به گزارش ایکنا، مراسم اکران و نقد فیلم مستند «مشت در نمای درشت» به کارگردانی و تهیهکنندگی محمدصالح حجتالاسلامی عصر امروز ۲۰ فروردین ماه همزمان با روز هنر انقلاب، در محل پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات برگزار شد.
در این مراسم، مصطفی اسدزاده، سرپرست پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات، طیبه عزتاللهینژاد، مدیر پژوهشکده هنر پژوهشگاه، اسماعیل امینی، شاعر، حبیب احمدزاده، نویسنده و کارگردان، محمدصالح حجتالاسلامی، کارگردان، حامد صلاحی، پژوهشگر، شهرام گیلآبادی، شکرخدا گودرزی، احمد نادمی، هادی سعیدی کیاسری، حسین نشاطی و جمعی از عوامل فیلم و هنرمندان و شاعران حضور داشتند.
پس از نمایش فیلم مستند «مشت در نمای درشت»، جلسه نقد و بررسی فیلم با حضور حبیب احمدزاده، اسماعیل امینی، حامد صلاحی و محمدصالح حجتالاسلامی، کارگردان فیلم برگزار شد.
محمدصالح حجتالاسلامی در ابتدا با تشکر از مسئولان پژوهشگاه و عوامل فیلمش، بیان کرد: تلاش نکردیم شخصیت سید حسن حسینی را بسازیم و روایت کنیم، بلکه تلاشمان این بود که روایتی از سیدحسن حسینی مستقل ارائه کنیم.
وی با اشاره به عدم همکاری برخی در مصاحبه با موضوع زندهیاد سیدحسن حسینی و نبود آرشیو برای روایت صحیحتر شخصیت فیلمش، تصریح کرد: باید مصلحتاندیشی برای صحبت نکردن و آرشیو نشدن سخنان را کنار گذاشت، چراکه این رویه، سبب میشود آینده را از داشتههای خوب کنونی محروم کنیم. جالب است بدانید در نهادها و سازمانهای بزرگ برای ثبت این تاریخ هزینه شده اما بعداً رها شده و آرشیوی در دست نیست.
در ادامه جلسه، اسماعیل امینی گفت: هر کاری که برای معرفی اندیشه و هنر انقلاب صورت میگیرد، ارزشمند و بیتوجهی به نگهداری آرشیو و تاریخ ادبیات و شعر این مرزوبوم برای استفاده نسلهای بعدی مذموم است.
وی فیلم مستند «مشت در نمای درشت» را نمونهای از کاری سخت در روایت تاریخ درست بدون دسترسی به آرشیو دانست و افزود: آقای حجتالاسلامی تا جایی که امکان داشته و توانسته، بدون غرض روایتی از سیدحسن حسینی بیان کرده است.
حبیب احمدزاده نیز با بیان اینکه خود را وامدار سیدحسن حسینی و کتاب «مشت در نمای درشت» این شاعر میداند، بیان کرد: جنایتی که در عرصه فرهنگ با فرهنگ کردند، خیلی عجیب است؛ ما قهرمان نابود کردن معانی و تهی کردن آنها و تبدیل آن به پوستهای هستیم. مسئولان فرهنگی ایران به جای رفع تشنگی مردم، آنها را دچار خفگی کردند.
وی با اشاره به عنوان فیلم توضیح داد: وقتی کتاب «مشت در نمای درشت» را خواندم، از آن هشت عدد خریدم و به هشت نفر در بوشهر دادم تا بخوانند. به جرأت میتوانم بگویم که این کتاب، یکی از کتابهایی است که بسیار برای من در ادبیات و سینما راهگشا بوده است.
در پایان نیز کارشناسان به پرسشهای حاضران پاسخ دادند.
انتهای پیام
source