Wp Header Logo 1050.png

به گزارش خبرنگار فرهنگ دفاع‌پرس، کتاب «گوهر‌های حکیمانه: تازه‌هایی از بقیةالاولیاء حضرت آیت‌الله بهجت (ره)» که دربرگیرنده نکات مختصر و مفید آیت‌الله العظمی بهجت (ره) در امور مختلف سیاسی، مذهبی و اجتماعی است، به نگارش «مهدی عاصمی» توسط انتشارات «خادم‌الرضا (علیه‌السلام)» منتشر شده است.

گزیده‌ای از نکات آموزنده آیت‌الله العظمی بهجت (ره) در «گوهر‌های حکیمانه» / اتونشر

این کتاب در ۹ بخش منتشر شده است که بخش اول آن با عنوان «ختم‌ها و ذکرها» در مورد گزیده‌ای نکات ایشان در برخی موارد شامل ازدواج، فرزندآوری، روزی، نماز، حافظه و… است. بخش دوم با عنوان «پند‌های اخلاقی» شامل گزیده‌ای از نکات ایشان در امور اخلاقی است. 

بخش سوم کتاب «گوهر‌های حکیمانه» با عنوان «رهنمود‌های اجتماعی و سیاسی» در مورد گزیده‌ای از فرمایشات آیت‌الله العظمی بهجت (ره) در امور اجتماعی و سیاسی است. بخش چهارم کتاب با عنوان «اهل بیت (علیهم‌السلام)» در مورد گزیده‌ای از نکات معظم‌ٌله (ره) در مورد درک انسانی از مقام ائمه (علیهم‌السلام) است. بخش پنجم یا عنوان «احتجاج‌ها» شامل برخی نکات ایشان در مورد جامعه اسلامی است. «احتجاج» به معنای حجت و دلیل آوردن است. 

بخش ششم این کتاب با عنوان «معارفی از اسلام» شامل گزیده‌ای از نکات ایشان در مورد قرائت قرآن و تدبر در آن، نماز و نماز جماعت و… است.

بخش هفتم کتاب با عنوان «دیدگاه‌های فقهی» نکاتی در مورد امور فقهیِ اسلامی هستند که آیت‌الله العظمی بهجت (ره) آنها را نقل کرده‌اند. بخش هشتم با عنوان «دیگران در دیده آیت‌الله العظمی بهجت (ره)» شامل نظرات معظمٌ‌له در مورد برخی از شخصیت‌های دنیای اسلام از جمله حضرت ابوطالب (ع)، سلمان فارسی (ع)، امام خمینی (ره)، سیدبن‌طاووس (ره)، آیت‌الله بهاءالدینی (ره) و… است. واپسین بخش کتاب با عنوان «داستان‌هایی از زبان آیت‌الله العظمی بهجت (ره)» نیز شامل برخی داستان‌های آموزنده‌ای از شخصیت‌های دنیای اسلام است که ایشان آنها را تعریف کرده‌اند. 

یکی از ویژگی‌های خوبی که این کتاب دارد، آن است که نگارنده برای هر موضوع سعی کرده است سراغ مطالب مختصر و مفیدی از زبان آیت‌الله العظمی بهجت (ره) برود تا با یک تیر، دو نشان بزند؛ هم باعث خستگی مخاطب نشود و هم مطلب را به سمع و نظر او برساند. 

بخشی از متن این کتاب به شرح زیر است:

«دعا برای فرج

روایت دارد که در آخرالزمان همه هلاک می‌شوند به‌جز کسی که برای فرج دعا می‌کند. گویا همین دعا برای فرج یک امیدواری و یک ارتباط روحی با صاحب دعاست. همین، مرتبه‌ای از فرج است.

احتمال می‌دهم که معنای روایت «إِنَّ فِی ذلکَ فَرَجَکُم» همین باشد. شما اگر موفق به (خواندن) این دعا شدید، همین، یک مرتبه‌ای از فرج است.

مطلب دیگر اینکه اگر کسی برای فرج دعا بکند، آن (شخص) معتقد به آخرین رکن ایمان است. (خارج اصول، جلسه ۴۱)»

انتهای پیام/ 118

source