به گزارش خبرنگار فرهنگ دفاعپرس، آیین رونمایی از کتاب «عبور از شط» بهمناسبت سالروز آزادسازی خرمشهر با همکاری موزه قصر و موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در محل باغموزه «قصر» برگزار شد.
سید عباس بحرالعلومی راوی کتاب عبور از شط در این مراسم اظهار داشت: همانطور که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند، مقاومت مردم خرمشهر به الگویی برای آزادیخواهان جهان تبدیل شد. الگوی مقاومتی که امروز در لبنان، یمن و غزه پیاده میشود، برگرفته از مقاومت مردم خرمشهر است و رزمندگان حزبالله هم اذعان میکنند که ما مقاومت را از مردم خرمشهر آموختیم. ما غزه را برای اولین بار در خرمشهر تجربه کردیم با آنکه غزه بسیار بزرگتر از خرمشهر است.
بحرالعلومی گفت: ما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در خرمشهر با پدیدهای به نام «خلق عرب» که از سوی رژیم بعث عراق پشتیبانی میشد، درگیر بودیم و وقتی مسئولین رژیم بعث عراق دیدند که بهوسیله اقدامات تروریستی کاری نمیتوانند بکنند، جنگ تحمیلی را بهصورت علنی آغاز کردند. ما جوانانی داشتیم که نمونه بودند، اما امروز کم هستند. خرمشهر واقعاً مظلوم بود.
وی افزود: شهید محمد جهانآرا در زمان محاصره خرمشهر از بنیصدر خواست که نیروی هوایی را به کمک نیروهای خرمشهر بفرستد، اما او امتناع کرد و ما از آن موقع فهمیدیم بنیصدر نمیخواهد از رزمندگان حمایت کند.
راوی کتاب «عبور از شط» اظهار داشت: آنها که امروز در برابر جنایات رژیم صهیونیستی در قبال مردم مظلوم غزه سکوت کردهاند، همانهایی هستند که در دوران دفاع مقدس هم به صدام کمک کردند. خرمشهر الآن هم مظلوم و از کوچکترین خدمات شهری محروم است. مخاطب با مطالعه کتاب «عبور از شط» متوجه میشود که زندگی در دوران دفاع مقدس بسیار سخت بوده است. مطالب این کتاب در سختی ایام کرونا ضبط شد.
در ادامه این نشست «فرامرز نوروزی» نویسنده کتاب «عبور از شط» اظهار داشت: ارتش عراق پنج نوبت ارتش خود را تقویت کرد تا توانست خرمشهر را محاصره کند. ارتش عراق با آنکه از پیروزی سرمست بود، اما جرئت نمیکرد جلوتر بیاید. مردم خرمشهر نگذاشتند عراق به اهداف خود برسد و بهسمت آبادان بیاید. به همین خاطر است که میگویند که خرمشهر سرنوشت جنگ را تغییر داد.
امام (ره) میفرمودند که اسرای عراقی میهمانان ما هستند
امیر سرتیپ نجفی در ادامه این نشست اظهار داشت: بایستی این قضیه برای همه مردم و مسئولین جا بیفتد که هرجا که صحبت از دفاع مقدس میشود، عمدهترین مسئلهاش، نگهداری از اسراست و هرچه تعداد اسرا برای یک طرف جنگ بیشتر باشد، برگ برندهای برای آن طرف محسوب میشود. مسئله اسرا در ابتدای جنگ تحمیلی خیلی مطرح نبود، اما بعد از عملیات «بیتالمقدس» حدود ۱۹ هزار اسیر عراقی گرفتیم که این، یکی از مسائل بسیار مهم بود. عراقیها با توجه به مسائل مطرحشده، شوق داشتند که اسیر شوند و بابت آن هم خدا را شکر میکردند.
وی با اشاره به اینکه از چند زاویه میتوان به مسئله اسرا نگریست، افزود: دلیل مهمی که قضیه اسرای عراقی بهخاطر آن مغفول مانده، این است که تا زمانی که مذاکرات میان ایران و عراق در زمان صدام ادامه داشت، طبقهبندی اسرا بسیار بالا و در حد «بهکلی سری» بود که تقریباً نمیشد در مورد آن مصاحبه یا صحبت کرد. زمانی که اسیر عراقی در دستان ماست، باید بدانیم چگونه باید با او رفتار کنیم که به نفع نظام ما باشد.
امیر سرتیپ نجفی گفت: امامین انقلاب میگفتند که اسرای عراقی میهمانان ما هستند و طوری باید با آنها رفتار شود که زمانی که هرکدامشان به کشورشان بازمیگردند، سفرای انقلاب اسلامی باشند و ما این را تبدیل به منشور نگهداری از اسرا کردیم و وظایفِ قسمتهای مختلف را هم طبق آن تقسیم کردیم. سپاه بدر از عراقیها و توابینی تشکیل شد که نمیخواستند جلوی جمهوری اسلامی بایستند و مقابل رژیم بعث عراق ایستادند و به شهادت رسیدند.
شهید نظران میگفت که دشمن باید به بیطرف و از بیطرف به دوست تبدیل شود
امیر سرتیپ دوم رستمیان در ادامه اظهار داشت: چیزی که در جمهوری اسلامی بهعنوان منشور نگهداری از اسرا مطرح شد، مسئولیت را بهگردن رهبر معظم انقلاب اسلامی که آن موقع نماینده امام (ره) بودند، انداخت و ایشان شهید نظران را که آن موقع دبیر شورای عالی دفاع بود، مسئول این کار کردند.
وی افزود: شهید نظران میگفت که باید کاری با دشمن بکنیم که از دشمن به بیطرف و از بیطرف به دوست تبدیل شود. وی در راه نگهداری از اسرا به شهادت رسید و آنها گفتند که ما پدر خود را از دست دادیم. نزدیک به ۱۰ هزار نفر اسیر عراقی در ایران پناهنده شدند و موضوع پناهندگی را هم به صلیب سرخ اعلام کردند و تعدادیشان هم عضو لشکر «بدر» شدند.
بهدستور ولی فقیه با اسرای عراقی خوشرفتاری کردیم
در ادامه امیر سرتیپ نجفی در پاسخ به این پرسش که با توجه به اینکه رژیم بعث عراق با اسرای ایرانی بدرفتاری میکرد، نگهداری اسرا برای شما سخت نبود، اظهار داشت: آن موقع شاید بسیاری از مسائل برایمان جا نمیافتاد، اما، چون معتقد بودیم که فرمانده کل قوا ولی فقیه است و دستورش باید اطاعت شود و تبعیت از او بر ما واجب است، به آن گوش کردیم و با اسرا خوشرفتاری کردیم و امروز هم اگر به حرف ولی فقیه گوش دهیم، موفق میشود.
انتهای پیام/ 118
source