشتهای او از ۱۸ مرداد ۱۳۳۴ تا ۱۸ آذر ۱۳۳۷ را شامل می شود.
چاپ اول این کتاب در ۵۱۲ صفحه و قیمت ۴۰۰ هزار تومان از سوی انتشارات اطلاعات چاپ و روزانه بازار نشر شده است.
انتهای پیام
source