۱۶:۱۰ – ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۴
باشگاه خبرنگاران جوان – آیین رونمایی از کتاب «کلاه جدید فرنگی» کاری از انتشارات قدر ولایت، با حضور دکتر عباس حاجی نجاری و حجتالاسلام سعید فخرزاده کارشناس به همراه سعید میرزایی نویسنده کتاب، پنجشنبه ۱۸ اردیبهشت در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، غرفه مجمع ناشران انقلاب اسلامی برگزار شد.
در ابتدای این مراسم حجتالاسلام سعید فخرزاده در مقدمهای درباره کتاب «کلاه جدید فرنگی» گفت: این کتاب شیوه جدیدی برای مقابله با استعمار است و با توجه به این مسئله، کلمه «جدید» میان کلمه استعماری «کلاه فرنگی» قرار گرفته است.
تأکیدات مقام معظم رهبری زمینه نوشتن «کلاه جدید فرنگی» بود
سعید میرزایی، نویسنده اثر گفت: به فال نیک میگیریم که بیست و پنجمین اثر ما در آستانه میلاد امامرضا (ع) رونمایی میشود.
وی درباره جرقه نوشتن کتاب «کلاه جدید فرنگی» گفت: جرقه و آغاز این کتاب تأکیدات مقام معظم رهبری درباره تاریخ معاصر بود. متأسفانه ما در تاریخ هنوز به این امر نگاه نمیکنیم که جبهه حق و باطل وجود دارد و معمولا فکر میکنیم استعمار در قدیم وجود داشت و امروز استعمار نداریم؛ اما ما امروز با استمراری با عنوان استعمار فرانو دست و پنجه نرم میکنیم. تصورم این است که میان استعمار کهنه، استعمار نو و استعمار فرانو هیچ تفاوتی وجود ندارد، مگر در شیوههای کاربردی این موارد.
میرزایی درباره منابع این کتاب توضیح داد: در این کتاب بیشتر به مطالعات کتابخوانی، منظومه مقام معظم رهبری و منظومه امام (ره) پرداختیم. همچنین در منابع کتاب، از رسانهها استفاده و سعی کردهایم بیشتر وجه رسانهای داشته باشد و تحلیل تاریخ نداشته باشیم.
وی درباره مدت زمان تکمیل این اثر گفت: نزدیک دو سال و نیم تا سه سال تکمیل کتاب زمان برد.
وی در توضیحات بیشتری عنوان کرد: کتاب «کلاه جدید فرنگی» سه فصل دارد؛ در فصل اول مقدمهای کوتاه به استعمار کهنه، استعمار نو، اشکال آمریکا و استعمار هند، حضور استعمارگران در ایران را داریم. در فصل دوم اشاره کردهایم که داستان استعمار فرانو با دو رویداد اتفاق میافتد و رویداد دوم بعد بینالمللی دارد و نخستین اتفاق انقلاب اسلامی است که میتوانید در آن جبهه شیطانی را در جبهه انقلابی ببینید. هنچنین در خصوص اقتصاد، نقش دلار، صندوق بینالمللی پول، استفاده ابزاری از حقوق بشر، جهانیسازی و جهانی شدن، عضویت کشورهای مستقل در کنوانسیون بینالمللی و دیگر موارد صحبت کردهایم.
وی افزود: همچنین در فصل سوم این کتاب درباره مجاهدت علما در استعمار، نقش امام در استعمار، نقش مقام معظم رهبری، اقدامات شهید سلیمانی و سید حسن نصرالله صحبت کردهایم.
نویسنده کتاب «کلاه جدید فرنگی» بیان کرد: سالهاست با مجمع انقلاب اسلامی کار میکنیم و از سال ۱۳۸۸ نمکگیر قدر ولایت شدیم و امیدواریم برای آثار بعدی هم در خدمت این عزیزان باشیم.
وی در ادامه سخنانش گفت: مطالعه این کتاب را همه جوانها، مخصوصا آشنایی روشهای دشمنها تحت عنوان جنگ شناختی و انواع این جنگها مانند داشتن سواد رسانه را معرفی کردهام.
هیچ صلحی برای جنگ شناختی نیست
عباس حاجی نجاری، کارشناس، ضمن تبریک سالروز میلاد امام هشتم شیعیان عنوان کرد: سه مرحله در کتاب «کلاه جدید فرنگی» اشاره شده است، استعمار کهن، استعمار نو و استعمار فرانو که مواردی در این سه دوره اشاره شده است. باتوجه به حساسیتهایی که وجود دارد، تأکید بنده بیشتر بر دوره جدید است.
وی ادامه داد: چیزی که در این دوره مطرح است و ما تحت عنوان استعمار فرانو از آن یاد میکنیم، به حرکت انقلاب اسلامی در شکلگیری یک نظام در ارزشهای دینی برمیگردد و از شکلگیری انقلاب اسلامی، راهبردهایی برای مهار انقلاب اسلامی به کار برده شد.
حاجی نجاری عنوان کرد: ابزار قدرت نرم و تحقیقات رسانهای برای مواجهه با جامعه به کار میرود؛ لذا صحنه مواجهه با انقلاب اسلامی خیلی پنهان نیست. در جنگ نرم دشمن صراحتاً هدف را قرار میدهد؛ اما در جنگ شناختی بدون نشان دادن هدف، به شکلی کنار جامعه هدف قرار میگیرد که بدون اینکه جامعه هدف متوجه هدف شود، با او همسو میشود.
وی درباره جنگ شناختی گفت: اطلاعات را میتوان سوخت جنگ شناختی عنوان کرد. جنگ شناختی از فرد گرفته تا دولتها و جهان را در بر میگیرد. در جنگ شناختی هر نوع استفاده از فناوریهای مدرن یک هدف بالقوه است. جنگ شناختی بیشتر بر اساس موقعیت فرهنگی و روانی است تا موقعیت جغرافیایی. هیچ صلحی برای این نوع جنگ نیست و محدودیت زمانی ندارد. میدان این جنگ از طریق اینترنت جهانی است.
حاجی نجاری درباره نظام جمهوری اسلامی بیان کرد: آنچه انقلاب اسلامی یا نظام جمهوری اسلامی را از دیگر کشورها متمایز میکند، ایده مبتنی بر نظام است. تحولات در تاریخ خیلی مهم است و وقتی انقلاب اسلامی پیروز شد، مهمترین پدیده انقلاب سرنگونی رژیم شاه نبود. جنگ ایران و عراق پس از جنگ جهانی دوم، جنگی بود که دو ابرقدرت پشت یک کشور و در کنار صدام ایستادند و هدف براندازی نظام جمهوری اسلامی بود. چون گمان میکردند اگر این نظام شکل بگیرد، بنیانهای این دو قدرت را برانداز میکند.
آمریکا و شوروی با تمام توان پشت صدام بودند
وی افزود: ما ۴۲ کشور را در فهرست حامیان آمریکا داشتیم. صحنه دفاع مقدس و جنگ، ایستادگی و کارآمدی انقلاب اسلامی را نشان داد. جنگ آینده بشر را جنگ تمدن تشکیل میدهد؛ لذا وقتی تمام مدلهای انقلاب اسلامی معطوف ماندند، به جنگ شناختی ختم شدند.
منبع: روابط عمومی مجمع ناشران انقلاب اسلامی
source