جوان آنلاین: دبیر هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت با اشاره به اینکه تلاش ما بر این است که این جشنواره به صورت مشترک در کشورهای اطراف هم برگزار شود، تفاوت جشنواره فیلم مقاومت را با سایر فستیوالهای جهان در ایجاد همگرایی و اشتراک کار بین فیلمسازان همگفتمان دانست. وی همچنین تعداد آثار رسیده به دبیرخانه این رویداد در بخشهای مختلفی از جمله فیلمنامه، هوش مصنوعی، نقد و پژوهش، فیلم داستانی، انیمیشن و مستند را ۵ هزار و ۱۲۹ اثر اعلام کرد.
به گزارش «جوان»، جلال غفاریقدیر، دبیر هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت روز گذشته در نشست خبری تشریح برنامههای این دوره از جشنواره گفت: در این دوره سعی کردیم مزیتهای دوره هفدهم را حفظ کنیم و فرهنگ مقاومت را در عرصه فرهنگ، هنر و سینما ساری و جاری کنیم.
بخشهای هشتگانه جشنواره
وی درباره جزئیات فراخوان این دوره از جشنواره عنوان کرد: فراخوان این دوره در هشت بخش اعلام شد و بخش اصلی به نام شهید حاج قاسم سلیمانی نامگذاری شده است. بخش ویژه جشنواره به نام رسول ملاقلیپور، بخش جایزه ویژه فلسطین و جهان بدون اسرائیل به نام شهید شیخحسن نصرالله و اسماعیل هنیه نامگذاری شد. شعار این دوره برپایه گفتمان سال پیش همان «گفتمان مقاومت، طوفانالاقصی، آزادی قدس شریف» است. حقیقتاً امروز غزه، کربلاست و آزادی فلسطین آرمان تمام آزادیخواهان جهان است. کودککشی و جنایت اسرائیل قلب تمام مردم جهان را آزرده کرده و جشنواره مقاومت وظیفه داشت ادای دینی به فلسطین داشته باشد.
دبیر جشنواره درباره توجه به جوانان بیان کرد: تلقی ما این است که در گام دوم انقلاب اسلامی نیاز ضروری به مشارکت فیلمسازان جوان در گفتمان مقاومت داریم. با تأیید بنیاد ملی نخبگان برگزیدگان این بخش عضو بنیاد ملی نخبگان خواهند بود.
وی درباره بخش هوش مصنوعی توضیح داد: بخش تولیدات هوش مصنوعی به نام حسین علمالهدی نامگذاری شد و در این بخش تلاش شد از این فرصت به نفع سینمای مقاومت بهرهبرداری شود و حداکثر استفاده را از ظرفیت هوش مصنوعی داشته باشیم و آثار بسیار متنوعی در حوزه ویدئو، موسیقی، تصویر و متن برای ما ارسال شد.
غفاری ادامه داد: بخش فیلمنامه به نام سیدمرتضی آوینی بود و حضور بیش از ۹۰۰ اثر در این بخش نوید سینمای پربارتری را در آینده خواهد داشت. بخش پژوهش و علوم انسانی یک حرکت و جهش و از نگرش سینمای مقاومت در عرصه نظری صیانت میکند. ما در این بخش، بیش از ۴۰۰ اثر داشتیم. گفتمان ما این است که سینمای مقاومت باید به عنوان یک آورده از طرف جریان مقاومت به دنیا هدیه شود. فیلمسازان بزرگی از سراسر جهان هستند که با جشنواره ارتباط برقرار کردهاند و میخواهند سینما را ناظر بر حقیقت و جهان ببینند. همچنین بخش تولیدات جنبی سینما به نام شهید گودرزینیا مزین شده است.
آمار و ارقام جشنواره
وی درباره تعداد آثار رسیده به دبیرخانه گفت: غیر از بخش بینالملل بقیه آثار را به صورت الکترونیک دریافت کردیم و همه چیز با کمترین خطای انسانی اتفاق افتاد. آثار رسیده به دبیرخانه ۶ هزار و ۱۲۹ اثر هستند؛ فیلمنامه ۸۶۰ اثر، بخش هوش مصنوعی ۳۶۸ اثر و نقد و پژوهش ۴۶۴ اثر. در بخش سینمایی بلند ۲۵ فیلم به داوری نهایی رسیدند. در بخش مستند بلند ۲۹ اثر، در بخش انیمیشن بلند هفت اثر، در بخش فیلم کوتاه ۴۷ اثر، در بخش مستند کوتاه ۳۲ اثر و در بخش انیمیشن کوتاه ۳۹ اثر به داوری نهایی رسیدند. جشنواره در باغموزه دفاع مقدس و مقاومت برگزار میشود که نسبت جشنواره را با این تفکر پررنگتر میکند. دبیر جشنواره مقاومت افزود: شنبه جشنواره افتتاح میشود و اکران فیلمها در سه سالن برگزار خواهد شد. همزمان در ۲۲ استان هماهنگیهایی انجام شده تا آثار در این استانها اکران شوند. اکرانهای مردمی جشنواره مقاومت نیز در جغرافیای متفاوت و بستههای متنوع درحال برگزاری است.
غفاری درباره جایزه رسانه برتر گفت: یکی از جوایزی که در جشنواره فیلم مقاومت دنبال شده، اعلام رسانه برتر است و ممکن است یک یا چند رسانه به عنوان برگزیده این بخش معرفی شوند. اکنون داوری سه بخش انجام شده و سایر بخشها هم در چندروز آینده نهایی خواهند شد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه یکی از برنامههای جنبی ما در خانه جشنواره اتاق ایدهپردازی برای تولید است که به آن پیچینگ میگویند، افزود: این بخش در دوره گذشته به صورت سازمانی اتفاق افتاد و هر استان متقبل میشد که از ساخت یک فیلم درباره یک شهید حمایت کند. فیلم «پیشمرگ» نیز از ایدههایی بود که در دوره هفدهم پایهگذاری شد. روایت فتح برای فیلمهای کوتاه و فیلمسازان جوان نیز برنامه تولید دارد. بالغ بر هزار و ۹۰۰ اثر از کشورهای مختلف در جشنواره حاضر شدند.
دبیر جشنواره مقاومت تصریح کرد: حاج نادر طالبزاده دین زیادی بر گردن ما دارد و بخش پژوهش به نام شهید نادر طالبزاده نامگذاری شده است. خانه جشنواره توسط دوستان فنی بررسی شد و ظرفیتهای باغموزه ارتقا پیدا کرده است و به نظر سطح حرفهای موزه دفاع مقدس کم از پردیسهای سینمایی ندارد.
رانتهای سیاسی اکران و پخش
غفاری درباره دلیل فروش کم آثار دفاع مقدس در گیشه با وجود برگزاری متعدد جشنوارههای موضوعی گفت: به نظرم مردم به سینمای مقاومت اقبال دارند، اما اینکه اکران و پخش دارای سوگیریهای سیاسی است یا نه باید درباره این مسئله صحبت کنیم. برخی آثار بسیار فاخر و خوب هستند، اما در توزیع اثر ما با رانتهایی مواجه هستیم. اینکه آثار دفاع مقدس در گیشه نمیفروشند به این دلیل نیست که آثار خوبی تولید نمیشوند.
وی درباره دلیل برگزار نشدن جشنواره در خلیج فارس توضیح داد: جشنواره مقاومت را نباید صرفاً به یک رویداد در سوم خرداد محدود کرد. جشنوارهها باید صاحب دبیرخانه دائمی شوند. این جشنواره دبیرخانه دائمی سه ساله دارد و ما در طول سال نیز رویدادهایی برگزار خواهیم کرد. ما میخواستیم زمان مناسبی برای این رویداد انتخاب کنیم و برگزار نشدن جشنواره در خلیج فارس به دلیل بحث مالی و امنیتی نبود.
دبیر جشنواره درباره توجه به خانواده و زنان گفت: جشنواره اصلاً نگاه جنسیتی ندارد، زیرا زنان همواره پابهپای مردان در هر زمینهای حرکت کردهاند. در میان آثار ارسالی به دبیرخانه نیز چند فیلمساز خانم داشتیم. یکی از محورهای اصلی مقاومت کودکان، زنان و خانواده است و ما نمیتوانیم این بخش را حذف کنیم. غفاری در پایان خاطرنشان کرد:. سینمای مقاومت سرشار از غم و اندوه نیست. ما باید از گذشته پلی درست کنیم برای آینده. مقاومت وعده آینده دارد و سینمای مقاومت مانند اربعین یک جوشش و حرکت است که آینده را میسازد.
source