Wp Header Logo 2351.png

به گزارش ایکنا؛ نشست خبری تشریح برنامه‌های چهل‌وسومین سالروز پیروزی فتح خرمشهر و چهارم خرداد، «روز دزفول، مقاومت و پایداری» با حضور علی‌اصغر جعفری، معاون رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و دبیر ستاد مرکزی گرامیداشت مناسبت‌های ملی دفاع مقدس و مقاومت، امروز 29 اردیبهشت در سالن قصرشیرین باغ موزه انقلاب و دفاع مقدس برگزار شد.

جعفری در ابتدای سخنان خود ضمن گرامیداشت یاد و خاطره تمامی شهدای کشور از جمله «شهدای خدمت» چون شهید آیت‌الله ابراهیم رئیسی؛ آیت‌الله آل‌هاشم و امیرعبداللهیان و درود ویژه به شهدای عملیات غرورآفرین و پیروزمندانه «بیت‌المقدس» گفت: دفاع مقدس فصل نورانی و متفاوتی در تاریخ معاصر ایران است؛ حماسه بزرگی که هر چقدر از آن فاصله می‌گیریم، عظمت آن را بیشتر درک می‌کنیم.

وی با اشاره به آنکه افتخار عزت، صلابت، حریت و امنیت امروز ایران مدیون جوان‌هایی است که در آن سال‌ها در برابر نظام سلطه که نائب و گماشته آنها صدام و رژیم بعث بود، ایستادند اظهار کرد: حاصل تمام سلحشوری‌های جوانان این بود که حتی یک وجب از خاک خود را نیز به دشمن ندادیم و امروز هرچه داریم را مدیون همان ایثار، از جان‌گذشتگی و شهدای بزرگوار حماسه هشت سال دفاع مقدس هستیم.

خرمشهر؛ قله عزت و افتخار ایران در دفاع مقدس

معاون رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس اظهار کرد: خرمشهر قله عزت و افتخار ایران در دفاع مقدس است و اهمیت آن تا جایی است که صدام گفته بود اگر ایرانیان بتوانند خرمشهر را باز پس گیرند، کلید «بصره» را به آن‌ها می‌دهم.

وی با تأکید بر اینکه همه ما موظف هستیم دفاع مقدس را به شکل صحیحی به جوانان امروز سرزمینمان معرفی کنیم؛ آنچنان که رهبر فرزانه انقلاب فرمودند که باید 200 یا 300 سال از این گنجینه استخراج‌هایی درخشان برای فرهنگ‌سازی آینده‌سازان ایران انقلابی داشته باشیم، تصریح کرد: در بسیاری از کشورها نه قهرمانی وجود دارد و نه روزهای بزرگ و این اتفاقات را جعل می‌کنند؛ اما ما با وجود این گنجینه باید با تمام تلاش، نگرش و شیوه‌های مختلف داشته‌های معرفت‌بخشی و مهم گنج جنگ را به نسل‌های بعد انتقال دهیم.

دفاع مقدس متعلق به تمام مردم ایران است

دبیر ستاد مرکزی گرامیداشت مناسبت‌های ملی دفاع مقدس و مقاومت با اشاره به آنکه دفاع مقدس متعلق به همه مردم ایران و نه ‌فقط نیروهای مسلح است یادآور شد: طی آن حماسه هشت ساله افرادی از همه اقوام و ادیان سهم داشتند و شهید دادند. پس پیروزی محقق شده از آن ملت ایران است و باید بر این مهم تأکید کرد که شهدا و افتخاری چون دفاع مقدس فصل وحدت و وفاق ملی در کشورمان است.

جعفری با اشاره به آنکه همزمان با ایام چهل‌وسومین سالروز پیروزی فتح خرمشهر در سوم خرداد و روز دزفول در چهارم خرداد؛ ویژه‌برنامه‌های محوری و متعددی را با شعار «ما فاتحان قله‌ایم» برگزار خواهیم کرد، گفت: از این ‌رو روز سوم خرداد، «روز مقاومت، ایثار و پیروزی» و روز چهارم خرداد، «روز دزفول، روز مقاومت و پایداری» در برنامه‌های امسال نامگذاری شده ‌است.

وی بیان کرد: امروز اگر مردم غزه و لبنان دست به مقاومت می‌زنند الگوی این مسیر مقاومت را در خوزستان؛ خرمشهر؛ غرب، شمال غرب و دزفول ایران دیده‌اند و این بخشی دیگر از فخر و افتخار ما به شمار می‌رود.

88 کلان برنامه ذیل 1200 فعالیت مردمی و ملی

معاون رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس با اشاره به آنکه برنامه‌های مختلف و متعددی در رویکردهای دولتی، عمومی، ملی و مساجد در سالروز سوم خرداد در سراسر کشور حتی در روستاها برگزار خواهیم کرد و خوشحالیم که همه پای کار هستند و پرچم افتخار و عزت ایران را به اهتزاز درآورده‌اند، یادآور شد: 43 مناسبت ملی مرتبط با دفاع مقدس و مقاومت در تقویم فرهنگی کشورمان داریم که قله آنها سوم خرداد، آزادسازی خرمشهر است.

جعفری با اشاره به آنکه 477 ستاد در سراسر کشور کار هدایت و راهبری برنامه‌های مردمی، ملی و دولتی چهل‌وسومین سالروز پیروزی فتح خرمشهر را بر عهده دارند یادآور شد: 88 کلان برنامه ذیل 1200 زیرشاخه فعالیت برای این دو روز یعنی روز سوم و چهارم خردادماه برنامه‌ریزی شده ‌است.

تشریح برنامه‌های مردمی و دولتی فتح خرمشهر

جعفری در تشریح برخی از برنامه‌های مردمی هم‌زمان با برگزاری ایام جشن چهل‌وسومین سالروز پیروزی فتح خرمشهر گفت: رونمایی از 54 عنوان کتاب جدید در حوزه دفاع مقدس و مقاومت؛ انتشار 25 نماهنگ جدید مرتبط با حوزه دفاع مقدس؛ برگزاری 30 برنامه یادبود و تکریم شهدا و خانواده شهدا، آزادگان، ایثارگران و جانبازان کشورمان؛ برپایی 227 نمایشگاه کتاب و آثار هنری در شاخه‌های خوش‌نویسی، نقاشی، گرافیک و پوستر در سراسر کشور؛ برپایی 88 نشست تخصصی تبیین عملیات‌های دفاع مقدس به‌ویژه عملیات بیت المقدس؛ هماهنگی برای برگزاری 35 مراسم شب شعر و خاطره در سراسر کشور و اجرای 10 نمایش خیابانی از جمله برنامه‌های شاخص مردمی و هنری در ایام سوم و چهارم خردادماه به شمار می‌رود.

دبیر ستاد مرکزی گرامیداشت مناسبت‌های ملی دفاع مقدس و مقاومت بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در تشریح کلان برنامه‌های دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها به این موارد اشاره کرد و گفت: رونمایی از 50 عنوان کتاب عرصه دفاع مقدس و برگزاری اختتامیه ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه دفاع مقدس (رسام) به میزبانی شهر سیرجان در کرمان؛ برپایی همایش «روز دزفول، روز مقاومت و پایداری» در تالار خلیج فارس موزه ملی انقلاب و دفاع مقدس؛ رونمایی از هشت جلد دایرةالمعارف دفاع مقدس و چند جلد ترجمه کتاب در حوزه دفاع مقدس و مقاومت توسط ارتش جمهوری اسلامی ایران؛ برگزاری اختتامیه جشنواره بین‌المللی «فیلم مقاومت» با همراهی بنیاد فرهنگی روایت فتح؛ برپایی بیست‌وششمین جشنواره تئاتر فتح خرمشهر توسط سازمان بسیج؛ برپایی جشن شکرگزاری نیروهای مسلح در صبح سوم خرداد در مرقد بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی و همزمان در سراسر کشور؛ اجرای مراسم صبحگاه مشترک نیروهای انتظامی؛ تبیین داشته‌های عملیات بیت‌المقدس در وزارت کشور و قوه قضاییه؛ عطرافشانی مزار شهدای دفاع مقدس در سراسر کشور؛ تبیین نقش، جایگاه و گرامیداشت شهدای دانش‌آموز خرمشهر توسط وزارت آموزش‌وپرورش؛ برپایی پویش کتاب آزادسازی خرمشهر توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ برپایی «جشنواره آوینی» توسط وزارت علوم تحقیقات و فناوری و برگزاری نشست خاطره‌گویی جهادگران توسط وزارت جهاد سازندگی از جمله کلان‌ترین برنامه‌های دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها همزمان با ایام پیروزی خرمشهر و روز دزفول در تاریخ‌های سوم و چهارم خرداد 1404 است.

تبیین بین‌المللی داشته‌های فتح خرمشهر 

بخش دیگر این نشست، طرح پرسش از سوی خبرنگاران بود. خبرنگار ایکنا از معاون رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس درباره ویژه برنامه‌های گرامیداشت چهل‌وسومین سالروز پیروزی فتح خرمشهر در شکل بین‌المللی پرسید و جعفری پاسخ داد: وزارت امور خارجه و سازمان فرهنگ و ارتباطات برنامه‌های مختلف و متعددی را همزمان با رویدادهای مناسبتی دفاع مقدس در تقویم فرهنگی کشورمان با توجه به کشور، فرهنگ و مردمانی که آنجا حضور دارند همواره برنامه‌ریزی کرده‌اند و درباره مراسم سالروز پیروزی فتح خرمشهر نیز این اتفاق را در تمام نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در دیگر کشورهای جهان شاهد خواهیم بود.

دبیر ستاد مرکزی گرامیداشت مناسبت‌های ملی دفاع مقدس و مقاومت در پایان گفت: همچنین امروز فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی آوردگاه بسیار مناسبی است که چه در زمینه برقراری ارتباط با نسل جوان و چه ارائه داشته‌های غرورآفرین ایران در عرصه بین‌المللی می‌توان از آنها بهره برد. برای این بخش نیز همکاران ما برنامه‌های مختلف و متعددی را تدارک دیده‌اند.

انتهای پیام

source