Wp Header Logo 664.png

به گزارش گروه فرهنگ دفاع‌پرس، در نشست امروز شورای برنامه‌ریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت که به ریاست حجت‌الاسلام و المسلمین «سید عبدالفتاح نواب» نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تشکیل شد، «نصراله فرهمند» مدیرعامل مؤسسه عمره سعادت با بیان این مطلب اظهار داشت: ۲۰۵ هزار نفر تا ۱۹ فروردین در قالب عملیات عمره به سرزمین وحی اعزام خواهند شد.

۱۹ فروردین آخرین پرواز رفت عملیات عمره

وی از آغاز عملیات عمره ۱۴۰۴ از ۱۵ محرم پیش رو خبر داد و گفت: طبق برنامه زمان‌بندی، ثبت نام از زائران در ماه ذی‌الحجه خواهد بود و امیدواریم با تلاش و پیگیری‌ها، ظرفیت اعزام به حدود ۴۰۰ هزار نفر افزایش یابد.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت هم با توجه به سوابق و تجارب اعزام‌های عمره در دهه‌های قبل، از دست‌اندرکاران عملیات عمره خواست که برنامه‌ریزی برای اعزام زائران در قالب بسته‌های مختلف با آسیب‌شناسی لازم و اتخاذ تدابیر مناسب صورت گیرد.    

در این نشست، معاون حج و عمره سازمان حج هم با اشاره به اینکه مسیر دریافت رقم طلب جهت فرآیند صدور ویزا برای زائران حج ۱۴۰۴ پیگیری و آزمایش شده است، از رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت خواست در ثبت معاینات پزشکی و روشن شدن وضعیت زائرینی که به کمیسون‌های پزشکی ارجاع شده‌اند، تسریع شود.

اکبر رضایی در مورد روند اجرایی ثبت نام در دو کاروان برای ایرانیان خارج از کشور هم توضیحاتی داد و نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تأکید کرد که این عملیات جدید نیاز به دقت و تسهیل امور دارد و باید هزینه‌های آن هم کنترل شود.

«علیرضا بیات» رئیس سازمان حج و زیارت هم با تأکید بر اینکه این سازمان به هیچ وجه بنای درآمدزایی از این موضوع ندارد، تصریح کرد که با توجه به سیاست دولت در خصوص تهسیل امور برای جذب ایرانیان خارج از کشور، در چارچوب قوانین این کار صورت خواهد گرفت و نظارت بر قیمت تمام شده و اطلاع‌رسانی به زائران در دستور کار است و با توجه به توصیه‌های سرپرست حجاج ایرانی نظارت لازم اعمال خواهد شد.

این جلسه با گزارش «مرتضی آقایی» معاون عتبات عالیات سازمان حج در خصوص تأمین ارز در قالب دینار عراق و تأثیر آن در عملیات و هزینه سفر زائران عتبات و دکتر «سید علی مرعشی» رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت در باره خدمات این مجموعه در عملیات عمره ادامه یافت.

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت به ویزیت ۶۶ هزار و ۶۰۰ نفر در مدینه و ۱۲۶ هزار و ۶۰۰ نفر در مکه تا پایان وقت روز جمعه (۱۵ فروردین) اشاره کرد و گفت: با فعالیت سه درمانگاه در مدینه و شش درمانگاه در مکه خدمات درمانی و پزشکی به عمره گزاران ارائه شده است.

وی تعداد فوتی‌های عملیات عمره کنونی در مکه و مدینه را ۲۷ و ۷ نفر بیان کرد و در باره معاینات پزشکی زائران حج پیش رو گفت: تعداد ۴۱۹ نفر برای بررسی‌های بیشتر به کمیسیون‌های پزشکی ارجاع و تاکنون  ۴۳ نفر در کمیسیون‌های استانی تایید شدند. کمیسیون کشوری هم روز‌های پنج‌شنبه و جمعه آینده برای رسیدگی به اعتراض‌ها برگزار خواهد شد.

ابتدای این جلسه نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت به فرارسیدن هشتم شوال و سالروز تخریب قبور ائمه بقیع و برخی دیگر از اماکن دینی در سرزمین وحی اشاره  و تصریح کرد: تندرو‌ها همیشه تاریخ مشکل‌ساز بوده‌اند و نمونه‌های این تخریب‌ها را علاوه بر عربستان، در عراق، سوریه و حتی مسجد بابری در هند توسط هندو‌ها هم شاهد بوده‌ایم.

حجت‌الاسلام و المسلمین نواب با اشاره به همزیستی مسالمت‌آمیز پیروان ادیان مختلف در ایران و شهیدانی از ارامنه و کلیمی‌ها در دوران دفاع مقدس، تأکید کرد: تندروی برای جهان اسلام، غصه است و چهره دنیای اسلام و مسلمانان را غبارآلود و خشن جلوه می‌دهد.

انتهای پیام/ ۱۱۸

source