
امام صادق علیه السلام فرمودند: بر بدن جد غریب ما ۱۹۵۰ زخم زدند. راوی سئوال کرد: یابن رسول الله مگر امکان دارد چنین چیزی؟ (مگر یک بدن چقدر طاقت دارد؟ مگر یک بدن چقدر حجم دارد؟) حضرت فرمودند: به خدا قسم نیزه بر جای نیزه میزدند، شمشیر بر جای شمشیر میزدند، تیر بر جای تیر میزدند.
احمدرضا معراجی – «پیراهن امام حسین (ع)» یکی از مفاهیم ویژه در تاریخ و فرهنگ شیعی است و چند معنا و مصداق برایش مطرح شده است.
پیراهن امام حسین (ع) در کربلا
بر اساس روایات تاریخی، امام حسین (ع) در روز عاشورا چند لایه لباس پوشیدند. هدف این بود که لباسها توسط دشمنان به غارت نرود. با این حال، پس از شهادت، دشمنان حتی این لباسها را هم از پیکر ایشان جدا کردند. گفته شده یکی از افراد به نام بحر بن کعب یا اسحاق بن حُوبه حضرمی پیراهن امام را از تن ایشان کند.
پیراهن خونی
در منابع آمده است که پیراهن خونین امام حسین (ع) پس از شهادت، نشانهای از مظلومیت و سندی بر جنایت دشمنان شد. گفته میشود برخی از اهلبیت (ع)، مانند امام سجاد (ع)، این پیراهن را نگه داشتند و آن را به عنوان حجت و سندی از مصائب عاشورا حفظ کردند.
پیراهن دعا
در برخی روایات، امام حسین (ع) پیراهنی مخصوص دعا یا نماز داشتند که گاه در ادعیه هم ذکر شده است، مثلاً در برخی دعاهای زیارتی، به لباس ویژه ایشان برای عبادت اشاره میشود.
پیراهن در روایات آخرالزمانی
در بعضی احادیث آمده که قائم آل محمد (امام مهدی (ع)) هنگام ظهور، پیراهن خونین امام حسین (ع) را همراه دارد و این پیراهن به عنوان نماد مظلومیت و درخواست خونخواهی مطرح میشود.
اجلاس نخبگان منابر شیعه و مبحث پیراهن امام حسین(ع)
حال چند سالی است که اجلاسی با نام نخبگان منابر شیعه برگزار میشود. این اجلاس در چهارمین سال فعالیت خود قرار دارد و طی سالهای گذشته به پیراهن خونین سیدالشهدا پرداخته و از محققین و شاعران و هر عاشق اهل بیت که مطلب و پژوهشی در این راه داشته است دعوت کرده و زمینهای را فراهم کرده تا این فعالیتها در منحصه ظهور و بروز قرار گیرند.
پرداختن به پیراهن خونین حضرت سید الشهدا در این سالها مورد استقبال مخاطبان و دلدادگان اهل بیت قرار گرفته است و هر سال تعداد افراد بیشتری برای شرکت در این اجلاس حضور دارند. دوره اول این اجلاس در مشهد مقدس، دوره دوم در قم و دوره سوم و چهارم این اجلاس در کربلای معلی و در کنار حرم امام حسین(ع) و حضرت عباس(ع) برگزار شده است.
برگزارکنندگان این اجلاس در گذشته و در دو دهه اخیر با برگزاری مراسم شیرخوارگان حسینی پیام مظلومیت امام حسین(ع) را به جهان اعلام کردند و حال می خواهند با پرداختن به پیراهن امام حسین(ع) نمادی را برای نشان دادن مظلومیت و از طرفی حقانیت واقعه عاشورا علم کنند.
در این راه باید از نظرات علما و فقا بهره جست که مبادا این راه به بیراهه رود و یا بدعتی در دین باشد، مراجع عظام و بزرگان مذهب شیعه باید درباره چگونگی پرداختن به پیراهن حضرت حسین ابن علی(ع) اظهار نظر کنند، اما به واقع پرداختن و صحبت درباره پیراهن شریف امام حسین(ع) یک روضه باز درباره واقعه عاشوراست و میتواند دل هر انسان آزادهای را به لرزه در آورد و عشق به حسین ابن علی (ع) را بیش از پیش به گوش جهانیان برساند.
امید به روزی که منتقم آل الله بپا خیزد.
برخیز و بگو چشم بپوشند از این رخت
رختی ست لگدکوب نه پیراهن زرکوب
شمر آمده از پیرهنت لاله بچیند
اندازه ی هم نیست ولی طالب و مطلوب
مگذار عزیزم که ببرّند و بدوزند
با تیغ لباس تو و لب های تو با چوب
انتهای پیام/
source