به گزارش خبرنگار فرهنگ دفاعپرس، آیین رونمایی از رمان «صنم گیان» به قلم شاهدخت حیدری که به همت سازمان ادبیات اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان ایلام منتشر شده است، در غرفه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مستقر در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با حضور نویسنده این کتاب رونمایی شد.
در ابتدا، شاهدخت حیدری نویسنده کتاب به چرایی نامگذاری رمان پرداخت و با بیان اینکه «صنم» یک اسم بومی و منطقهای و زنانه است، اظهار داشت: صنم یک دختر معمولی روستایی ست که در یک روستای مرزی در استان ایلام زندگی میکند. من همیشه میگویم، آدمهایی که مرزنشین هستند شاید سرشت و وجودشان با دیگران مقداری متفاوت باشد چراکه از همان روز اول با احساس مسوولیت قد میکشند و بزرگ میشوند و انگار مسوولیتی بر دوش دارند که مرزها را حفظ کنند.
نویسنده رمان «صنم گیان» تصریح کرد: رمان صنمجان حکایتِ یک دختر نوجوان ایلامی است که در دهه ۵۰ تا ۷۰ دستخوش اتفاقات سیاسی قرار میگیرد؛ در شرایطی در مناطق روستایی دختران زود ازدواج میکردند، صنم تلاش میکند ادامه تحصیل دهد و آیندهی دیگری داشته باشد و طور دیگری فکر میکند.
وی ادامه داد: قهرمان داستان صنمجان بعد از اینکه ازدواج میکند، خودش و همسرش دستخوش اتفاقات جنگ قرار میگیرد؛ رمان صنم جان درباره زندگی یک خانواده است که اتفاقات یک استان را روایت کند. من در این کتاب سعی کردم به اتفاقاتی بپردازم که برای تمام مردم استان ایلام عمومیت داشت و رقم خورده است. این کتاب، یک رمان پُر از احساس و امید و شور هیجان است که به روایت جنگ در ایلام پرداخته است.
صنمجان یک رمان مبتنی بر واقعیت است
مدیر ادبیات اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و مقاومت ایلام درباره چگونگی شکلگیری این رمان گفت: یک روز شاهدخت حیدری نویسنده رمان صنم گیان به اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و مقاومت استان مراجعه کردند و طرح رمانشان را ارائه کردند که ما از طرح اولیه ایشان استقبال کردیم برای چاپ آن حمایت کردیم که تحریر این رمان در سال ۱۴۰۲ به اتمام رسید. با اینکه محتوا و شکل اثر رمان و داستان است، اما به فرهنگ و اعتقادات مردم منطقه ایلام به درستی پرداخته است.
وی با بیان اینکه در استان ایلام ۱۸ ماه قبل از تهاجم رژیم بعثی صدام درگیریهای مرزی وجود داشت، گفت: این رمان با وجود اینکه رمان است، مبتنی بر واقعیت است. نویسنده «صنم گیان» بخاطر سابقه و تجربهی گذشته خودشان مورد حمایت قرار گرفت و این رمان در سال ۱۴۰۳ به چاپ رسید.
سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران ۱۷تا۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امامخمینی (ره) برگزار خواهد شد. همزمان با برگزاری بخش حضوری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ تهران، بخش مجازی نمایشگاه نیز در سامانه book.icfi.ir امکان خرید غیرحضوری کتاب را برای علاقهمندان مهیا میکند.
انتهای پیام/ 121
source