به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت صبح امروز در معراج شهدای تهران برگزار شد.
جلال غفاری قدیر دبیر این جشنواره در این مراسم صحبت کرد و جزئیات این رویداد را اعلام کرد.
غفاری با اشاره به گرامیداشت نام و یاد شهدا در این دوره از جشنواره فیلم مقاومت گفت: بخشهای هجدهمین جشنواره فیلم مقاومت مزین به شهیدانی است که دستی بر هنر هم داشتند. خوشحالم که جشنواره را در حسینیه جماران در کنار روح خدا آغاز کردیم و امروز در کنار یادگاران و یاران امام خمینی گزارشی از برگزاری آن را به شما اصحاب رسانه اعلام میکنیم. شهدا افتخار ما هستند و اسمگذاری به نام شهدا و تمسکجویی از یادمان شهدا سیره پسندیدهای است که ما هم از آن بهره میبریم.
وی ادامه داد: جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت از دوره هفدهم به بعد سنگ بنایی مبتنی بر محتوای «مقاومت» را در پیش گرفت و حضور فیلمسازان در دوره هفدهم در خلیج فارس اتفاق بدیع و جدیدی بود. در دوره هجدهم نیز تلاش شد مزیتهای ایجاد شده در دوره هفدهم شده و محتوای مقاومتی ایجاد شده در آن با قدرت و غنای بیشتری ادامه پیدا کند. همانطور که مستحضرید فراخوان جشنواره هجدهم در 8 بخش اعلام شد؛ بخش اصلی مربوط به آثار داخلی و بینالمللی است که به نام شهید سلیمانی نامگذاری شد. همچنین بخش ویژه دفاع مقدس که پیشینه این جشنواره است به نام مرحوم رسول ملاقلی پور نامگذاری شد. جایزه ویژه فلسطین و دنیای بدون اسرائیل هم مزین به نام شهید اسماعیل هنیه و سید حسن نصرالله شد. افتخار ماست که از دوره هفدهم، سنگ بنای محتوایی جشنواره به یاد آزادسازی قدس و محور مقاومت متمرکز شده است.
دبیر جشنواره فیلم مقاومت تاکید کرد: جشنواره فیلم مقاومت بنا دارد که سینما سهم خود را به فاجعه غزه و کودک کشی در غزه ادا بکند.
غفاری با اشاره به ضرورت تربیت فیلمسازان جوان گفت: از دوره هفدهم بخش ویژه فیلمسازان جوان را در جشنواره فیلم مقاومت اضافه کردیم؛ معتقدیم که در گام دوم انقلاب اسلامی نیازمند حضور نسل دوم فیلمسازان هستیم. امروز نسل جدید فیلمسازان نوید این را میدهند که در آینده جا پای بزرگان عرصه سینمای مقاومت و دفاع مقدس بگذارند.
وی اضافه کرد: بخش فیلمسازان جوان یکی از بخشهای جدی جشنواره امسال است و طی هماهنگی انجام شده با بنیاد ملی نخبگان مقرر شد که برگزیدگان این بخش عضو بنیاد ملی نخبگان شده و از مزایای آن بهره ببرند.
دبیر هجدهمین جشنواره فیلم مقاومت با اشاره به ایجاد یک بخش جدید در جشنواره امسال گفت: محور بعدی جشنواره که یکی از نوآوریهای آن است، تولیدات توسط هوش مصنوعی است که متبرک به نام شهید علم الهدی است و بخش نص صریح نیز متبرک بر نام شهید حججی است. تصمیم گرفتیم برای ارتقای دانش فنی سینماگران و به ویژه نسل جوان، دورههای آموزشی هوش مصنوعی را برگزار کنیم. علاوه براین، بخش فیلمنامه جشنواره هم مزین به نام شهید آوینی است و شاهد ارسال بیش از 900 فیلمنامه به دبیرخانه جشنواره بودیم که میتواند نوید سینمای بهتری در آینده باشد.
وی ادامه داد: بخش پژوهش و نقد علوم انسانی نیز یک جهش در بخش آکادمیک و دانشگاهی است تا از گفتمان نظری سینمای مقاومت صیانت و آن را بازسازی کند. در این بخش، امسال میزبان بیش از 400 اثر در رشتههای کتاب و مقاله و نوشتار هستیم؛ به نظر ما سینمای مقاومت آنی است که در دنیای لیبرال هضم نشود و اقدامات خصمانه دشمنان را به تصویر بکشد.
غفاری آماری از آثار رسیده به جشنواره امسال ارائه کرد و گفت: به جز بخش بینالملل، بقیه آثار از طریق یک پرتال مرکزی به صورت الکترونیک دریافت شد. آثار رسیده و ثبت شده در دبیرخانه جشنواره 5129 اثر است. از این تعداد، 860 فیلمنامه داریم؛ در بخش هوش مصنوعی 368 اثر، در بخش نقد و پژوهش 464 اثر و مابقی آثار دریافتی که بیش از 3100 اثر است، در حوزه فیلم و مدیا قرار میگیرد که شامل فیلم داستانی بلند، کوتاه، مستند و انیمیشن است.
او درباره آثاری که به داوری نهایی رسیدهاند نیز گفت: بعد از دو مرحله غربالگری 900 اثر در بخش های مختلف به داوری نهایی رسیدند که نامزدها به زودی اعلام خواهند شد. در همین جا باید بگویم که در آثار سینمایی بلند 25 فیلم به داوری نهایی رسید؛ در بهش مستند بلند 29 فیلم به داوری نهایی راه پیدا کردند و در بخش انیمیشن بلند 11 اثر توانستند به داوری نهایی برسند. همچنین در بخش آثار کوتاه هم 47 فیلم کوتاه داوری خواهند شد. 32 مستند کوتاه و 39 انیمیشن کوتاه نیز شرایط حضور در بخش داوری نهایی را پیدا کردند.
دبیر جشنواره مقاومت پاسخگوی سوالات خبرنگاران نیز شد؛ او از برگزاری دو رویداد با موضوع هوش مصنوعی خبر داد و گفت: دو رویداد با هوش مصنوعی برگزار کردیم و 70 فیلم با یکدیگر رقابت کردند.
او درباره خانه جشنواره نیز گفت: خانه جشنواره متناسب با نام و محتوای جشنواره مقاومت در باغ موزه دفاع مقدس و مقاومت خواهد بود و اختتامیه آن 3 خرداد ماه است. باید اشاره کنم همزمان با اکران آثار در خانه جشنواره، فیلمها در شهرستانها نیز به نمایش در خواهد آمد و در فضای بینالملل نیز به صورت بستههای فیلم، اکران خواهیم داشت. علاوه براین، هر شب رویدادهایی خواهیم داشت و به بهانه آن اتفاقات مهمی را رقم خواهیم زد. در پایان جشنواره رسانه برتر را هم اعلام خواهیم کرد.
او از برگزاری پیچینگهایی همزمان با برگزاری جشنواره خبر داد و گفت: در طول برگزاری جشنواره اتاق ایده پردازی برای تولید داریم که هر شب در جشنواره برقرار خواهد بود. سرمایهگذاران حضور پیدا خواهند کرد و ایده پردازان نیز به بیان ایدههای خود میپردازند. ما معتقدیم که یک روایت جهانی از مقاومت وجود دارد و بستر بینالمللی نیز برای آن فراهم است؛ در این بین سینما یکی از بهترین زمینهها برای بیان حرف جهانی مقاومت و آرمان فلسطین در سطح جهانی است.
دبیر این رویداد در پاسخ به سوال دیگری درباره تغییر زمان برگزاری هجدهمین جشنواره مقاومت گفت: معتقدیم که جشنوارهها نباید موسمی و فصلی باشند و باید دبیرخانه دائمی داشته باشند. ما این نقیصه را ذر جشنواره مقاومت برطرف کردیم و یک دبیرخانه ثابت راه اندازی کردیم. در مورد انتخاب خلیج فارس به عنوان مکان اختتامیه دوره قبل نیز باید بگویم که اقدام بسیار مهمی بود؛ اما به دلیل گرمای هوا فقط در زمستان میتوانستیم اختتامیه را در آنجا برگزار کنیم؛ پس از جشنواره فجر و و همزمانی با ماه رمضان مجبور شدیم زمان جشنواره را جابهجا کنیم. اکثر رویدادهای سینمایی ما در 6 ماهه دوم سال است و ما دنبال یک زمان طلایی بودیم و این ایام را پیدا کردیم. بنابراین ما رویداد خلیج فارس را حذف نکردیم و در زمانهایی که هوا گرم و اذیت کننده نباشد رویدادهای یکی دو روزه در آنجا برگزار خواهیم کرد.
او درباره مهمانان خارجی جشنواره توضیح داد: بخشی از مهمانان داوران ما هستند، اما بخشی دیگر مهمانان ویژه هستند که به دلیل شرایط خاص امکان اعلام نام آنان را نداریم.
دبیر جشنواره فیلم مقاومت با اشاره به خانواده محوری این رویداد گفت: ما بخش خانواده را بسیار پررنگ دیدیم و تلاش میکنیم بخشی از خانه جشنواره را به اکرانهای عمومی برای مردم اختصاص بدهیم باید مقاومت را برای نسل جوان خود معنادار کنیم و توجه به این بخش از ضرورت هاست. ما در جشنواره امسال توجه ویژهای به زنان و کودکان مقاومت داریم و حتما به این بخش خواهیم پرداخت.
غفاری درباره داوری مردمی نیز توضیح داد: داوری مردمی اتفاق بسیار خوبی است و خانوادههای شهدا را به عنوان مخاطب ویژه جشنواره درگیر داوریها میکنیم.
براساس این گزارش، جشنواره فیلم مقاومت از 28 ام آغاز میشود و در همان شب افتتاحیه تعدادی از برگزیدگان معرفی میشوند و جشنواره تا 2 خرداد ادامه خواهد داشت و اختتامیه سوم خرداد ماه خواهد بود.
انتهای پیام/
source