به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، در روزهای گرمِ میانههای فروردین در بندرعباس، هنرمندان موسیقیِ هرمزگان دور هم جمع شدند تا شاهد برگزاریِ کارگاهی علمی و به درد بخور باشند.
کارگاه تخصصی «تغییرات بنیادین مفاهیم موسیقایی بینالمللی در شاخصه موسیقی دستگاهی و نواحی ایران» با حضور محمدعلی مرآتی؛ رویدادی ارزشمند از نظر علمی بود که پاسخ بسیاری از ابهامات موجود در زمینه مفاهیم رایجِ موسیقی را در دل خود داشت.
بیشتر کسانی که در این کارگاه حاضر بودند، یا هنرمندان عرصه موسیقی، یا دانشجویان موسیقی و یا فعالان این عرصه بودند. در میان حاضران در این کارگاه، افرادی از نسلهای مختلف حضور داشتند؛ نوجوانان، جوانان، میانسالان و پیشکسوتان.
محمدعلی مرآتی پژوهشگر و مدرس موسیقی است که با حضور در استان هرمزگان، کارگاه تخصصی خود با عنوان «تغییرات بنیادین مفاهیم موسیقایی بینالمللی در شاخصه موسیقی دستگاهی و نواحی ایران» را برای هنرمندان موسیقیِ هرمزگان برگزار کرد.
این کارگاه در آستانه برگزاری هفدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران در استان هرمزگان تلاش داشت تا حرکتی برای شناخت مفاهیم موسیقایی و طبقهبندی موسیقایی در منطقه باشد. طبق اخباری که در هفتههای گذشته منتشر شده، هفدهمین جشنواره ملی موسیقی نواحی قرار است از چهارم تا هشتم اردیبهشت 1404 در هرمزگان برگزار شود.
مرآتی در این کارگاه نگاهی به تبادل واژهگان موسیقایی در فضای بین الملل داشت.
درباره مفاهیم موسیقایی در ترجمهها و کاربرد آنها در موسیقی نواحی و موسیقی ایرانی، ابهاماتی وجود دارد که در این کارگاه براساس شیوه واژه شناسی(ترمینولوژی) تلاش شد تا این ابهامات برطرف شود. واژههایی مانند: موسیقی محلی، موسیقی نواحی، موسیقی مردمی و موسیقی فولکلور در این کارگاه مورد بررسی قرار گرفتند.
رگزاری این کارگاه و ابهام زدایی از واژگان مورد نظر، میتواند کمک بزرگی به هنرمندان موسیقی نواحی باشد تا بدانند که در چه جایگاهی ایستادهاند و ارزشهای موسیقایی که در تبادل با فرهنگ و خصوصیات و ارزشهای هر منطقه هست را بیشتر درک کنند.
این کارگاه به همت انجمن موسیقی هرمزگان، پنجشنبه 21 فروردین 1403 در فرهنگسرای طوبی در شهر بندرعباس برگزار شد.
انتهای پیام/
source