Wp Header Logo 1971.png

به گزارش شهرآرانیوز، به مناسبت ۲۵ اردیبهشت‌ماه، روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی، نمایشگاه خوشنویسی «فرّ و هنر» در نگارخانه «پایتخت معنوی جهان اسلام» افتتاح شد.

در این نمایشگاه، بیش از ۸۰ اثر خوشنویسی از اعضای انجمن خوشنویسان مشهد، از جمله هنرمندان ممتاز، فوق‌ممتاز و حتی برخی اساتید، در کنار آثار هنرجویان به نمایش درآمده است.

محمدعلی فراستی، رئیس انجمن خوشنویسان خراسان رضوی، در حاشیه این نمایشگاه گفت: نمایشگاه حاضر با هدف پاسداشت مقام فردوسی و بزرگداشت این شاعر ملی برگزار شده است. طبیعتاً در ایامی که به نام حکیم توس گرامی داشته می‌شود، هنرمندان خوشنویس بهترین کاری که می‌توانند انجام دهند، نمایش آثار الهام‌گرفته از این هویت ملی است.

وی افزود: خوشبختانه استقبال خوبی از این رویداد شده و آثار هنرمندان با تنوع سبک و تجربه، جلوه‌ای زیبا به این نگارخانه بخشیده‌اند. این اتفاق فرصتی است برای علاقه‌مندان تا با زبان خوشنویسی، به بازخوانی میراث فرهنگی و ادبی ایران بپردازند.

رئیس انجمن خوشنویسان خراسان رضوی بیان کرد: نمایشگاه خوشنویسی فر و هنر که به مناسبت بزرگداشت فردوسی برگزار شده از ۲۵ اردیبهشت‌ ۱۴۰۴ تا پایان هفته جاری (پنجشنبه، یکم خردادماه) هر روز از ساعت ۱۷ تا ۱۹ در نگارخانه پایتخت معنوی جهان اسلام دایر بوده و حضور برای علاقه‌مندان به این حوزه، آزاد است.

هنر، جاری مانند چشمه

مجتبی خان‌قیطاقی، معاون هنری اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، در بازدید از این نمایشگاه تصریح کرد: ما برای تکریم بزرگان، مأموریت هنری داریم؛ بزرگانی چون خیام و فردوسی که این روز‌ها با نام آن‌ها گره خورده‌اند؛ بیست‌وپنجم اردیبهشت، روز فردوسی و بیست‌وهشتم، روز خیام. به جهت پاسداشت و نکوداشت نام این بزرگان که افتخار ما هستند در فرهنگ آیینی، ایرانی، ادبیات و همین‌طور هنر ما، این نمایشگاه‌ها شکل گرفته است.

وی افزود: از طرفی این رویداد فرصتی است تا هنرمندان بهره بگیرند و عرضه آثار داشته باشند. هنرمندان خوشنویس و هنرمندان هنر‌های تجسمی با فرهنگ، ادب و هنر ما زندگی می‌کنند و به بهانه این ایام همیشه آثار خوبی ارائه داده‌اند.

معاون هنری اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با تأکید بر جایگاه نگاه هنری، بیان کرد: روز‌های ملی و پرداختن به شخصیت‌های فرهنگی مثل فردوسی و خیام، بهانه خوبی است تا هنرمندان مشقی کنند و دستی ببرند و به چشم خریدار، به طور جدی به آثار این بزرگان نگاه کنند. نگاه هنرمند نگاهی تیزبین است. چیز‌هایی را در آثار می‌بیند که مردم عادی شاید نتوانند آن را پیدا کنند؛ بنابراین از دو منظر که هم نکوداشت بزرگان است و هم فرصتی برای عرض‌اندام هنرمندان، این نمایشگاه‌ها اهمیت دارد.

خان‌قیطاقی تأکید کرد: اگر هنرمند از آثار فردوسی یا خیام پنجره‌ای به روی مردم باز کند، این از جمله اتفاقات مبارک چنین‌نمایشگاه‌هایی‌ است. ضمن اینکه هنر باید جریان پیدا کند؛ اگر جریان پیدا نکند، نمی‌تواند مسیر رشد و تعالی خود را ادامه دهد. قانون هنر بر روان‌شدن است؛ مثل چشمه، باید جاری باشد تا اتفاق مبارک در آن بیفتد. هنرمندان اصیل این را خوب فهمیده‌اند و از بهانه‌های مختلف استفاده می‌کنند تا خلق اثر داشته باشند.

وی ادامه داد: اینکه هنرمند آنچه خود دریافت کرده، با مردم به اشتراک می‌گذارد و فقط برای خودش نگه نمی‌دارد، بسیار ارزشمند است. در نمایشگاه‌ها، هنرمند آخرین یافته‌ها و دریافت‌هایش از آفرینش و آثار بزرگان را عرضه می‌کند تا دیگران را نیز در شادی خود شریک کند. این در رفتار هنرمندان ما بی‌نظیر است.

معاون هنری اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در پایان گفت: در طول سال هر چقدر ما نمایشگاه داشته باشیم و اجرا‌های هنری در رشته‌های مختلف برگزار کنیم، یعنی همین اتفاق مبارک در حال تکرار است.

source