به گزارش ایکنا، نشست خبری چهاردهمین جشنواره بینالمللی فیلم ۱۰۰ با حضور؛ یوسف منصوری دبیر جشنواره، الهه طهیی مدیر بخش بینالملل، دانیال فرخ مدیر هنری و علی مرادخانی مدیر روابط عمومی امروز ۹ اردیبهشت در مرکز سینمایی سوره برگزار شد.
در ابتدای جلسه منصوری ضمن تبریک میلاد حضرت معصومه (س) و روز دختر گفت: خیلی خوشحالم استقبال از این رویداد سینمایی خارج از حد تصور بود بهنحویکه در طول بازه آغاز تا پایان فراخوان، ۵۱۴۳ اثر تقاضای حضور در سه بخش جشنواره را داشتند.
وی افزود: عدد فوق در دوره سیزدهم ۴ هزار و ۵۰۰ اثر بوده که در دوره چهاردهم در مقایسه با دوره قبل ۱۴ درصد افزایش یافته است. در بخش بینالملل تعداد آثار ارسالی به دبیرخانه چهاردهمین دوره جشنواره ۳ هزار و ۱۸ اثر بوده است. این عدد در دوره گذشته ۲ هزار و ۴۲۷ اثر بوده که دوره چهاردهم در مقایسه با دوره قبل در این بخش، ۲۴ درصد افزایش داشته است. در دوره سیزدهم جشنواره ۱۰۰ هنرمندان از ۱۲۷ کشور به دبیرخانه جشنواره اثر ارسال کرده بودند که این رقم در دوره چهاردهم با حضور ۱۳۷ کشور، با رشد ۷ درصدی مواجه بوده است.۲۲ اثر از غزه به دبیرخانه جشنواره رسیده است. در بخش ویژه جشنواره با عنوان فلسطین آزاد ۶۲۷ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است.
منصوری درباره چهاردهمین دوره جشنواره فیلم ۱۰۰ همچنین از تغییر هویت بصری و نشان جشنواره خبر داد و با اعلام بخشهای «ایران عزیز»، «کرامت انسانی» و «فلسطین آزاد» به عنوان سه بخش اصلی این دوره از جشنواره گفت: جشنواره فیلم ۱۰۰ امسال در سه بخش برگزار خواهد شد؛ بخش «ایران عزیز»، که مانند دورههای گذشته پذیرای فیلمسازان ایرانی است و در آن هر موضوعی که فیلمساز ایرانی درباره ایران و زیباییهای آن در قالب فیلم ۱۰۰ ثانیهای به نمایش بگذارد، قابل رقابت است. عناوین پیشنهادی بخش «ایران عزیز» شامل پیشرفت، امید، میهندوستی، زیباییهای ایران، اقتصاد و ثروت ملی، اخلاق، خانواده و هر آنچه که دوست داریم درباره ایران یادآوری کنیم، خواهد بود.
وی افزود: در بخش «کرامت انسانی»، عناوین پیشنهادی شامل عدالت و آزادی، نوعدوستی، صلح و فضائل اخلاقی است. این بخش فرصتی است برای فیلمسازان داخلی و بینالمللی که آثار خود را ارسال کنند و بخش ویژه «فلسطین آزاد» به عنوان بخش فراصد فرصتی است تا فیلمسازان فعال ایرانی و خارجی آثار خود را تا ۳۰۰ ثانیه در موضوع فلسطین، مقاومت و شرایط امروز منطقه ارسال کنند. عناوین پیشنهادی در این بخش شامل مبارزه با اشغالگری، حقوق کودکان و زنان، مقاومت علیه استعمار، هنر در مقابل نژادپرستی، همبستگی و اتحاد جهانی، غزه در جنگ و نسلکشی است. این بخش به نوعی به اهمیت مسئله فلسطین در عرصه جهانی اشاره دارد و فرصتی است تا روشنگری این موضوع از طریق هنر به جهانیان برسد.
استقبال از بخش «فلسطین آزاد»
منصوری ادامه داد: استقبال از بخش «فلسطین آزاد» تنها مختص به داخل کشور نمیشود بلکه از دیگر کشورهای دنیا نیز آثاری به دستمان رسیده است. همچنین ۲۲ اثر از خود غزه در بخش فلسطین آزاد حضور خواهند داشت. همچنین در تلاش هستیم با فراهم آوردن امکانات لازم برای نمایش بینالمللی آثار برگزیده این بخش به رساندن پیام مردم غزه در سطح جهانی کمک کنیم.
وی با بیان اینکه برگزیدگان جشنواره فیلم ۱۰۰ به حال خود رها نمیشوند، بیان کرد: یکی از سیاستهای جدی ما این بوده که از برگزیدگان جشنواره حمایت شود چراکه در برخی رویدادهای سینمایی تنها با اهدای جایزه از برگزیدگان تجلیل میشود اما تلاش ما این است همانگونه که در بخش «فلسطین آزاد» برخی از آثار برگزیدهتر شکل بینالمللی اکران خواهند شد برگزیدگان دو بخش ملی و بینالملل هم امکان نمایش جهانی داشته باشند.
منصوری در ادامه به توافق خواهرخواندهگی جشنواره فیلم ۱۰۰ با جشنواره فیلم «آزیل» اشاره کرد و گفت: سعی کردیم گستره اکران و توزیع آثار جشنواره 100 را افزایش دهیم و با همین راهبرد، آثار برگزیده سیزدهمین جشنواره ۱۰۰ موفق شدند در کشورهای اسلواکی، بوسنی، لهستان و صربستان در جشنوارههای آریل اکران شوند و این ارتباط با مخاطبان بینالمللی فرصتی بسیار خوب برای فیلمسازان جوان بود.
دبیر جشنواره فیلم 100 ادامه داد: این رویداد سینمایی از ۱۶ الی ۱۸ اردیبهشت در پردیس سینمایی ملت برگزار خواهد شد. اختتامیه این فستیوال نیز هجده اردیبهشت ساعت 19 همزمان با میلاد امام رضا (ع) در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار خواهد شد. در این جشنواره صرفاً پخش فیلم نخواهیم داشت زیرا تجربه ثابت کرده، این رویکرد نخواهد توانست کارکرد عینی داشته باشد. برای همین به چند روش تلاش خواهیم کرد فستیوال ۱۰۰ جریانسازی نیز داشته باشد.
نمایش فیلم کوتاه در جشنواره 100
وی ادامه داد: نمایش فیلمهای کوتاه به عنوان گام بعدی فیلمسازان ۱۰۰ ثانیه یکی دیگر از اقداماتی است که در این دوره انجام دهیم . همچنین با برگزاری کارگاههای علمی سعی خواهیم کرد در حوزه فیلم ۱۰۰ ثانیهای آموزشهای کافی را داشته باشیم. اساتیدی که اداره کلاسها را بر عهده خواهند داشت از سینماگران صاحبنام هستند. در ایام برگزاری جشنواره همچنین سه فیلم سینمایی «زیبا صدایم کن»، «ناتور دشت» و «بچه مردم» به نمایش در خواهند آمد.
منصوری با تأکید بر اهمیت جشنواره فیلم ۱۰۰ در استعدادیابی و معرفی نسل جدید فیلمسازان بیان کرد: این جشنواره با توسعه فضای مجازی و کاهش حوصله مخاطب، به قالبی ایدهآل برای ارتباط با جامعه امروز تبدیل شده است. محتوای کوتاه و سریع، بهویژه در قالب فیلمهای ۱۰۰ ثانیهای، تأثیرگذاری بیشتری در فضای مجازی دارد و میتواند مخاطبان بیشتری را با خود همراه سازد.
منصوری در مورد جوایز چهاردهمین دوره جشنواره فیلم ۱۰۰ بیان کرد: در بخش «ایران عزیز»، به کارگردان بهترین فیلم داستانی، کارگردان بهترین فیلم پویانمایی و کارگردان بهترین فیلم مستند، تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و مبلغ یک میلیارد ریال جایزه نقدی تعلق میگیرد. همچنین به نفرات دوم برگزیده در این بخشها دیپلم افتخار و مبلغ ۷۰۰ میلیون ریال جایزه نقدی اهدا خواهد شد.
وی افزود: در بخش «کرامت انسانی»، به بهترین فیلم داستانی، پویانمایی و مستند، تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و مبلغ ۱۵۰۰ یورو جایزه نقدی تعلق میگیرد. همچنین در بخش «فلسطین آزاد» به ۳ اثر برگزیده تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و معادل ۲ هزار یورو جایزه نقدی اهدا خواهد شد. اثر برگزیده دبیر جشنواره نیز تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و مبلغ ۱.۵ میلیارد ریال جایزه نقدی دریافت خواهد کرد.
در ادامه جلسه دانیال فرخ، مدیر هنری این رویداد نیز بیان کرد: برای مشخص کردن هویت بصری در این رویداد از ذات جشنواره وام گرفتهایم. منظور اینکه تلاش داریم آموزههای مدنظرمان را به کوتاهترین و تأثیرگذارترین شکل ممکن به مخاطب منتقل کنیم بهویژه تلاشمان این بوده از پرگویی پرهیز داشته باشیم. در پوستر جشنواره معنا و مفهوم این رویداد نیز مورد توجه قرار گرفته است. برای مثال تمام پرچمهای کشورهای شرکتکننده در پوستر بخش بینالملل به نمایش درآمده است درباره دو بخش دیگر فستیوال نیز پوسترها همخوانی معنایی خوبی دارند.
الهه طهیی دبیر بخش بینالملل نیز بیان کرد: امسال نسبت به دوره قبل رشد کمی و کیفی خوبی داشتهایم در این دوره ۳۱۸ اثر تقاضای حضور در بخش بینالملل را داشتند که در نهایت ۱۹۲ فیلم ۱۰۰ ثانیه انتخاب شد هند بیشترین اثر را در جشنواره داشته و ایران در رتبه چهارم قرار دارد.
علی مرادخانی مدیر روابط عمومی جشنواره نیز اظهار کرد: جشنواره در سه بخش؛ «پویانمایی»، «مستند» و «داستانی» برگزار میشود و پردیس سینمایی ملت میزبان این دوره از جشنواره است امسال با توجه به اتفاقاتی که در فلسطین رخ داده است بخش فلسطین آزاد به جشنواره اضافه شد.
وی در پاسخ به سؤال ایکنا مبنی بر اینکه با توجه به رخ دادن حادثه دلخراش بندرعباس آیا در اختتامیه ویژهبرنامهای برگزار خواهد شد؟ گفت: این اتفاق قلب تمام ایرانیان را به درد آورد البته با هیچ کلمه و برنامهای نمیتوان درد و اندوه خانوادههایی که عزیزان خود را در این حادثه از دست دادهاند جبران کرد اما تلاش خواهیم کرد در صورت امکان به این موضوع نیز در اختتامیه توجه داشته باشیم.
چهاردهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم 100 به دبیری یوسف منصوری و حضور چهرههایی چون احمدرضا دروی، محمدرضا شهیدی فرد، محمد حمیدی مقدم، سید امیر جاوید و محدثه پیرهادی به عنوان شورای سیاستگذاری اردیبهشت امسال برگزار خواهد شد.
انتهای پیام
source