Wp Header Logo 1855.png

به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست خبری هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت امروز ۲۳ اردیبهشت‌ با حضور جلال غفاری‌‌قدیر، دبیر جشنواره و اصحاب رسانه در معراج شهدای تهران برگزار شد.

غفاری‌قدیر در ابتدای سخنان خود با اشاره به انتخاب این مکان معنوی برای برپایی نشست گفت: نشست دوم را در جوار پیکر پاک شهدا برگزار کردیم، چراکه شهدا ناظر بر اعمال ما هستند و حضورشان برای این جشنواره، تبرک و الهام است. نشست اول در حسینیه جماران برگزار شد تا تجدید بیعتی با امام راحل داشته باشیم و این نشست نیز در معراج شهدا برای بیعتی دوباره با شهیدان برگزار شده است.

دبیر جشنواره در ادامه به معرفی بخش‌های مختلف این رویداد سینمایی پرداخت و تأکید کرد: جشنواره امسال در هشت بخش برگزار می‌شود که اکثر بخش‌ها به نام یکی از شهدا مزین شده و بیانگر اهداف معنوی جشنواره است.

وی اظهار کرد: بخش اصلی به نام شهید حاج قاسم سلیمانی و بخش دفاع مقدس به افتخار رسول ملاقلی‌پور معرفی شده. بخش جهان بدون اسرائیل، با توجه به شهیدان سید حسن نصرالله و اسماعیل هنیه نامگذاری شده است. برای فیلم‌سازان جوان، عنوان شهید محسن حججی تعریف شده و تولیدات هوش مصنوعی به یاد شهید سید حسین علم‌الهدی است. فیلمنامه‌ها در بخشی به نام شهید سید مرتضی آوینی ارائه می‌شوند و بخش پژوهش و نقد علوم انسانی به یاد حاج نادر طالب‌زاده است. همچنین، بخش جنبی جشنواره با یاد شهید گودرزی‌نیا برگزار می‌شود.

غفاری با تأکید بر شعار جشنواره «قله گفتمان مقاومت، آزادی قدس شریف» گفت: مقاومت صرفاً یک گفتمان ایدئولوژیک نیست، بلکه امروز به یک گفتمان جهانی تبدیل شده است. سینمای مقاومت باید روایتی مستقل از حق و عدالت در جهان معاصر ارائه کند. این جشنواره باید محلی برای شکل‌گیری جریانی فرهنگی در سینما باشد که با تکیه بر حقیقت، در برابر جریان‌های مغرضانه جهانی ایستادگی کند.

پاسخ به فاجعه غزه و نقش سینمای مقاومت

دبیر جشنواره با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی پس از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ گفت: فاجعه غزه، یک کربلای تاریخی است. در برابر این توحش نباید سکوت کنیم. جشنواره فیلم مقاومت نیز در این راستا، رسالت خود را ایفا کرده است. سینما باید صدای مظلومان باشد. جهان باید حقیقت مقاومت را نه از طریق اخبار رسمی، بلکه از زبان هنرمندان و فیلم‌سازان مستقل بشنود.

مشارکت پرشور داخلی و بین‌المللی

غفاری از استقبال گسترده داخلی و بین‌المللی از جشنواره خبر داد و گفت: در مجموع، ۵۱۲۹ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شده‌ است. ۳۴۳۷ اثر در حوزه فیلم و مدیا (فیلم‌های بلند، کوتاه، مستند، انیمیشن)، ۸۶۰ اثر در حوزه فیلمنامه، ۳۶۸ اثر در زمینه هوش مصنوعی و ۴۶۴ اثر در بخش نقد و پژوهش علوم انسانی بوده است.

وی افزود: از این میان، حدود ۹۰۰ اثر به مرحله داوری نهایی راه یافته‌اند. در بخش فیلم سینمایی بلند ۲۵ اثر، مستند بلند ۲۹ اثر، انیمیشن بلند ۱۱ اثر، فیلم کوتاه ۴۷ اثر، مستند کوتاه ۳۲ اثر و انیمیشن کوتاه ۳۹ اثر به مرحله نهایی رسیده‌اند.

نوآوری‌ها و رویکردهای تازه

دبیر جشنواره با اشاره به حضور بخش هوش مصنوعی در جشنواره گفت: برای نخستین بار، بخشی با تمرکز بر تولیدات هوش مصنوعی به نام شهید سیدحسین علم‌الهدی راه‌اندازی شده است. تاکنون بیش از ۱۳ هزار نفر به صورت مجازی و حدود ۱۲۰۰ نفر به صورت حضوری، آموزش‌های لازم در این حوزه را دریافت کرده‌اند.

وی همچنین از عضویت فیلم‌سازان جوان برگزیده در بنیاد نخبگان خبر داد و این اقدام را در راستای حمایت از نسل جدید سینماگران متعهد دانست.

پخش سراسری و اختتامیه ملی

غفاری اعلام کرد: جشنواره امسال فقط محدود به تهران نخواهد بود. در ۲۲ استان کشور و حتی مناطقی که فاقد سینما هستند، اکران‌های مردمی برگزار خواهد شد. همچنین برنامه‌ریزی شده که هر شب از ایام جشنواره با محوریت یک موضوع خاص، رویدادها و گفت‌وگوهای متناسب برگزار شود. اختتامیه این دوره، سوم خرداد و همزمان با سالروز آزادسازی خرمشهر، در باغ موزه انقلاب و دفاع مقدس برگزار خواهد شد.

در بخش پایانی نشست، خبرنگار ایکنا درباره تأثیر این جشنواره‌ها بر جریان سینمایی کشور پرسید و با اشاره به ضعف فروش فیلم‌های ژانر مقاومت در گیشه، پرسید آیا چنین جشنواره‌هایی توانسته‌اند جریان‌سازی واقعی ایجاد کنند؟  که غفاری در پاسخ گفت: این موضوع نیاز به تحلیل‌های دقیق و پژوهش‌محور دارد، اما نمی‌توان علاقه مردم به سینمای مقاومت را انکار کرد. انتخاب فیلم پیشمرگ به‌عنوان بهترین فیلم از نگاه مردم در جشنواره فجر، گواه این علاقه است. البته ضعف در نظام توزیع و تبلیغ، مانع از دیده‌شدن بسیاری از این آثار شده است.

هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت از ۲۷ اردیبهشت تا ۳ خرداد ۱۴۰۴ در محل باغ موزه انقلاب و دفاع مقدس برگزار می‌شود. این رویداد مهم سینمایی به همت انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس، بنیاد فرهنگی روایت فتح و با دبیری جلال غفاری‌قدیر برپا خواهد بود و با تکیه بر گفتمان مقاومت، سینمای ایران را به سوی افق‌های جهانی سوق می‌دهد.

انتهای پیام

source