Wp Header Logo 827.png
شکل‌گیری جشنواره صبح برای پاسخگویی به بنگاه‌های رسانه‌ای غربی

قائم مقام معاون برون مرزی سازمان صدا و سیما و دبیر سومین جشنواره بین‌المللی «صبح» هدف اصلی این جشنواره و اختصاص بخش ویژه برای فلسطین را در جهت تقابل با رسانه‌های جهانی تأثیرگذار و پاسخگویی به بنگاه‌های رسانه‌ای غربی دانست.  

خبرگزاری میزان

احسان کاوه، قائم مقام معاون برون مرزی سازمان صدا و سیما و دبیر جشنواره صبح در گفت‌و‌گو با خبرگزاری میزان درباره اهداف برگزاری این رویداد بین‌المللی اظهار کرد: موضوع محوری جشنواره صبح «رسانه و نظم نوین جهانی» است. نظم نوین جهانی یا جهان چندقطبی، پدیده‌ای است که روند شکل‌گیری آن با سرعت در حال تحقق است. در این شرایط جدید، نقش و مسئولیت رسانه‌ها از مباحث اصلی این رویداد به شمار می‌رود.

وی افزود: یکی از بخش‌های ویژه این جشنواره رسانه‌ای، موضوع فلسطین است که به دلیل اهمیت محوری آن برای جمهوری اسلامی ایران و سازمان صدا و سیما، در هر سه دوره برگزاری جشنواره مورد توجه قرار گرفته است. در این بخش، جوایز متعدد به آثاری اختصاص می‌یابد که به این موضوع پرداخته‌اند. هدف از این اقدام، تقابل با رسانه‌های جهانی تأثیرگذار و پاسخگویی به بنگاه‌های رسانه‌ای غربی است.

قائم مقام معاون برون مرزی سازمان صدا و سیما با تاکید بر اینکه مفهوم جهان چند قطبی به شرایطی اشاره دارد که پس از جنگ جهانی دوم به تقسیم جهان به قطب‌های شرق و غرب انجامید، گفت: در سال‌های بعد، این تصور ایجاد شد که تنها ابرقدرت موجود، ایالات متحده آمریکا است و رسانه‌های جریان اصلی Mainstream باعث شدند صدای ملت‌های مختلف با دیدگاه‌های متنوع به گوش جهانیان نرسد. در این میان، مردمی که در کشور‌های کوچک با فرهنگ‌های غنی و تنوع چشمگیر زندگی می‌کنند، مورد بی‌توجهی قرار گرفتند.

کاوه در ادامه اظهار کرد: امروزه نقد رسانه‌های جریان اصلی و قدرت‌های جهانی به این موضوع معطوف است که چگونه می‌توان امکان شنیده شدن صدای ملت‌ها را فراهم و رسانه‌هایی مستقل و اثرگذار در عرصه جهانی ایجاد کرد. این مسئله از مهم‌ترین دغدغه‌های فعالان حوزه رسانه به شمار می‌رود.

دبیر جشنواره صبح در خاتمه اظهاراتش تاکید کرد: اتفاقات اخیر، ظلم‌های چند دهه‌ای نظام استکباری غرب را بیش از پیش آشکار ساخته و موجب شده است که مردم جهان با جدیت بیشتری به این موضوعات بیندیشند. جشنواره صبح این فرصت را داشته است تا با ایجاد پیوند میان مضمون اصلی خود و مسئله فلسطین، افرادی را گرد هم آورد که دغدغه‌های فکری مشترکی دارند و تولید آثاری همچون فیلمی که امروز شاهد آن بودید، از نتایج این همگرایی است.

انتهای پیام/

source