Wp Header Logo 706.png
برگزاری پویش «چله خدمت» به نیت امام رضا (ع) و با یاد شهدای خدمت

نشست پویش «چله خدمت» در حالی برگزار شد که دست‌اندرکاران این پویش معتقدند به جای بزرگداشت‌های حاکمیتی و اداری در مورد شهدای خدمت، مردم باید پای کار بیایند و کار‌های خیر و خدمت به نیازمندان در نقاط مختلف کشور از جمله بندرعباس را انجام دهند.

خبرگزاری میزان

سید احمد عبودتیان – دبیر ستاد مردمی بزرگداشت شهدای خدمت – در نشست خبری «چله خدمت» که به مناسبت بزرگداشت شهدای خدمت پیش از ظهر امروز دوشنبه (۱۵ اردیبهشت‌ماه) در یادمان شهدای هفت تیر (سرچشمه) تهران برگزار شد، با طرح این سوال که چرا پویش مردمی «چله خدمت» برای شهدای خدمت راه‌اندازی شده است، گفت: تقریبا از ابتدای دهه ۹۰ شهید رئیسی به یک ضرورتی رسید مبنی بر اینکه حضور مردم در حکمرانی در ابعاد مختلف باید رقم بخورد. به همین منظور در آستان قدس رضوی به این جمع‌بندی رسید که خدمت به امام رضا (ع) نباید فقط در حرم مطهر رضوی شکل بگیرد و انجام شود. ایشان معتقد بودند که هر کسی در هر تخصصی که دارد، می‌تواند در شهر خود با اقتضایی که دارد در جهت خدمت به امام رضا (ع) کمکی به همنوعان و سایر مردم کند و از آنان دستگیری کند.

وی ادامه داد: شهید رئیسی در قوه قضاییه نیز مساله سوت زنی را سر و سامان داد و در حوزه‌هایی که خود مسئولیت داشت این را بسط داد. ایشان با این ایده مساله‌ای را در سال ۱۴۰۰ تحت عنوان دولت مردمی شکل داد. سوال این بود که چرا باید اذهان را به این سمت ببریم و به گفتمان دولت مردمی بپردازیم. ایشان ایده مرکزی‌شان این بود که اگر مسئولیت در دست مردم باشد کار‌ها بهتر جلو می‌رود. ایشان اعتقاد داشت مردم باید در حوزه نظر و اندیشه، میدان و اجرا حضور داشته باشند. مردم باید در اداره حکمرانی یک استان و فرمانداری دخیل باشند و با هر سلیقه‌ای صاحب نظر باشند. مردمی که کشورشان را دوست دارند.

دبیر ستاد مردمی بزرگداشت شهدای خدمت خاطرنشان کرد: از نظر ایشان این ایده باید در نگاه حکمرانی انقلاب اسلامی استمرار پیدا می‌کرد. البته کار سختی است اینکه نظرات همه مردم را بشنوید زیریا کار را سخت می‌کند و آدم باید تحمل داشته باشد. آقای رئیسی در سفر مازندران وقتی دید کشاورزان تعاونی برای قیمت برنج شکل دادند نهیبی زد به وزیر کشاورزی و تاکید داشت که باید از این کار حمایت شود نه اینکه در تهران برای برنج قیمت تعیین شود و مسئولین وقت باید در مازندران حضور داشته باشند و در کنار کشاورزان باشند.

عبودتیان در مورد ایده چله خدمت تصریح کرد: در این پویش به دنبال این هستیم که تفکر و نگاه ورود مردم به کار که موردنظر شهید جمهور بود عملیاتی شود، تصمیم گرفتیم به جای بزرگداشت‌های حاکمیتی و اداری، مردم پای کار بیایند و کار‌های خیر و خدمت به نیازمندان در نقاط مختلف کشور ازجمله بندرعباس انجام شود. هدف این پویش در اصل این است که مردم در تخصص خود به همنوعان خود خدمت کنند و به نیت شهدای خدمت کاری انجام دهند.

در ادامه این نشست زینب اختری -دبیر پویش «چله خدمت» – درباره چگونگی نامگذاری این پویش گفت: سال گذشته به همت دوستان مردمی و جهادی که دغدغه داشتند و کنار هم جمع شدند تا برای سالگرد شهادت آیت الله رئیسی کاری انجام دهند این پویش شکل گرفت. قرار شده بود تا ۴۰ روز بعد از شهادت ایشان در کنار مراسماتی که برگزار می‌شود الگوی رفتاری که خود آقای رئیسی داشتند را تکثیر کنیم. اتفاقی که افتاد این بود که تا چهلم هر کسی هر خدمتی که می‌تواند انجام دهد و محوریت با مردم باشد. شهید رئیسی مردمدار بود و از این رو نام این پویش چله خدمت نامگذاری شد و قرار بود این پویش چهل روز باشد، اما به دلیل استقبال زیاد ادامه پیدا کرد.

وی ادامه داد: هر کسی که در این چله خدمت می‌کند می‌تواند به نیابت از شهدای خدمت و شهید رئیسی خدمتش را به نیت امام رضا (ع) انجام دهد و خودش خادم الرضا شود و کسی که در ایران این کار را انجام می‌دهد خادم حرم ایران است. برخلاف کلیشه‌هایی که برای ایرانی‌ها و فرهنگ ایرانی رقم می‌زنند و می‌گویند که ایرانی‌ها کار تیمی نمی‌توانند انجام دهند و فرد محور هستند در فرهنگ قدیم و باستانی ایران فرهنگ یاری گری یک فرهنگ مهمی بوده که می‌خواهیم پررنگ‌تر شود.

اختری در مورد جزئیات این پویش توضیح داد: این پویش سه بخش دارد که مهم‌ترین آن دعوت به خدمت است. بحث دعوت به خدمت می‌تواند در بحث دانش آموزان هم اتفاق بیفتد و برای ما مهم است. بخش دیگر خدمت است که سعی کردیم متکثر باشد ناظر به اتفاقاتی که مردم سال گذشته رقم زدند. بخش دیگر روایت خدمت‌ها و اتفاقاتی است که می‌افتد، به طور کلی کنشگری مردمی برای ما مهم است که هر فردی در هر جایگاهی کنشی داشته باشد که به نفع جمع باشد و بتواند به خود و همنوعان خدمت کند.

دبیر پویش «چله خدمت» ابراز کرد: امیدواریم این پویش زنجیره‌ای از محبت بین مردم را رقم بزند و آن را تقویت کند و باعث شود برخی دستگاه‌های خدمت رسان در دولت و حاکمیت به آن بپیوندند. ستاد اجرایی فرمان امام، بنیاد برکت، بنیاد کرامت، سازمان مستضعفان، سازمان تبلیغات و بسیج، شهرداری و … به این پویش پیوستند.

اختری با اشاره به اینکه شعار ما «چله خدمت به یاد خادم حرم ایران» است، بیان کرد: سال گذشته هدف‌گذاری ۸ میلیون خدمت بود و بیش از ۴۰۰ هزار مشارکت رقم خورد و خدمت آنان در سامانه ثبت شد. ۳۰ هزار مجموعه و گروه مردمی مشارکت و ۷۰ سرشبکه بزرگ مردمی اعلام آمادگی و خدماتشان را اعلام کردند. امیدواریم به همت همه مردم و کمک مجموعه حاکمیت و دولت اتفاق بزرگتری نسبت به سال گذشته رقم بخورد.

وی در پایان در مورد این پویش در بندرعباس گفت: بچه‌ها و گروه‌های جهادی داوطلبانه کار صافکاری خودرو‌های آسیب دیده در بندرعباس را بر عهده گرفته‌اند. کار‌هایی که دوستان انجام می‌دهند به طور ویژه کار شناسایی خانواده‌های هموطنان آسیب دیده بندرعباس است و حتما به آنها خدمات رسانی خواهد شد.

انتهای پیام/

source