Wp Header Logo 1860.png

به گزارش شهرآرانیوز، میلاد عرفان‌پور با اشاره به نقش شعر در ایجاد همبستگی و اتحاد ملی گفت: نسبت شعر با مردم ایران از دیرباز محکم و ناگسستنی بوده است. مردم ما همواره با شعر نسبت وثیق و نزدیک داشته‌اند و این باعث می‌شود که مردم حتی در این روز‌های پرالتهاب رابطه‌شان را با شعر حفظ کنند و هویت و روحیه و اتحاد ملی‌شان را از شعر بگیرند.

وی ادامه داد: پیوند تاریخی مردم ما با شعر امروز هم کار می‌کند و ما می‌بینیم که در مهم‌ترین بزنگاه‌ها و هنگامه‌هایی که نیاز است مردم هویت خودشان را بازیابی کنند، دلگرم شوند، انگیزه پیدا کنند و امید پیدا کنند، دل‌شان با شعر گره می‌خورد. شاعران هم دانسته یا نادانسته متوجه کارکرد موثر شعر هستند و به خوبی در آتشِ انگیزه و امید و حرارت مردم، می‌دمند.

شاعران نقش مهمی در این برهه از تاریخ کشورمان دارند

این شاعر با بیان اینکه شاعران نقش مهمی در این برهه از تاریخ کشورمان دارند، گفت: در نبرد کنونی که شاید یکی از مهم‌ترین نبرد‌های تاریخ ملت ایران باشد، شاعران از همان ساعات اول دست به کار شدند و از نسل‌های مختلف و با سلایق و طیف‌های مختلف فکری و سیاسی، برای ایران عزیز شعر نوشتند و با مردم گفت‌و‌گو کردند.

وی ادامه داد: به عنوان کسی که از همان دقایق ابتدایی در جریان این شعر‌ها بودم و مدام درحال رصد شعر‌ها هستم، به جرأت می‌گویم تا امروز صد‌ها شعر سروده شده و این شعر‌ها در قال های مختلف و از زوایای مختلف و توسط شاعران گسترده‌ای در همه سطوح فکری و سلیقه‌ای نوشته شده‌اند؛ از جوانان نوقلم بگیرید تا شاعران پیشکسوت که برای ایران هم صدا شده‌اند و کار‌های خوبی تولید شده است. شعر در خط مقدم جنگ است و شاعران هم در حال سربازی برای پاسداری از مام میهن هستند.

مدیر دفتر آفرینش‌های ادبی حوزه هنری گفت: کار دیگری که در این چند روز انجام شد، جمع‌آوری و فرآوری این شعر‌ها است. با همت شاعران و دوستانمان در حوزه هنری، شعر‌های سروده‌شده در حال فرآوری است و منتخب آنها در رسانه‌های مختلف بازنشر می‌شود تا هر مجری و هنرمندی که می‌تواند از این شعر‌ها استفاده کنند، به آنها دسترسی داشته باشد. همچنین بازتاب خوبی از این شعر‌ها در رسانه ملی می‌بینیم. شعر‌ها به صورت زیرنویس یا در کلام مجری‌ها بازخوانی می‌شوند و به گوش مردم و اهالی هنر می‌رسند. حتی اگر شاعری گمنام و کمتر شناخته‌شده دست به قلم شود و شعر خوبی بنویسد، این شعر بعد از گذشت دقایق و ساعاتی در رسانه ملی و شبکه‌های استانی خوانده می‌شود و با شاعر آن گفت‌و‌گو می‌شود.

عرفان‌پور افزود: همه اینها نشان می‌دهد شعر ما چقدر ظرفیت دارد و توانمند است؛ به ویژه الآن که مردم در کنار تحلیل‌های کارشناسی نیاز به روحیه و عناصر هویت‌ساز و هویت‌بخش دارند.

وی با اشاره به دومین پیام رهبر انقلاب درباره جنگ ایران با رژیم صهیونیستی، گفت: امروز هم رهبر معظم انقلاب تأکید دوباره‌ای داشتند و از اهالی قلم و اهالی فکر خواستند نقش خودشان را ایفا کنند و میدان را خالی نکنند و در افزایش امید و روحیه و حماسه جامعه نقش‌آفرین باشند. الحمدلله شاعران پیش از این تذکر رهبر انقلاب، با توجه به مطالباتی که حضرت آقا در ماه‌های پیش هم بیان کرده بودند، این چند روز در سنگر بی‌وقفه کار کرده‌اند. انشاالله این همت و مجاهدت در روز‌های آینده چند برابر خواهد شد. امیدواریم شاعران ما در این نبرد تاریخی مثل یک سردار و سرباز وظیفه‌شناس عمل کنند و سستی به خودشان راه ندهند.

عرفان‌پور با اشاره به لزوم تولید کار‌های موسیقایی و پیوند آن با شعر‌های به‌روز و حماسی، گفت: یکی از دغدغه‌های ما در این روز‌ها تولیدات موسیقایی بوده و دوستان من در مرکز موسیقی حوزه هنری و مرکز موسیقی صداوسیما و دیگر نهادها، درگیر تولید پروژه‌های مختلفی هستند که به زودی منتشر می‌شوند. خود من حداقل از ده پروژه اطلاع دارم و می‌دانم که این پروژه‌ها بخش کوچکی از کار‌هایی است که در حال تولید است. این قطعات یا در مراحل آخر تولید هستند و یا اینکه تولید شده و به رسانه‌ها سپرده شده و یا اینکه در مراحل اولیه تولید است.

وی ادامه داد: بچه‌های باشگاه ترانه‌سرایان حوزه هنری نزدیک به ۱۵ ترانه در موضوعات اولویت‌مند خلق کرده‌اند که از دل اینها کار‌هایی برای ساخت انتخاب شده است. الحمدلله این جریان هم بال و پر بیشتری می‌گیرد و امیدواریم در روز‌ها و هفته‌های آینده بیشتر از این نتایجش را نشان دهد. انشاالله بچه‌های حوزه موسیقی هم بتوانند در این نبرد سرافراز باشند. وی درباره تلفیق شعر و پوستر در روز‌هایی که مردم حضوری بیشتری در فضای مجازی دارند، گفت: هنرمندان حوزه گرافیک هم می‌توانند در پیوند با شعر و شاعران، تأثیر کارهای‌شان را بیشتر کنند و ما تلاش داریم این پیوند را برقرار کنیم. همچنین با هنرمندان حوزه تجسمی هم مرتبط شده‌ایم و تلاش می‌کنیم از ظرفیت شعر در آثارشان استفاده کنند.

شعر می‌تواند به هنر‌های مختلف کمک کند

عرفان‌پور با اشاره به استقبال مردم و هنرمندان و ورزشکاران و چهره‌های مجازی از شعر لیلا حسین‌نیا، «وطن بسوزد و من خروش و جوش نباشم؟ / خدا کند که بمیرم، وطن‌فروش نباشم»، گفت: من دیدم آقای علی دایی همین بیت خانم لیلا حسین‌نیا را استوری کرده بودند و هنرمندان و ورزشکاران بسیاری که حس و حال‌شان به فضای فعلی کشور را با این شعر ابراز کرده بودند.

این شاعر در پایان گفت: بیت‌های خوب جای خودشان را باز می‌کنند و دیده می‌شوند. ولی هنرمندان نیاز به زنجیره شدن و پیوسته شدن با هم دارند و این پیوستن هنر‌های گوناگون به هم و جبهه‌شدن آنها، اتفاق مثبت و لازمی است. شعر می‌تواند تجسمی و موسیقی و فیلم و سریال و… را یاری برساند. جالب این است که شعر می‌تواند به اکثر هنر‌ها کمک‌کننده و محور کار قرار بگیرد. خدا این توفیق را به شاعران داده که در این برهه مهم نقش موثر و تاریخی داشته باشند و امیدوارم بتوانیم به وظیفه خودمان عمل کنیم.

منبع: مهر

source