Wp Header Logo 1043.png

به گزارش گروه گروه فرهنگ دفاع‌پرس، حجت‌الاسلام سیدعبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، در هشتاد و ششمین جلسه کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین حسینی با تأکید بر پویایی و نوآوری در خدمت به فرهنگ عاشورا اظهار داشت: سخنی از امیرالمؤمنین علی (ع) وجود دارد که بر انجام کار‌های نو و نوآوری تأکید کرده است، در این راستا دو نوع نوآوری وجود دارد؛ بدعت ناپسند که خلاف مسیر حق است و نوآوری سازنده که همسو با ارزش‌های دینی است؛ از این رو برنامه‌های اربعین باید همواره پویا و رو به پیشرفت باشد، چنانکه شاهدیم هر ساله بر عظمت این حرکت افزوده می‌شود و یاران جدیدی به این صف می‌پیوندند.

«معنویت و اخلاق» و «سبک زندگی»؛ دو مؤلفه مورد توجه در سفر اربعین 

وی با اشاره به همکاری بین‌المللی در خدمت به زائران افزود: در دیدار با سفیر قطر تأکید کردم که این کشور با توجه به امکانات گسترده از جمله مساجد بزرگ که در منطقه‌ای میان مکه تا مدینه دارد، می‌تواند خدمات ارزشمندی به زائران حسینی ارائه دهد. نمونه الهام‌بخش در این زمینه، موکب‌های فلسطینی‌ها در مسیر پیاده‌روی اربعین است که با وجود تمام محدودیت‌ها، خدمات شایانی ارائه می‌دهند. از سفیر عربستان نیز دعوت به همکاری شده است. پیشنهاد می‌کنم وزارت امور خارجه و بعثه مقام معظم رهبری با صدور دعوت‌نامه‌ای مشترک، از سفرای کشور‌های منطقه برای بازدید از برنامه‌های اربعین دعوت کنند؛ چرا که حضور عینی این شخصیت‌ها قطعاً تأثیر عمیقی خواهد داشت.

اهمیت درک مسئله خدمتگزاری به زائران

حجت‌الاسلام نواب با تأکید بر امر خدمتگزاری به زائران گفت: همه ما باید همچون شهید محسن حججی، تمام وجودمان را در راه امام حسین (ع) فدا کنیم. این مسیر، فراتر از هر سیاست و محدودیت‌های مرسوم است و فقط با عشق و اخلاص می‌توان در آن قدم نهاد.

وی با اشاره به رهبری داهیانه و پویای مقام معظم رهبری بیان کرد: امسال، اولین قسمت سخنان مقام معظم رهبری در دیدار با دست‌اندرکاران حج به موضوع دلجویی از خانواده‌های جان‌باختگان اختصاص داشت. همه کسانی که در آن جلسه حضور داشتند، منتظر بودند تا رهنمود‌های ایشان را بشنوند، اما تأکید رهبر معظم انقلاب بر خانواده‌های جان‌باختگان بود و تعابیری مطرح کردند که انسان را به شکرگزاری وا می‌دارد. این بخش از سخنان ایشان باید بار‌ها از رسانه ملی پخش شود. دولت نیز با تمام وجود در خدمت این خانواده‌ها است، اما دولت نمی‌تواند جای آن پدر نان‌آور خانواده را که اکنون نیست، پر کند و رهبری با سخنان خود این خلأ را پر می‌کنند. این حرکت پویا از سوی رهبری به انسان انگیزه می‌دهد تا سال به سال برنامه‌های نوینی داشته باشد.

«معنویت و اخلاق» و «سبک زندگی»؛ دو مؤلفه مورد توجه در سفر اربعین 

حجت‌الاسلام نواب ادامه داد: رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی به هفت موضوع مهم یعنی علم و پژوهش، معنویت و اخلاق، عدالت و مبارزه با فساد، استقلال و آزادی، عزت ملی و روابط خارجی، مرزبندی با دشمن و سبک زندگی تأکید کرده‌اند. در سفر اربعین نمی‌توانیم به تمام این موارد بپردازیم، اما دو مورد «معنویت و اخلاق» و «سبک زندگی» از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند. خانواده‌های مؤمنی که در اربعین حضور می‌یابند، معمولاً این موارد را رعایت می‌کنند، اما برخی ممکن است، به این مسئله توجه نکنند، اما زمینه پذیرش آن را دارند. اینجا است که باید از فرصت استفاده کنیم و با الهام از دعوت امام سجاد (ع)، کاستی‌های آنها را برطرف کنیم.

وی با تأکید بر جهاد تبیین و روشنگری گفت: هر حرکتی که پس از عاشورا اتفاق افتاده، در حوزه اربعین پررنگ‌تر شده است و روشنگری مقام معظم رهبری در این زمینه بسیار تأثیرگذار است و نیاز داریم تا این مسیر را ادامه دهیم.

حجت‌الاسلام نواب بهره‌گیری از نهج‌البلاغه و سبک زندگی را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: مقام معظم رهبری در پیام نوروزی امسال به نهج‌البلاغه امام علی (ع) اشاره کردند. آغاز حرکت پیاده‌روی اربعین نیز از محل شهادت ایشان است. از این رو به نظر می‌رسد باید برای نهج‌البلاغه در اربعین برنامه‌ریزی ویژه‌ای انجام دهیم. پیش از این، ستاد عمره و دانشگاهیان برای زائران، مجموعه‌ای با عنوان «مفاتیح دانشجویی» تهیه کرده بود که بسیار مفید بود؛ بنابراین می‌توانیم با الهام از فرمایشات رهبر معظم انقلاب، سبک زندگی و معنویت را از نهج‌البلاغه استخراج کنیم و برای رفع کسالت‌های روحی جامعه از آن بهره ببریم.

انتهای پیام/ 121

source