۱۱:۵۸ – ۲۴ فروردين ۱۴۰۴
باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا بالاور – جواد قارایی مستند ساز با حضور در خبر ۱۰:۳۰ درباره تداوم مستند ایرانگرد بیان کرد: تداوم مستد ایرانگرد به علت دوست داشتن مردم بوده است، زیرا ایران را دوست دارند. در کنارش ما یک کشور وسیع، بسیار زیبا و تمدن ساز داریم که هرچقدر برایش کار کنیم باز هم کم است. خودم در این ۱۶ سالی که ایرانگرد را تولید کردهام شاید حدودا به ۱۵ استان رفتهام و خیلی از استانها و مکانها ماندهاند. همچنین بخش زیادی از استانهایی که کار کردهام مانده است و جا دارد به خاطر داراییهای فرهنگی، مردمی و طبیعی که وجود دارد شکر خدا را به جای آوریم.
وی درباره نکته مهم ساخت مستند ایرانگرد گفت: فکر میکنم عشق مهمترین است، زیرا عشق است که پشت سر آن همه چیز میآید. کسی که به چیزی عشق میورزد سعی میکند در همه چیز، از جمله تدوین، اجرا، شناخت، پژوهش و همه چیز هرچقدر در توانش است را کار کند. درباره تصویربرداری بچهها خیلی حرفهای هستند و تلاش میکنند. در شرایط سخت حفظ استانداردها و کیفیت کار واقعا دشوار است، همه عوامل ایرانگرد در شرایط سخت سعی کردند کیفیت کار را حفظ کنند.
وی تاکید کرد: خیلی دوست دارم زمان بیشتری برای ایرانگرد بگذارم و زمان بیشتر گذاشتن مستلزم بودجه بیشتری است، چون ما سختیها را تحمل میکنیم. اما اگر بخواهیم کار فاخر انجام دهیم ولیکن نیازمند زمان و هزینه بیشتر برای کار هستیم.
وی افزود: قبل از هر کاری سعی میکنیم منطقه مورد نظرمان را پیدا کنیم. در استان یک گروه سه نفره داریم که جاذبههای مناطق مختلف را در نظر میگیرند و همه را بازبینی میکنند، در نتیجه در اتاق فکر از میان ۵۰ منطقه یا جاذبه گردشگری ۵ الی ۱۰ مکان را انتخاب میکنیم. همچنین مبنی انتخاب این مکانها بسیار زیاد است، برای مثال جاذبه تصویری باید زیبا باشد، محتوا داشته باشد، قبلا کسی نرفته باشد، بکر باشد و راحت در دسترس نباشد. در نهایت ما راجع به آن مکان تحقیق و پژوهش میکنیم، چون یک گروه پژوهشی داریم. در نهایت نریشن نوشته میشود و برای شروع کار به آن منطقه میرویم. البته فصل برایمان مهم است، چون گاهی در یک فصل همه چیز آن منطقه تغییر میکند، بنابراین در مستند زمان خیلی مهم است تا زمان را از دست ندهیم.
قارایی در پاسخ به این سوال که ایرانگرد در کدام گونه مستند قرار میگیرد؟ گفت: ایرانگرد تقریبا همه گونههای مستند را دارد که البته در حیات وحش کمتر، اما در تاریخ، فرهنگ، گردشگری و طبیعتگردی پر رنگتر است.
وی مشکلات ساخت مستند ایرانگرد را اینگونه بازگو کرد و گفت: مسافتهای خیلی طولانی با هواپیما، اتوبوس، وسایل حمل و نقل مثل ماشین و پیمایشهای بسیار زیاد داریم. معمولا برای انتقال بار و بندیل از چارپا استفاده میکنیم و در سرما و گرما مشکلاتی هست، اما سعی میکنیم با مشکلات کنار بیاییم. اما یک سری مشکلات از دست ما خارج است، برای مثال ما یکسال است که دنبال مجوز برای پهپادمان هستیم، زیرا خیلی مهم است تصاویر جاذبههای گردشگری ایران از بالا گرفته شود، ولی یکسال است که سازمان هوایی کشور به ما مجوز نداده است. بنظرم این موارد برای برنامهای که به دنبال بالا نگهداشتن پرچم جاذبههای ایران است، خیلی بد است.
وی درباره هدف خود گفت: مهمترین هدفم این است که مسئولین و مردم ایران را بشناسند. ایران کشوری است که در کمربند خشک زمین قرار گرفته است و از چند هزار سال پیش مشکل بیآبی و کم آبی را داشتهایم، اما در کنار این مشکل خداوند جاذبههای گردشگری بسیار زیادی به ما داده است.
قارایی تاکید کرد: ما جزء پنج کشور برتر دارای جاذبههای گردشگری متنوع هستیم؛ بنابراین با مشکل کم آبی هم مواجه هستیم، لذا راهی نداریم جز اینکه در صنعت گردشگری پیشرفت کنیم. من فکر میکنم راه پیشرفت ایران، راه ازدیاد جمعیت ایران، راه خوشحالی دل مردم، رونق اقتصادی و اجتماعی و پیشرفتهای همه جانبه ایران در صنعت گردشگری است. زیرا صنعت گردشگری راه دوسدار محیط زیست و صلح دوست است و باعث ارتباط میان جوامع بشری است. صنعت گردشگری همه چیز را درگیر میکند.
وی در ادامه سخنان خود از ۱۳ قسمت بعدی مستند ایرانگرد که قرار است در تابستان نمایش داده شود گفت: ۱۳ قسمتی که قرار است نمایش داده شود از استانهای خراسان رضوی، هرمزگان، یزد، قزوین است. البته من خیلی از استانها را کار نکردهام، قم، البرز، تهران، آذربایجان شرقی و غربی، کرمانشاه، خراسان شمالی، بخش کوچکی از خراسان جنوبی، کردستان، خوزستان، کهکیلویه و بویراحمد و استانهای بسیاری برای کار کردن وجود دارند.
قارایی در پاسخ به این سوال که آیا مستند ایرانگرد ۷ را خواهید ساخت یا خیر؟ پاسخ داد: انشاءالله اگر مردم و مسئولین بخواهند و اکر عمری باقی باشد مستند ایرانگرد ۷ را هم خواهیم ساخت.
source