Wp Header Logo 1.png
آرش معیریان: «بامبولک» بازتابی از دغدغه‌های نسل جدید کودکان است

آرش معیریان، کارگردان فیلم سینمایی «بامبولک»، این اثر موزیکال را با هدف ایجاد ارتباط عاطفی با کودکان و توجه به خواسته‌های آنان تعریف کرد. او ایجاد فضایی شاد و نگاهی نو به دنیای شگفت‌انگیز کودکان را مهم دانشت و همچنین به استفاده از تکنیک‌های نوین و مدرن در ساخت این فیلم اشاره کرد.

خبرگزاری میزان

فیلم سینمایی موزیکال «بامبولک» به کارگردانی آرش معیریان و تهیه‌کنندگی بهروز مفید از تاریخ ۸ اسفندماه به عنوان یکی از فیلم‌های اکران نوروزی در سینماهای سراسر کشور به نمایش درآمد. این فیلم در حوزه سینمای کودک و نوجوان ساخته شد.

آرش معیریان کارگردان این اثر در گفت‌وگو با میزان درباره فعالیت خود در زمینه سینمای کودک و نوجوان گفت: این فیلم، پنجمین اثر من در عرصه سینمای کودک به شمار می‌رود. هر یک از این پنج فیلم، به شکلی منحصر به فرد و از دریچه‌ای متفاوت به دنیای کودک و علایق آن‌ها نگریسته ‌است و از منظری جدید، دنیای کودکان را به تصویر می‌کشد. من به خوبی می‌دانم که خواسته‌ها، تمایلات و آرزوهای کودکان چگونه می‌تواند رنگ و بوی خاصی به زندگی آن‌ها ببخشد. فیلم سینمایی «بامبولک» تلاش دارد تا این احساسات را به زیبایی منتقل کند.

وی ادامه داد: فیلم سینمایی «بامبولک» در واقع دومین همکاری من با بهروز مفید بود . نویسنده فیلمنامه و تهیه‌کننده این فیلم، هر دو شخصیت‌هایی بسیار محترم و با صلاحیت هستند. به همین دلیل، وقتی از من دعوت شد تا در این پروژه همکاری کنم، با کمال میل پذیرفتم. آقای مفید، به عنوان تهیه‌کننده، سابقه‌ای درخشان در زمینه همکاری‌های تلویزیونی دارد و من همواره دغدغه‌ها و همت او را در تولید آثار با کیفیت می‌شناختم. این آشنایی و احترام به کارش باعث شد تا با اشتیاق به این همکاری بپیوندم.

معیریان  گفت: برای من، «بامبولک» نه تنها یک فیلم سینمایی، بلکه فرصتی است برای نزدیک شدن به دنیای شگفت‌انگیز کودکان. این فیلم می‌تواند پلی باشد به دنیایی که در آن هر کودک می‌تواند خود را پیدا کند و به آرزوهایش نزدیک‌تر شود. خوشحالم که در این سفر هنری همراه با تیمی توانمند هستم و امیدوارم این اثر به دل بینندگان بنشیند.

کارگردان فیلم سینمایی «بامبولک» در خصوص دغدغه‌مندی خود در زمینه کودک و نوجوان گفت: در دنیای سینما، فعالیت در حوزه کودک و نوجوان برای من نه تنها یک انتخاب، بلکه یک دغدغه عمیق است. این دغدغه به یقین، ریشه در خاطرات دوران کودکی‌ام دارد. همه ما از دوران کودکی زندگی خود را آغاز کرده‌ایم و این دوران، با رنگ‌ها، صحنه‌ها و لحظات خاصش، در حافظه درازمدت ما ماندگار شده است. با گذر زمان، این خاطرات نه تنها عمیق‌تر می‌شوند، بلکه به نسبت تجربیات بزرگسالی، شیرین‌تر و جذاب‌تر نیز به نظر می‌آیند.

وی ادامه داد: هرچه سن ما بیشتر می‌شود، فاصله‌مان از دنیای لطیف و معصومانه کودکی بیشتر می‌شود. این فاصله، ما را به آدم‌های پیچیده‌تری تبدیل می‌کند و معادلات دنیای بزرگسالی، گاهی ما را از آن دنیای شیرین دور می‌سازد. با این حال، هر یک از ما همچنان به یک دنیای کودکانه نیاز داریم که نه تنها تکراری نمی‌شود، بلکه همواره در ذهن ما زنده باقی می‌ماند.

این کارگردان اظهار کرد: زمانی که به انتخاب ژانر کودک و نوجوان می‌پردازم، به شدت علاقه‌مندم که بخش عمده‌ای از دغدغه‌ها و احساسات دوران کودکی‌ام را دوباره زنده کنم. این بازآفرینی شامل فضاها، رنگ‌ها، صحنه‌ها و ارتباط‌ها می‌شود و مرا وادار می‌کند تا به دنیای کودکانه‌ام سفر کنم. این فرآیند، نه تنها چالشی بزرگ، بلکه نیازمند تلاش مضاعف و ادبیات خاصی در بیان سینمایی است.

معیریان درباره شناخت دنیای کودکان امروز گفت: اینکه بخواهم دنیای کودکان امروز را بازسازی کنم، کار ساده‌ای نیست. من باید با دقت به دغدغه‌ها و نیازهای آن‌ها توجه کنم و آگاه شوم که نسل‌های جدید نسبت به گذشته، به لحاظ ژنتیکی و شناختی، هوشمندتر و کنجکاوتر شده‌اند. این چالش، برای من به عنوان یک کارگردان سینمای کودک، به معنای موج‌سواری در دریای تغییرات و به‌روز کردن خودم است.

وی در خصوص تکنولوژی‌هایی که برای ساخت این فیلم سینمایی از آن استفاده کرده است، افزود: فیلم سینمایی «بامبولک » با دقت و توجه به معیارهای روز سینمای کودک شکل گرفته است. اگر به این فیلم با دقت بنگریم، متوجه خواهیم شد که چگونه عروسک‌ها به صورت زنده با بازیگران کودک تعامل دارند و این تعامل، به کمک تکنولوژی‌های نوین و فضای مجازی شکل می‌گیرد.

وی ادامه داد: در این فیلم، ما از تکنیک پرده سبز و ویدیوهای دیجیتال بهره برده‌ایم تا به بهترین نحو ممکن پیام فیلم را که موضوع آن فرزندآوری و تشویق به آن است، به تماشاگر منتقل کنیم. استفاده از تکنیک‌های رایج سینمای فانتزی کودک، به ما این امکان را می‌دهد که داستان را به شکل جذاب و تاثیرگذاری روایت کنیم.

معیریان در خصوص بازخوردهای مثبت از تماشاگران این فیلم گفت: با توجه به بازخوردهایی که از تماشاگران در جشنواره اصفهان دریافت کردیم، به وضوح می‌توان دید که استقبال و اقبالی از این فیلم وجود دارد. جوایزی که فیلم به خود اختصاص داده نیز گواهی بر موفقیت آن است. به نظر می‌رسد که بامبولک توانسته ارتباط خوبی با تمامی گروه‌های سنی، از جمله کودکان، نوجوانان، خردسالان و بزرگسالان برقرار کند. این ارتباط، نه تنها نشان‌دهنده کیفیت کار ماست، بلکه نشان‌دهنده اهمیت موضوعاتی است که در این فیلم مطرح شده است و نیاز به بررسی و توجه دارند.

وی در نهایت گفت: در نهایت من این طور فکر می‌کنم که هم کودکان و هم بزرگسالان و خانواده‌های آن‌ها بتوانند ارتباط خوبی با فیلم سینمایی «بامبولک» برقرار کنند.

source