به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، به مناسبت اولین سالگرد شهادت شهید سید ابراهیم رئیسی، نشست خبری پویش «چله خدمت» به همت ستاد مردمی بزرگداشت شهید رئیسی، امروز دوشنبه 15 اردیبهشت در مجموعه سرچشمه برگزار شد.
«چله خدمت» محوریترین پویش در سالگرد شهادتِ شهیدِ جمهور است که در آن اقشار مختلف مردم به یاد شهید جمهور و شهدای پرواز اردیبهشت، خدمتی را به جامعه ارائه میکنند.
سید احمد عبودتیان، مسئول ستاد مردمی شهید رئیسی، در این مراسم طی سخنانی ابعاد مختلف این پویش را تشریح کرد و گفت: شهید رئیسی با طرح بازگشت مردم به اداره کشور در حوزه مسئولیت خود بسط داد و در قوه قضاییه و قوه مجریه شاهد آثار این روند بودیم.
او با اشاره به تشکیل دولت مردمی از سوی رئیس جمهور دولت سیزدهم خاطر نشان کرد: ایده مرکزی شهید رئیسی بر اساس ایده اصلی انقلاب اسلامی بود و آن، مردمی بودن دولت بود.
عبودتیان سه ساحت نظر و اندیشه، میدان و اجرا را ساحتهای ایده مردمی شهید رئیسی عنوان کرد و گفت: این نگاه باید در تمام بخشهای حاکمیتی نفوذ کرده و به اجرا درآید چراکه راه حل بسیار مناسبی برای مسائل کشور به حساب میآید.
مسئول ستاد مردمی شهید رئیسی با بیان اینکه گسترش خدمت به امام رضا (ع) و بازگشت مردم به اداره کشور از الگوهای موفق است، بر ضرورت پرداختن به ابعاد گوناگون حضور مردم تاکید کرد.
او با طرح این سوال که چرا خدمت به امام رضا (ع) باید صرفاً در حرم ایشان متمرکز شود، پیشنهاد داد: با ایجاد بسترهای مناسب، امکان مشارکت گستردهتر مردم و خادمان امام رضا (ع) در این امر فراهم شود.
عبودتیان با ارائه تعریفی تخصصی از خدمت، اظهار داشت: یک معلم، کشاورز یا شرکت تولیدی میتواند در شهر خود با ارائه کمک به همنوعان، به نوعی در خدمت امام رضا (ع) باشد و این نوع خدمت، رضایتبخشتر از صرفاً انجام وظایف مقدس است.
مسئول ستاد مردمی شهید رئیسی با اشاره به الگوی موفق رئیسی در قوه قضاییه، احیای نظارت گروههای مردمی و طرح بازگشت مردم به اداره کشور را از جمله اقدامات مثبت ایشان دانست.
عبودتیان یادآوری کرد: استفاده از عنوان “دولت مردمی” در رقابتهای انتخاباتی، این سوال را مطرح کرد که چرا با وجود ادعای مردمی بودن حکومت، نیاز به تمرکز بر گفتمان “دولت مردمی” احساس شد.
مسئول ستاد مردمی شهید رئیسی همچنین به ایجاد نهادهایی در دهه 60 برای حل مسائل عمومی کشور در دوران جنگ و پس از آن اشاره کرد و این ایده را راهی برای پیشبرد کشور و مقابله با مشکلات دانست.
او با یادآوری مراسم تنفیذ ریاست جمهوری شهید رئیسی، تاکید کرد که رهبر انقلاب نیز با همین نگاه، تمامی مسئولین را موظف به ایجاد حلقهای از نیروهای مردمی در اطراف خود کرد.
در ادامه این نشست زینب اختری، دبیر پویش چله خدمت، از اجرای این پویش به مناسبت اولین سالگرد شهادت شهدای خدمت خبر داد.
دبیر پویش چله خدمت، با اشاره به دغدغه گروههای مردمی و جهادی در سال گذشته برای برگزاری مراسم چهلم شهید خدمت، گفت: سال گذشته گروههای مردمی و جهادی دغدغه کنار هم جمع شدند و برای چهلم شهید خدمت، خدمات مختلف به یاد شهید خدمت انجام دادند و برای سالگرد شهادت شهید رئیسی هم قرار شد این خدمات شکل گیرد.
او با بیان اینکه این پویش از زمان شهادت شهدای خدمت تا 40 روز پس از آن به اجرا درآمد، افزود: در کنار مراسماتی که برگزار میشد، الگوی رفتاری که شهید رئیسی تکثیر یافت و چون شهید رئیسی مردمدار بود، محوریت این اتفاقات با مردم بود.
اختری از مشارکت گسترده مردمی در این پویش خبر داد و گفت: در سال گذشته شاهد مشارکت 30 هزار مجموعه مردمی در چله خدمت سال گذشته بودیم و دستگاههایی هم به آن پیوستند. سال گذشته هدفگذاری 8 میلیون خدمت و بیش از 400 هزار نفر مشارکت بود، 30 هزار مجموعه مردمی مشارکت کردند و 70 سر شبکه بزرگ مردمی اعلام آمادگی کردند.
دبیر پویش چله خدمت با تشریح جزئیات این پویش در سال جاری، بیان کرد: امسال به مناسبت اولین سالگرد شهادت شهدای خدمت این پویش اجرا میشود. پویش سه بخش دارد، اول بحث دعوت به خدمت است، بحث دوم خود خدمت و بحث سوم روایت خدمت است. برای ما مهم است که گفتمان شهید رئیسی جا بیفتد. چله خدمت به یاد خادم حرم ایران راهاندازی شده است و هر کسی که در این چله خدمت میکند میتواند به نیابت از شهدای خدمت و شهید رئیسی خدمتش را به نیت امام رضا(ع) انجام دهد و خودش خادم الرضا(ع) شود.
او در ادامه با تاکید بر اهمیت کار تیمی و یاریگری در فرهنگ ایرانی، تصریح کرد: برخلاف صحبتهایی که برای ایرانیها و فرهنگ ایرانی رقم میزنند که ایرانیها کار تیمی نمیتوانند انجام دهند و فردمحور هستند، در فرهنگ قدیم و باستانی خود فرهنگ یاریگری یک فرهنگ مهمی بوده که میخواهیم پررنگتر شود.
اختری با اشاره به زمان آغاز و پایان این پویش، گفت: اگرچه این پویش از ولادت حضرت فاطمه معصومه (س) آغاز شده اما به صورت رسمی از ولادت امام هشتم(ع) آغاز میشود و تا عید غدیر خم ادامه دارد.
او در پایان به خدمات متنوع ارائه شده در این پویش اشاره کرد و افزود: حدود 200 گروه مردمی در این پویش فعال خواهند بود از خدمات عمرانی، تا خدمات پزشکی، آموزش تحصیلی ارائه خواهد شد، قرار است کار ویژه در 11 روستای کم برخوردار ورزقان انجام شود و در سیستان و بلوچستان و بندرعباس نیز خدماتی صورت گیرد. شناسایی خانوادههای جانباختگان بندر شهید رجایی و رسیدگی به آنها نیز ذیل پویش چله خدمت تعریف شده است.
انتهای پیام/
source