Wp Header Logo 1086.png

به گزارش گروه فرهنگ دفاع‌پرس، «محمدحسن سمسار» نویسنده و پژوهشگر تاریخ، به جایگاه تاریخی خلیج فارس اشاره کرد و اظهار داشت: قرن‌هاست که خلیج فارس یکی از مراکز مهم اقتصادی جهان بوده و همچنین مرکزی برای تحولات سیاسی جهانی و عرصه‌ای برای مبارزات اقتصادی و سیاسی محسوب می‌شود. به نظر من، دو عامل اصلی وجود دارد که باید در بررسی جایگاه خلیج فارس مدنظر قرار گیرد: عامل اقتصادی و عامل سیاسی.

خلیج فارس بخشی جدایی‌ناپذیر از هویت ملی ایران است

این نویسنده و پژوهشگر تاریخ در ادامه افزود: از نظر اقتصادی، این منطقه نه تنها برای کشورهای پیرامون، بلکه برای اقتصاد جهانی نیز بسیار اهمیت دارد. همچنین از لحاظ سیاسی، خلیج فارس و سرزمین عزیز ما ایران، در معادلات جهانی نقشی مهمی ایفا کرده‌اند.

وی با اشاره به تلاش برخی کشورها برای تحریف نام این دریا، بیان کرد: اهمیت ژئوپولیتیک و اقتصادی خلیج فارس موجب شده که این منطقه همواره هدف بی‌مهری و تعرض بیگانگان قرار گیرد. متأسفانه این روند در سال‌های اخیر نیز ادامه داشته و تحریف نام خلیج فارس، به شکلی فرهنگی در حال بروز است.

سمسار ادامه داد: خلیج فارس بخشی جدایی‌ناپذیر از هویت تاریخی و ملی ماست. این در حالی است که برخی بیگانگان با نادیده گرفتن اسناد تاریخی، نامی جعلی و ساختگی از خلیج فارس را به کار می‌برند؛ در حالی که این دریا از دیرباز متعلق به ایران بوده و ایرانیان از کهن‌ترین دوران‌ها در آن کشتیرانی کرده‌اند.

این نویسنده و پژوهشگر تاریخ به نقش تاریخی خلیج فارس در اقتصاد جهانی اشاره کرد و گفت: بندر تاریخی سیراف نمونه‌ای بارز از نقش اقتصادی خلیج فارس است که برای چندین قرن، مرکز تجارت بین اروپا، آسیا، چین و هند بوده است.

وی بر لزوم هوشیاری ایرانیان در حفظ هویت ملی‌شان تأکید کرد و گفت: بیگانگان کوشیده‌اند نام اصیل خلیج فارس را تغییر دهند، اما حقیقت روشن است و دنیا این تلاش‌ها را جعلی می‌داند. همان‌طور که در ضرب‌المثل فارسی آمده: «عرض خود می‌برند و زحمت ما می‌دارند.»

سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۱۷ اردبیهشت شروع شده و تا ۲۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی(ره) برپا خواهد بود. این رویداد به‌صورت مجازی نیز در book. icfi.ir در حال برگزاری است.

انتهای پیام/ 121

source