Wp Header Logo 1391.png

به گزارش خبرنگار فرهنگ دفاع‌پرس، آیین رونمایی از کتاب «خوانش‌هایی از دیپلماسی فرهنگی تراز انقلاب» با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین «محمدمهدی ایمانی‌پور» رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، «محمدهادی فلاح‌زاده» عضو شورای عالی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حجت‌الاسلام والمسلمین «حمیدرضا ارباب‌سلیمانی» معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، «حسین دیوسالار» معاون همکاری‌های علمی و فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، «مهدی فیاضی» مدیرعامل مؤسسه فرهنگی بین‌المللی «الهدی» و «محسن جوادی» رئیس نمایشگاه کتاب ظهر امروز (دوشنبه) در سالن سرای اهل قلم در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار شد.

آیین رونمایی از کتاب «خوانش‌هایی از دیپلماسی فرهنگی تراز انقلاب» برگزار شد

حجت‌الاسلام والمسلمین ایمانی‌پور در ابتدای این نشست در توضیح این کتاب اظهار داشت: این کتاب مجموعه‌ای از یادداشت‌هایی است که بعد از فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی می‌نوشتم. کتاب «خوانش‌هایی از دیپلماسی فرهنگی تراز انقلاب» شامل ۹۸ یادداشت است که تبدیل به این کتاب شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین ایمانی‌پور گفت: درک شرایط ایران و انقلاب اسلامی برای روایت درست بسیار اهمیت دارد. به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی در یک پیچ تاریخی و در گام دوم انقلاب اسلامی قرار داریم و باید بگوییم که در چه شرایطی قرار داریم. 

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ادامه داد: تمدن‌سازی فرایندی است که مراحل مختلفی دارد و جریان مقاومت یکی از حلقه‌های نوین تمدن نوین اسلامی است. هیچ‌چیز به اندازه جریان مقاومت و اتفاقی که در فلسطین افتاد، ما را به اتحاد اسلامی نزدیک‌تر نکرده بود. 

وی افزود: من تلاش کردم موضوع مقاومت را آنطور که هست تبیین کنم و موضوع لیبرال دموکراسی را هم آنگونه که هست، نقد کنم.

در ادامه «محمدهادی فلاح‌زاده» عضو شورای عالی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اظهار داشت: این کتاب به بررسی گفتمان مقاومت و جایگاه آن در برابر گفتمان غرب می‌پردازد. 

وی افزود: نویسنده این کتاب از منظر فرهنگی و سیاسی و اعتقادی به مفهوم مقاومت پرداخته و از این سه وجه به آن معنا بخشیده است. 

فلاح‌زاده در ادامه به نقد و بررسی کتاب «خوانش‌هایی از دیپلماسی فرهنگی تراز انقلاب» پرداخت.

در ادامه حجت‌الاسلام والمسلمین «حمیدرضا ارباب‌سلیمانی» معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: دیپلماسی عبارت است از دانشی که ذیل آن بتوانیم با سایر کشورها ارتباط برقرار کنیم. قرآن نیز بر دیپلماسی فرهنگی تأکید کرده است. 

وی افزود: این کتاب هدیه و الگویی است تا کسانی که می‌خواهند در حوزه دیپلماسی فرهنگی کار کنند، بدانند رهبر معظم انقلاب اسلامی در این مورد چه نظری دارند. اگر بایدها و نبایدهای دیپلماسی فرهنگی را ندانیم، ممکن است به بیراهه برویم. مسیر دیپلماسی فرهنگی، راه نیست؛ بلکه بزرگراه است.

در ادامه «محسن جوادی» رئیس نمایشگاه کتاب ضمن عرض خیر مقدم به میهمانان نمایشگاه کتاب اظهار داشت: خوشحالم نمایشگاه کتاب فرصتی را فراهم کرده است تا رویدادهایی حول معرفی و نقد و بررسی کتاب شکل بگیرد. 

وی افزود: موضوعی که برای کتاب «خوانش‌هایی از دیپلماسی فرهنگی تراز انقلاب» انتخاب شده، موضوع مهمی است. پرداختن به حوزه دیپلماسی فرهنگی ضرورتی است که خوشحالم در این اثر بدان پرداخته شده است.

جوادی گفت: رویدادهایی که در نمایشگاه برگزار می‌شوند، فرصت ارزیابی دقیقی نمی‌دهند؛ بلکه بیشتر برای معرفی هستند تا در فرصتی دیگر بیشتر به این این اقدامات پرداخته شود.

پس از آن «حسین دیوسالار» معاون همکاری‌های علمی و فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اظهار داشت: ما باید دیپلماسی فرهنگی را قلب تپنده تعاملات بین‌المللی بدانیم. گفتمان جمهوری اسلامی ایران در کنار هویت ایرانی_اسلامی ما بیانگر این است که دیپلماسی فرهنگی می‌تواند هم پیش‌برنده و هم گره‌گشا باشد. 

وی افزود: پیام دیپلماسی تراز انقلاب اسلامی مبتنی بر هویت ایرانی_اسلامی شکل می‌گیرد که همواره در بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی تشریح شده است.

سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ۱۷تا۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام‌خمینی (ره) در حال برگزاری است. هم‌زمان با برگزاری بخش حضوری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ تهران، بخش مجازی نمایشگاه نیز در سامانه book.icfi.ir امکان خرید غیرحضوری کتاب را برای علاقه‌مندان مهیا می‌کند.

انتهای پیام/ 118

source