Wp Header Logo 2105.png

به گزارش ایکنا به نقل از معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ابراهیم حیدری، مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات و قائم‌مقام نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، درباره فعالیت‌های بخش فناوری‌های نشر گفت: در راستای اجرای برنامه پیشنهادی وزیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص کاربست فناوری در فعالیت‌های فرهنگی و ظرفیت‌های خانه کتاب، امسال برای اولین‌بار سالن فناوری‌های نشر در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شروع به فعالیت می‌کند. این سالن با همکاری پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم با هدف آشنایی ذی‌نفعان حوزه نشر با آخرین دستاوردهای فناوران این حوزه در کشور برپا می‌شود.

وی افزود: برنامه‌های متنوعی در این سالن اعم از استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق، برگزاری کارنامه نشر به‌ صورت الکترونیکی، پنل‌های تخصصی با رویکرد فناوری‌های نشر برای علاقه‌مندان، استفاده از هوش مصنوعی در ترویج کتاب و کتاب‌خوانی، برگزاری استارتاپ کتاب و کتابخوانی و امضای تفاهم‌نامه راه‌اندازی پردیس فناوری‌های نشر با همکاری پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و بخش خصوصی تدارک‌ دیده ‌شده است و امیدواریم نمایشگاه پیشرو یک شروع برای آشنایی علاقه‌مندان کتاب با فناوری‌های این حوزه باشد تا آغازی  برای رشد فناوری در حوزه نشر کشور شود.

مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ادامه داد: دنیای فناوری دیجیتالی، توسعه‌ای به‌اندازه همه صفر و یک‌های دنیای امروز پیدا کرده و با همان سرعت تغییر بین صفر و یک، در حرکت روبه‌جلو است. این حرکت و توسعه، حدومرزی برای موضوع‌ها و حوزه‌های مختلف نمی‌شناسد. تقریباً هر نوع خدماتی را که تصور کنید، اکنون در دنیای جدید دیجیتال راهکار جدید و ویژه خود را پیدا کرده و یا به‌زودی در دسترس قرار خواهد گرفت.

وی تصریح کرد: به‌کارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات مانند به‌کارگیری فناوری‌های نوین، تمامی بخش‌های اقتصادی را متأثر می‌سازد و به بیان دیگر تأثیر این فناوری ناشی از اهمیت و قدرت بالای آن‌ها به منزله یک عامل خارجی است که به طور جبری بر متغیرهای سازمان تأثیر می‌گذارد.

حیدری ادامه داد: نشانه‌ها و شواهد موجود از کسب‌وکار ناشران ایرانی، حاکی از آن است که اگر ناشران ایرانی فعالیت‌های خود را بر به‌کارگیری فناوری‌های نوین اطلاعاتی متمرکز سازند، به‌ مراتب عملکرد بهینه و متناسب با واقعیات فرهنگی و دانشی زمانه، خواهند داشت. تجربیات ناشران دراین‌خصوص نشانگر آن است که تحولات ناشی از ورود فناوری‌های نوین به این صنعت، دریچه‌های جدیدی فراروی حرفه نشر در به‌وجودآمدن زمینه‌ها و بسترهای تولید محصولات نوین می‌گشاید.

سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۱۷ تا ۲۷ اردیبهشت‌ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.

انتهای پیام

source