Wp Header Logo 1177.png

به گزارش ایکنا؛ «تو زودتر بکش» آخرین اثر تحقیقی نرونین برگمن» نویسنده اهل اسرائیل است. کتاب، روایتی «اسرائیلی» از پیش‌زمینه‌ها و روند تشکیل سازمان‌های اطلاعاتی این رژیم است و در این بین، بیش از هر چیز بر ترورهای صورت‌گرفته از سوی این دستگاه‌ها تمرکز دارد.

برگمن، برای به‌دست‌آوردن تصویری از سیر و عملکرد این دستگاه‌ها، هزاران سند (که برخی از آنها، محرمانه بوده و به‌صورت غیرقانونی در اختیار او قرار گرفته) و تعداد بی‌شماری کتاب و مقاله را بررسی کرده است. اما اهمیت بیشتر این کتاب، به صدها مصاحبه اختصاصی نویسنده با کسانی برمی‌گردد که خود به‌صورت مستقیم در این سازمان‌ها(یا در وقایع مورد اشاره در کتاب) حضور داشته‌اند و رتبه‌ی سازمانی یا عملیاتی برخی از آن‌ها نیز در بالاترین سطح بوده و همین، اطلاعات آن‌ها را به‌معنای دقیق کلمه «دست اول» کرده است.

مجموعه‌ «تو زودتر بکش» حکایت رژیمی است که مطابق محاسبات برگمن پس از جنگ جهانی دوم، از پیش از اعلام موجودیت رژیم اسرائیل در سال 1948 تاکنون به بیش از 2300 عملیات ترور هدفمند دست زده با این ادعا که تلمود می‌گوید: «اگر کسی آمد تو را بکشد، بلند شو و تو زودتر او را بکش.» قربانیان این ترورهای پرشمار اغلب فلسطینی‌ها بوده‌اند؛ ولی در میان آنها مصری‌ها، سوری‌ها، لبنانی‌ها و ایرانی‌ها نیز هستند.

پیش از این سه جلد از این مجموعه به همت انتشارات شهید کاظمی منتشر شده بود و حالا جلد چهارم این مجموعه هم‌زمان با سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران متولد شده است.

در بخشی از کتاب آمده است:

در بین دستگاه‌های اطلاعاتی، شین‌بت اولین دستگاهی بود که دوباره سرپا شد. رئیس این سازمان، عامی عایالون و کمیته‌های تحقیقی که او برپا کرده بود تا ببینند کجای کار اشتباه بوده به این نتیجه رسیدند که شین‌بت در دو حوزه از حوزه‌های اصلی فعالیتش ضعیف و ناکارآمد شده است.

اولین حوزه، حوزۀ جمع‌آوری اطلاعات بود. چند دهه بود که شین‌بت به اطلاعاتی که از منابع انسانی به دست می‌آورد تکیه داشت اما این منبع تقریبا دیگر خشک شده بود. هنوز هیچ جایگزینی برای صدها جاسوس فلسطینی‌ای که شین‌بت پس از عقب‌نشینی اسرائیل از اراضی فلسطینی (در پی توافقات اسلو) از دست داد، پیدا نشده بود. شین‌بت در ایجاد راه‌های جایگزین هم با ناکامی مواجه شده و نمی‌توانست در داخل حماس هم جاسوس به خدمت بگیرد چون حماس یک جنبش ایدئولوژیک – مذهبی بود که احتمال کمتری وجود داشت که اعضایش در مقابل تطمیع، وسوسه شوند. یکی از اولین کمیته‌های تحقیق که شین‌بت تشکیل داد، این مسئله را به صورت مختصر (و با لحنی محکوم‌کننده) بیان کرد: «سازمان [شین‌بت]، خودش را با محیطی که در آن فعالیت می‌کند وفق نداده است.»

نارسایی دوم، کاری بود که شین‌بت با همان اطلاعاتِ جمع‌آوری‌شده انجام می‌داد. عایالون سری به بایگانی‌های سازمان زد و با ناباوری به مخزن‌های عظیمی چشم دوخت که با صدها هزار کلاسور مقوایی پر شده بود. او [بعد از این بازدید] در یکی از جلسات سطح بالای فرماندهی شین‌بت گفت: «ما داریم شبیه یه سازمان قرون وسطایی رفتار می‌کنیم. یه بایگانیِ این شکلی، این امکان رو نمی‌ده که بشه در لحظه [و در زمان وقوع جریانات] یه تصویر اطلاعاتی به دست آورد. حتی اگر همۀ اطلاعاتی [که لازم داریم] هم توی این پرونده‌ها وجود داشته باشه، [با این وضعیت بایگانی و پراکندگی] هیچ کمکی بهمون نمی‌کنه.»

«تو زودتر بکش4» در 424 صفحه قطع رقعی با شمارگان هزار نسخه و با قیمت 330 هزار تومان توسط وحید خضاب ترجمه و از سوی نشر شهید کاظمی به بازار نشر عرضه شده است.

همچنین، سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۱۷ تا ۲۷ اردیبهشت‌ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلی امام خمینی(ره) در حال برگزاری است. هم‌زمان با برگزاری بخش حضوری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ تهران، بخش مجازی نمایشگاه نیز در سامانه book.icfi.ir امکان خرید غیرحضوری کتاب را برای علاقه‌مندان مهیا می‌کند.

انتهای پیام

source