Wp Header Logo 1095.png

به گزارش ایکنا به نقل از معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم‌زمان با فرا رسیدن هفته هنر انقلاب اسلامی معاون امورهنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با مدیران مدرسه عالی و موسسه آموزش عالی «هنر و اندیشه اسلامی» به صورت جداگانه دو تفاهم‌نامه همکاری امضا کرد.

آیدین مهدی‌زاده؛ سرپرست اداره کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، رضا دبیری‌نژاد؛ مشاور موزه‌ها و میراث هنر معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران، امیرعلی عموزاده؛ مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم، حجت‌الاسلام دُری؛ مدیر موسسه «فقه هنر»، هادی جهانگشای؛ معاون پژوهشی موسسه آموزش عالی «هنر و اندیشه اسلامی» از جمله افرادی بودند که در مراسم امضای این تفاهم‌نامه حضور داشتند.

نادره رضایی؛ معاون امورهنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیداری که با حجت‌الاسلام و المسلمین محمدحسین نواب؛ رئیس مدرسه عالی هنر و اندیشه اسلامی و محمد حمیدی‌پارسا؛ رئیس موسسه آموزش عالی هنر و اندیشه اسلامی داشت ضمن امضای دو تفاهم‌نامه در جریان تازه‌ترین فعالیت‌های آموزشی این مجموعه قرار گرفت.

حجت الاسلام محمدحسین نواب؛ رئیس مدرسه عالی هنر و اندیشه اسلامی در ابتدای این دیدار ضمن ارائه گزارشی از فعالیت‌ها و ظرفیت‌های کنونی مدرسه عالی هنر و اندیشه اسلامی، از آمادگی مجموعه تحت مدیریت خود در برگزاری برنامه‌های مشارکتی، نشست‌ها و رویدادهای تخصصی مورد توجه طرفین خبر داد.

وی که طی ماه‌های گذشته در جلسات مختلف شورای هنر و همچنین آسیب‌شناسی سندهای ملی موسیقی و تئاتر کشور نیز حضور مستمری داشته، در این نشست به سابقه تدریس تعدادی از شناخته‌ترین و مطرح‌ترین هنرمندان عرصه‌های مختلف در این موسسه اشاره کرد و گفت: در این موسسه بدون توجه به دیدگاه‌های سیاسی و اعتقادی شاهد آمار قابل توجهی از دانشجویان و مدرسان در رویدادهای مختلف فرهنگی هنری کشور هستیم که می‌تواند برای ما دربرگیرنده ارزش‌های فراوانی باشد.

رئیس مدرسه عالی هنر و اندیشه اسلامی همچنین به تشکیل نزدیک به 10 شرکت «دانش بنیان» در زمینه‌های مختلف هنری از جمله «گردشگری هنرهای اسلامی»، «هوش مصنوعی در حوزه های مختلف هنر» اشاره و از تمرکز و توجه این دانشگاه به اولویت های آموزشی در حوزه های جدید مرتبط با هوش مصنوعی و رسانه های جدید سخن گفت.

تاکید بر استقلال مالی موسسه عالی هنر و اندیشه اسلامی

محمد حمیدی‌پارسا رئیس موسسه آموزش عالی هنر و اندیشه اسلامی نیز در جریان برگزاری مراسم امضای تفاهم‌نامه به تشریح روند تاسیس و توسعه موسسه هنرو اندیشه اسلامی از سال 1391 تاکنون پرداخت و آماری از رشته‌های دانشگاهی، حضور کمی و کیفی دانشجویان و مراکز علمی کاربردی وابسته به این مجموعه ارائه کرد.

وی با تاکید بر رویکرد ایرانی-اسلامی موسسه به مقوله هنر و اهمیت حضور چنین مجموعه‌هایی در حوزه‌های هنری مانند موسیقی، تئاتر، سینما و هنرهای تجسمی به تاثیر رساله‌ها و پایان‌نامه‌های علمی در توسعه هنر ایرانی و اسلامی اشاره کرد. این در حالی است که تاکید بر استقلال مالی موسسه، برگزاری مستمر جلسات نقد فیلم و سایر رویدادهای فرهنگی هنری کشور و همچنین بهره‌مندی از فارغ‌التحصیلان نخبه از دیگر نکاتی بود که رئیس موسسه آموزش عالی هنر و اندیشه اسلامی درباره آنها به ارائه توضیحاتی پرداخت.

تاکید بر اهمیت و توسعه فقه هنر

حجت‌الاسلام دُری مدیر موسسه «فقه هنر» هم در این نشست به معرفی دوره‌های مختلف فقه و هنر و برگزاری همایش‌های برگزارشده در این حوزه پرداخت و ازتمرکز و توجه این مجموعه بر حوزه‌های مختلف فرهنگی، هنری و رسانه ای از جمله نشریات الکترونیک، چالش‌ها و موضوعات مرتبط با موسیقی بانوان، چالش‌های موجود اجرای موسیقی در شهرهای مذهبی و موضوع مالکیت معنوی خبر داد.

رضا دبیری‌نژاد؛ مشاوره موزه‌ها و میراث هنر معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران نیز ضمن قدردانی از فعالیت های موثر مدیران مدیران مدرسه عالی و موسسه آموزش عالی «هنر و اندیشه اسلامی» در حوزه های فقهی مرتبط با هنر به چالش های موجود در حوزه هنر و ارتباط آن با مسائل دینی و مذهبی به طرح نکاتی پرداخت.

آیدین مهدی‌زاده؛ سرپرست اداره کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در بخش دیگری از این نشست بر اهمیت پررنگ شدن نقش پژوهش در حوزه‌های اجرایی و مدیریتی فعالیت‌های هنری به اهمیت موضوع مهم و پرچالش «مالکیت هنری و معنوی» و جایگاه آن در اقتصاد هنر و حقوق با در نظر گرفتن مسائل فقهی اشاره کرد و از مدیران مدرسه عالی «هنر و اندیشه اسلامی» خواست تا در این موضوع نیز فعالیت‌هایی را انجام دهند.

بازنگری سندهای موسیقی، تئاتر و تجسمی

نادره رضایی؛ معاون امورهنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در بخش پایانی این نشست گفت: از مهمترین نکاتی که طی ماه‌های گذشته روی آن تمرکز داشته و داریم بحث اصلاح و بازنگری سندهای موسیقی، تئاتر و هنرهای تجسمی است که در این زمینه تلاش داریم تا با دعوت از همه کارشناسان و متخصصان حوزه‌های مختلف کارهای عملی و جدی را در این زمینه انجام دهیم. موضوعی که حضور مجموعه‌هایی چون مدرسه «هنر و اندیشه اسلامی» می‌تواند به عنوان یکی از بازوهای اصلی اصلاح و بازنگری این سند نقش ارزشمندی ایفا کند.

قانونمند کردن دانش فقه و هنر

معاون امورهنری وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان صحبت‌های خود با ابلاغ پیام قدردانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از فعالیت های انجام گرفته در مدرسه عالی «هنر و اندیشه اسلامی» گفت: ما نباید زمان را از دست بدهیم. باید کاری کنیم که حضورمان اثرگذار باشد و مجموعه‌هایی چون مدرسه و موسسه آموزش عالی «هنر و اندیشه اسلامی» می‌تواند در این زمینه بهترین و موثرترین نقش‌ها را ایفا کند. طبیعتا در این زمینه قانونمند کردن دانش فقه و هنر، انتخاب چند مسئله مهم در حوزه‌های فقهی و هنری به ویژه در حوزه موسیقی برای طرح مسئله در ساحت حوزه و دانشگاه می تواند مقدمه خوبی برای توسعه فعالیت‌هایی باشد که نتیجه مطلوب آن قطعا آینده درخشان کشور عزیزمان خواهد بود.

انتهای پیام

source